Zweet, hitte, braaf paard: Mijn debuut!

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Zweet, hitte, braaf paard: Mijn debuut!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-02 19:52

Nou, vandaag ging het dan dus gebeuren! Ons debuut! Gisteren druk gepoetst aan alle spulen, al het argentaan en aurigan (en dat was veel!) laten glimmen, tot en met het gespje van m’n sporen aan toe. Pling Dat doe ik dus ook nooit meer, een 7 krijg je toch wel....
Vandaag lekker op tijd naar stal gegaan, spullen in de auto/trailer geladen, paard in de vlechten gezet en gepoetst (had haar gisteren gewassen en ze had zichzelf aardig schoon gehouden gelukkig!), transportbeschermers om en op weg. Hindernis 1: laden in de trailer. Tot nu toe gingen we altijd naar Emmeloord met de trailer, niet echt een bestemming waar je vrolijk van wordt. Maar ze ging erin zoals ze altijd doet: 1x kijken en stil staan, een zwiep met het halstertouw incasseren en er daarna in wandelen alsof ze nooit anders gedaan heeft. Braaf paard! Toen op weg naar de Gooische, nog geen 10 minuten rijden maar ze stond drijfnat en volkomen over haar toeren op de trailer, stond echt te trillen op haar benen en waarvan? Echt geen idee! Verward
Maar even laten staan om tot rust te komen, het was toch nog vroeg genoeg, gaan melden en betalen, even kijken waar alles is etc.. Toen we terug kwamen bij de trailer (bekenden van ons stonden ernaast geparkeerd en die waren bezig bij de trailer, dus ze was niet echt alleen) stond ze aan haar hooinet te plukken en was ze alweer bijna opgedroogd en mooi tot rust gekomen, ze stond niet meer zo te shaken. Braaf paard. Mezelf in pinguin-pak gehezen, mijn god wat was dat warm!!!! Toen paard uit de trailer gehaald en opgezadeld, het gras naast de trailer was interessanter dan alles wat er omheen gebeurde. Braaf paard!!!
Op weg naar het losrijterrein, er was net de prijsuitreiking van het springen, compleet met applaus en een ereronde en ze reageerde amper! Even kijken, even een klein dribbeltje en toen was het wel weer best. Braaf paard!
Met losrijden ging ze erg fijn, niet zo los en door het lijf heen als ik haar thuis kan krijgen, maar ook lang niet zo strak en gespannen als dat ik eigenlijk verwacht had, gaf een goed gevoel! Braaf paard! Jasje aan (puf puf) en de eerste proef in. Die ring vond ze dus wel enorm spannend, onderhals erop, bovenlijn strak en vergeet het maar dat je er nog aan kunt rijden, dan is ze alleen met zichzelf en met haar omgeving bezig en ik lift mee. En als ik dan voor het gemak zelf ook ineens doorheb dat het toch wel heel spannend is allemaal en zelf ook nog eens flink ga spannen en stop met rijden dan is er natuurlijk helemaal niets meer aan te redden. Toen tenslotte de jurytafel toch ook wel erg spannend was, ik niet de ring rond mocht rijden maar vrijwel gelijk moest beginnen en de hekjes het liefst gesprongen zouden worden was het hek natuurlijk van de dam. Tempo veel en veel te hoog, niet nageven, niet buigen, amper controle, gewoon geen goede proef. Maar voor de eerste keer toch ook niet echt slecht: 142.
Prima, het is de eerste keer, ik doe het voor m’n lol en er wordt niets van me verwacht: we gaan het gewoon nog een keer proberen! Mezelf even bij elkaar geraapt (nou ja, gedweild was meer van toepassing met die temperaturen), even toegesproken door mijn groom, paard ook opgedweild, even doorgepakt en de tweede proef in!
Jury was druk bezig met van alles en nog wat, dus ik kon een aantal keren de ring rond rijden zodat het gemeut bij de jurytafel ook afgelopen was, dit keer had ik ook veel meer controle, minder spanning bij beide en bleef ik er zelf ook beter aan rijden. Voordat m’n proef begonnen was had ze nog wel even de aardige suggestie om op mijn hand te gaan hangen en achter m’n been te kruipen, kan haar geen ongelijk geven, het was bloedheet en ze had de pijp behoorlijk leeg, maar: Nu Even Niet! Even tikkie achter m’n kuit en toen was het weer ok. Braaf paard. Deze proef ging dus alles bij elkaar veel en veel beter! Netter afgewerkt, rustiger beeld, niet zo hectisch. Resultaat: 153 punten. Best netjes voor een eerste keer dacht ik zo!
Ook nuttige opmerkingen op m’n protocol, niet echt nieuwe dingen, maar toch leuk om bevestigd te krijgen wat je al weet en waar je dus nog harder aan moet werken. Alleen eentje kon ik niet zo goed plaatsen: “paard moet meer gesloten en meer op het achterbeen” Jaja.... Het is B hoor de Z kwam daarna... Maar goed, we zullen er aan werken Haha! Nog zo'n vage opmerking trouwens: bij een overgang van galop naar draf: "Dit is geen halsstrekken" Nee, dat klopt, dat is het ook niet, dat hebben we net al gedaan, 3 onderdelen terug ofzo. Wel een voldoende voor de overgang overigens, heel apart!
Alles bij elkaar een hele geslaagde dag, waar ik absoluut een goed gevoel aan over gehouden heb, alleen had de temperatuur wel iets lager mogen zijn... Thuis paard en mezelf maar even onder spuit gezet, dat was lekker!

Minpuntje over de jury: bij een stalgenootje van mij keek meneer de jury niet eens... Hij draaide z'n hoofd weg en heeft half achterstevoren de hele proef met de schrijver zitten kletsen. Ronduit asociaal! Ok, stalgenoot, rijdt niet goed, is jockey geweest en zit nog steeds zo op haar paard, paard is een luie donder en de combinatie klopt van geen kanten, maar om er dan maar niet naar te kijken....

Nulla tenaci invia est via


Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 20:02

toch geen slechte start, dacht ik zo en heel behoorlijke punten! Gefeliciteerd ermee.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 20:31

Margreet: dit is een JURGA lap tekst.... *LOL* Jeetje, wat een verhaal! Maar zeker niet slecht! En idd, ik heb er ook een handje van te veel werk te maken van verzorging. Grijns, een acht krijg je toch maar zelden.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 20:42

Brave Margreet, zo'n verslag van de wedstrijd, ik was er al naar op zoek. Fijn dat je tevreden bent en een leuke dag gehad hebt, daar is het tenslotte toch om te doen niet waar. En zeker prima punten voor een eerste keer (en zoveel hitte:)) )

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

Jasmijn

Berichten: 3582
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 20:52

Fijn begin zo bij deze temperaturen, je hebt het vast niet koud gehad. Haha! Nette punten hoor, volgende keer in de winst!

Navragen is beter dan afvragen.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100906
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 20:53

Goed gedaan dames !
Tof dat alles zo vlotjes verlopen is, op een paar kleinigheidjes na dan......
Paarden voelen gewoon aan als er iets "anders-dan-anders" te wachten staat, daar heeft jouw paardje blijkbaar ook een voelsprietje voor (zie bezweette merrie in trailer Haha! )
Lijkt me een perfecte basis voor de volgende wedstrijden; de kop is er immers af, je weet wat je ongeveer te wachten staat.
BRAVO !

gomir

Berichten: 23722
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 21:07

Super *LOL* En een braaf paard dat ze op het voorterrein fijn liep, dat gevoel is ook wat waard toch Haha! daar ben ik nog naar toe aan het werken en het fijne gevoel in de proef is nog wel weer een paar maanden verder *LOL* Jij hebt het begin al Party!!
Wanneer gaan we een keer naar dezelfde wedstrijd Verward Kunnen we meeten *LOL*

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 21:17

Hahahah je verslag is bijna nog levendiger dan aan de telefoon Haha!
Goed gedaan! Braaf paard...

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-07-02 21:32

orri schreef:
Hahahah je verslag is bijna nog levendiger dan aan de telefoon Haha!


Tja, als jij maar door blijft ratelen Tong uitsteken

Nulla tenaci invia est via

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 21:43

Margreet"]
[quote="orri schreef:
Hahahah je verslag is bijna nog levendiger dan aan de telefoon Haha!


Tja, als jij maar door blijft ratelen Tong uitsteken
[/quote]

Nou hoor Verdrietig zeg al niks meer Lips are sealed

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-02 22:04

Nou super toch voor de eerste keer met dit weer!
petje af.
Jullie zijn weer een ervaring rijker en ik weet dat ik nu echt een bloes met korte mouwen ga kopen ik wil toch in de proef met jasje dus kan ik tijdens het losrijden nog wel iets minder hard bakken en braden Lachen
op naar de volgende keer!

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 07:35

Mochten jullie niet in zomertenue rijden ?
Had je toch maar bij mij in de ring moeten starten Vingers aflikken dan had je met een blouse kunnen volstaan!!

Maar netjes gedaan, zo voor de eerste keer ! Op naar de winstpunt ...

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Belker

Berichten: 12037
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 07:47

Keurig Margreet. Zeker voor een eerste keer en zeker met Gipsy. Netjes hoor. Wanneer start je weer?

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 08:59

Super hoor, wel balen dat je in die hitte moest rijden.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 09:34

Fitzroy schreef:
Mochten jullie niet in zomertenue rijden ?


Jawel, maar bij voorkeur in een witte blouse. Laat ik nou een blauwe hebben... Dus ik heb gewoon bikkel m'n jasje aangetrokken, die 2x 5 minuten gaat ook nog wel. Gelukkig was het losrijden grotendeels in de schaduw, alleen de ringen lagen in de volle zon, maar toen was ik met m'n hoofd bij hele andere dingen.
Over een maand, 25 augustus, ga ik weer, weer naar de Gooische. Ik weet nu hoe ze is (braaf paard!), ik weet dat ik er nog meer aan moet rijden in de ring, ze is nou eenmaal geen paard dat uit zichzelf braaf haar ding doet en dan ligt een winstpunt toch wel binnen de mogelijkheden, 153 voor een eerste keer ligt toch al een eind in de goede richting!

Nulla tenaci invia est via

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 09:37

Geweldig Margreet!

Ja die eerste proef is logisch.
Met die hitte hadden ze bij ons ook totaal geen zin, het paard van mijn vriendin had al gesprongen, moest een uur later ook nog dressuur en vertelde haar ook zoiets van: 'Je bekijkt het maar!' Extreme duivel
Dat deden veel paarden...

En dat hectische, ja als ze de kop omhoog gooien en niet maar dan ook echt NIET kunnen/willen ontspannen, pff wat moet je dan...? Vind dat je het nog goed gedaan hebt hoor!
Inderdaad lijkt het dan gewoon 'of je meelift op die rug'.. *LOL*

Was dat proef 7, die eerste, met de gebroken lijnen vlak voor de galop?
Cerise vindt gebroken lijn op de rechterhand, en daarna meteen stelling voor de rechtergalop niet zo leuk... rechtergalop gaat minder goed dan links. Haha!

De tweede proef vind ik dat je het super deed hoor, ondanks de vage opmerkingen.
Misschien wilde Gipsy bij die overgang galop-draf wel met haar hoofd naar beneden of zo, dat ze haar neus naar voren duwde o.i.d.?
Ik ken iemand waarvan het paard nog erg 'uit elkaar valt' na de galop, als ze in draf gaan... misschien werd dat wel bedoelt?
Hoewel ik vermoed dat jij dit wel kent en niet toelaat bij Gipsy... maar ja je weet maar nooit.

Echt gaaf dat je nu wedstrijden met 'r rijdt, ik hoop dat jullie erg veel leuke en leerzame dagen zullen hebben!
En natuurlijk ook vaaaaaaaak eerste worden.
Het is maar goed dat je niet hier in de buurt woont, anders moet ik in oktober tegen jou in de B, en dan lijken mijn punten zo laag... *LOL*

Veel succes met haar en dit was een geweldig debuut, ondanks de hitte! Party!!

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 10:07

Ik had de uitslag al gezien op www.gjv.nl dus als je nog wil nagenieten??

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 13:42

Super zeg, en dat voor een eerste keer. Ik vind het een beetje lauw hoor, dat 'braaf paard'.... SUPERbraaf paard zul je bedoelen!!!
Misschien zit er volgende keer al wel een wptje in......

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 15:22

Prisca schreef:
Ik had de uitslag al gezien op www.gjv.nl dus als je nog wil nagenieten??


Daar had ik nog niet eens op gekeken joh, grappig om je naam daar tussen te zien staan! Helemaal echt ineens!
Vooral in die tweede proef heb ik het dus nog helemaal niet zo gek gedaan! Had eigenlijk geen idee wat de anderen gereden hadden (behalve dan de 1e 4) maar als ik het zo eens bekijk, dan ben ik nog meer tevreden dan dat ik al was!

Nulla tenaci invia est via

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 15:27

Dorine schreef:
Was dat proef 7, die eerste, met de gebroken lijnen vlak voor de galop?
Cerise vindt gebroken lijn op de rechterhand, en daarna meteen stelling voor de rechtergalop niet zo leuk... rechtergalop gaat minder goed dan links. Haha!


Yep, die proef was het. Het grappige was dat deze proef met het oefenen thuis veel beter ging dan de nr. 8, maar in het 'eggie' pakt dat dan toch weer anders uit. Als ze zich laat rijden en niet zo gaat spannen (en ik ook niet *LOL* ) dan kan ik haar heel fijn omstellen na die gebroken lijn, de goede kant op buigen en aanspringen, maar als ze zo spant dan werkt dat dus niet.... Boos! Vond het eerlijk gezegd al een wonder dat ze niet verkeerd aansprong, daar heeft ze ook nog wel eens een handje van als ik de buiging niet goed voor elkaar krijg (en dan is het dus ook m'n eigen stomme schuld als ze verkeerd aanspringt). Braaf paard! *LOL*

Nulla tenaci invia est via

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 20:13

Super Margreet! Op naar de volgende proeven!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers