Diskwalificaties met springen

Moderators: C_arola, Essie73, Coby, balance, Firelight, Dyonne, Neonlight, Sica, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Diskwalificaties met springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-05 09:57

Beste Bokkers,

Ik zit met een vraag mbt de regelementen van het springen, dus ik hoop dat er hier iemand zo slim is dat degene het antwoord weet op mijn prangende vraag...

Afgelopen zondag hebben we op stal de laatste wedstrijd van het seizoen gedaan, en daar zat het rubriekje springen ook in. Ik doe zelf de jurering van het springen, maar liep toch tegen iets op waarvan ik niet weet of ik het juist had gedaan.

Het gaat om een B-parcoursje, met een barrage, de eerste omloop was iemand foutloos, en uiteraard waren het er meer die foutloos waren, dus er volgde een barrage.
In de barrage was er een ruitertje, die een verkeerd parcours reed, stom maar kan gebeuren. Doordat die in de eerste omloop foutloos was, dacht ik, dan telt het resultaat van de eerste ronde.
Mijn vraag is, heb ik dat goed gedacht zo, of had deze volledig gediskwalificeerd moeten worden? Dus ook de eerste ronde komt dan te vervallen??
Ik heb er geen commentaar op gehad, maar ben toch benieuwd of het zo is?

Kort en bondig komt het hierop neer, : als men een fout parcours rijdt in de barrage, volgt er dan een algehele diskwalificatie?

Ik ben benieuwd!
Alvast bedankt voor de antwoorden.

Lielle

Berichten: 66461
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Diskwalificaties met springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-05 10:47

Je hebt uitsluiting en diskwalificatie. Bij diskwalificatie (oa wreedheid, maar er zijn nog meer dingen) vervallen alle resultaten van die dag (dat weet ik niet 100 % zeker) en je mag iig zeker niet meer meedoen aan de rest van de wedstrijd, ook niet met andere paarden. Dat is hier dus niet het geval.

Bij uitsluiting in de eerste ronde (drie weigeringen, val, verkeerd parcours etc) kom je verder niet meer in aanmerking voor een klassering in die rubriek maar je mag wel gewoon aan andere onderdelen meedoen, bv ook het progressief springen met hetzelfde paard.

En nu jouw vraag. Als je in de barrage wordt uitgesloten wordt je als - gedeeld- laatste van de gestarte combinaties in de barrages geklasseerd. Bij 4 foutloze combinaties ben je dus iig 4e geworden. Het zou ook vreemd zijn als het anders was, je komt dan door een verkeerd parcours in de barrage achter combinaties te staan die in de 1e ronde al een balk hadden. Bij diskwalificatie is dat dus trouwens wel het geval.

Volgens mij is het ook nog zo dat je voor de combinaties eindigt die wel foutloos waren maar niet gestart zijn in de barrage, mochten die er zijn.

Je hebt dus juist gehandeld, al gebruik je wel de verkeerde term.

Anoniem

Re: Diskwalificaties met springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-05 11:05

Hai Lielle,

Dankjewel voor je antwoord, ik zat zelf ook al een beetje te pluizen in de regelementen van het springen, en idd wat je hierboven beschrijft komt daar dus op neer.

Ga mij er voor volgend jaar toch maar eens in verdiepen, gelukkig heb ik het, onbewust, goed gedaan.