grom jurysporten..............

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15458
Geregistreerd: 02-04-02

grom jurysporten..............

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-02 07:02

Ik ben even helemaal zat van jurysporten, helaas heb ik nog 2 dressuurwedstrijden staan, dus ik oefen stug door, maar na zaterdag baal ik er goed van.

Springen ging goed, nog net geen wp, maar 2 balkjes in het klassiek, 1 in het progressief. VAn die echte pechbalkjes. Ik had het paard volledig onder controle in beide parcoursen, maar dit keer vielen de 'aantikkers' wel. Voor hetzelfde geld vallen de balken niet, maar dit keer dus pech. Het was m'n 3e springwedstrijd, dus ik was tevreden. Zeker omdat er een paar rare hindernissen instonden. Een zwarte met fluoriserende strepen in het klassiek, een hekje onder de dubbel, en een enorm kasteel van een triple stond in het progressief (1.05 of 1.10, en enorm breed, als je eraan kwam was het 1 massa balken). Velen hadden hiermee problemen, maar m'n verzorgpaardje ging hier perfect overheen.
Dressuur was dus eeen drama, de proeven op zich waren niet zo slecht, maar ik was het dus totaal niet eens met de punten. Ik heb 's morgens 2 keer de benen gewassen, maar doordat ik al gesprongen had, was het 1 witte voetje niet helemaal wit meer. Krijg ik dus lage cijfers op verzorging met de opmerking: benen wassen Boos! Boos! Die jury's moesten eens weten, ik om half 6 uit bed, om half 7 benen wassen en om kwart over 8 was ik op het wedstrijdterrein. Tussen parcours lopen en springen heb ik het paard nog ingevlochten, en ik moest pas 's middags dressuren. Bovendien konden ze ook nog zien dat ik al gesprongen had, en als ze even bij het losrijterrein gekeken hadden weten ze ook waar die niet zo witte voet vandaan kwam. Ik had water mee, maar geen zeep dus kon het tussen door niet meer eraf wassen, heb het nog wel geprobeerd, maar volledig wit werd het niet meer. En dat om 1 witte sok, het paard is verder volledig zwart. Boos!
Verder liep het paard wel onspannen, beetje mat misschien, maar ik kreeg dus opmerkingen over dat het paard niet voor de loodlijn mag komen Verward Verward Verward
Zelfs de anders zo sterke puntne werden maar met een 6 gehonoreerd Boos!
En in 1 proef vond zo'n jury zelfs m'n houding en zit maar een 4 waard Verward
2 weken eerder was het een 7, en ik ben echt niet anders gaan rijden hoor. Aan de ene kant kan ik er wel een keer om lachen, maar aan de andere kant, ik rij voor m'n plezier, doe er veel moeite voor, betaal veel inschrijfgeld (34 euro) en dan wordt op zo'n manier wel alle lol eraf gehaald.
Als ik het eens ben met de jury heb ik nog wel een beetje lol in de dressuur (paard volgens mij niet, die springt liever) maar zo hoeft het van mij niet meer. Ik rij niet op een mooi paard, deze heeft erg korte gangen, maar ik probeer er wat van te maken, maar helaas heb je soms een jury die dan alles moet afkraken. Ik heb nog steeds 2 dressuurwedstrijdne staan, maar ik denk dat ik voorlopig mij maar ga specialiseren in springen.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 07:54

Ja, dressuur is nou eenmaal een jurysport daar moet je je bij neerleggen. Ik vind het soms ook een beetje overdreven hoe er soms gejureerd wordt.
Ik had van het weekend ook weer wedstrijd in de B. Heb mijn punten al voor de L1 maar wilde nog 1 keer B starten voor extra bevestiging.
Mijn paard liep super lekker, heerlijk nageeflijk en los. Dus ik de eerste proef in en die ging super er ging echt niks fout. In de tweede proef moest ik er meer aan rijden omdat hij al wat moe was maar weer een nette proef gereden.
Bij de prijsuitreiking bleek ik in de eerste proef 4e te zijn geworden met 151 punten!!!!! Slaat helemaal nergens op. Nummer 1 had trouwens 154 punten. IN de tweede proef was ik tweede met 166 punten. Dat is nogal een verschil in jureren. Ik vraag me af wat jury 1 nou eigenlijk wil zien in de B!???? MIjn paard is geen enkele keer in verzet gekomen en alle oefeningen waren netjes afgewerkt dus wat moet je nog meer doen om punten te scoren in de B???? Maar het verschil van 15 punten met de andere proef zegt genoeg over jury 1. Hij jureert ook het Z en ik ben bang dat een dergelijke jury niet meer objectief naar een B proef kan kijken. Jammer maar helaas, ik start de volgende keer lekker L.

germie

Berichten: 15458
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-02 07:58

Zwelgje, dat heb ik dus ook al enige keren gehad. Ik had nu ook 10 punten verschil, geen verzet, gewoon een brave proef zonder uitstraling, maar je moet tegenwoordig meer doen dan een foutloze proef rijden.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Padoertje en 8 bezoekers