HC in je eigen klasse, hoe zit dat nu?

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15414
Geregistreerd: 02-04-02

HC in je eigen klasse, hoe zit dat nu?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-04 14:53

Goed, vandaag dus L gestart, springen, geen succes. Thuis niets aan de hand, buitenwedstrijden in de B niets aan de hand (5 keer foutloos en 2 keer een balk na 1 mislukte eerste opstartwedstrijd), dus maar L opgegeven. Wegens gebrek aan belangstelling waren er een aantal wedstrijden buiten niet doorgegaan die ik al L had willen starten, maar thuis ging het prima, dus binnen maar L gestart. Mooi dat het paard geen oxer meer wilde springen, met losrijden lag ik er al naast, zo ook in het parcours. Steiltjes waren geen enkel probleem. Verward Volgens m'n instructeur ligt het puur aan het binnenrijden, daar trainen we dus nooit, paard wilde in het voorjaar eerst ook niet op gras springen. Daar moet dus nog iets op verzonnen worden, de buitenbak staat inmiddels weer vol (alles van het land in de bak gezet, volledige 20 staanders i.p.v. de 4 dier er anders maar stonden, de overige stonden de hele zomer op het land).

Maar goed, dus voorlopig maar L HC starten om meer verliespunten te voorkomen, een andere keuze heb ik eigenlijk niet. (volgens m'n instructeur zouden een paar wedstrijden zo starten voldoende moeten zijn, paard moet even weten wat de bedoeling is).
Ik heb alleen vervoer naar wedstrijden mits ik in dezelfde klasse start als die andere persoon. Dus B starten (altijd op vrijdag of donderdag, en dan kan ik ook niet), of oefenparcoursen zijn geen optie. Nog meer verliespunten halen is uiteraard ook niet de bedoeling en kun je voorkomen met HC starten (je krijgt uiteraard ook geen winstpunten, maar ook geen verliespunten).

Hoe zit dat nu precies? Je mag toch in je eigen klasse ondanks evt. verliespunten altijd HC starten? Gewoon opgeven, startcoupon opsturen en daarop vermelden dat je HC start? En mag je nu wel of niet het tweede parcours ook HC starten (progressief of jacht)?

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Scum

Berichten: 32107
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-04 17:17

Jep, dat klopt. Gewoon erbij vermelden dat je HC wil. Ik heb zelfs vlak voordat een combinatie waar ik voor groomde startte nog eens tegen de jury gezegd dat het HC moest zijn en dat vonden ze prima. Tweede parcours weet ik niet. Dat is hier nooit ergens. Maar ik denk dat het hetzelfde is.

Boyke & Hummer :)

Kitty

Berichten: 7532
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-04 18:56

Is het niet zo dat je als combinatie maar drie keer HC mag starten?

Iets van de klok en de klepel, want zeker weet ik het niet...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

germie

Berichten: 15414
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-04 19:39

Kitty schreef:
Is het niet zo dat je als combinatie maar drie keer HC mag starten?

Iets van de klok en de klepel, want zeker weet ik het niet...

Dat kon ik niet vinden in het regelement, alleen dat je in de klasse waarin je startgerechtigd bent HC mag starten. Niets over het aantal keren (doe het gewoon net zo lang totdat ik het gevoel heb dat het weer goedgaat, en dat kunnen dus best meer dan 3 parcoursen zijn)
Maar er staat ook niets in over het wel of niet starten in het tweede parcours Verward

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Scum

Berichten: 32107
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-04 19:39

Dat heb ik volgens mij ook ergens gelezen Kitty.

Boyke & Hummer :)

germie

Berichten: 15414
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-04 19:57

Artikel 253 Deelname aan springwedstrijden, hors concours starten, 29 scholingsrubrieken, indeling nieuwe combinaties, dispensatieklassen

HORS CONCOURS (BUITEN MEDEDINGING) STARTEN Indien een organiserende vereniging met instemming van de jury een geregistreerde combinatie gelegenheid wenst te geven om hors concours (buiten mededinging) te starten, mag dat worden toegestaan, echter met inachtneming van de navolgende bepalingen: 3.1. Hors concours (buiten mededinging) starten is toegestaan in de klasse waarin men reglementair startgerechtigd is of in een lagere klasse. Deelnemers die aan een rubriek voor prestatiepunten of aan een bijzondere wedstrijd om prijzen, maar niet voor prestatiepunten hebben deelgenomen mogen met inachtneming van het bepaalde inzake het maximale aantal starts met hetzelfde paard hors concours (buiten mededinging ) uitkomen in een hogere klasse als de jury hiertegen - op grond van de getoonde verrichting in de oorspronkelijke klasse - geen bezwaar heeft. 3.2. De desbetreffende combinatie mag niet in de uitslag van de rubriek opgenomen worden c.q. niet in aanmerking komen voor een prijs, of voor toekenning van prestatiepunten. 3.3. De desbetreffende combinatie mag niet starten in een barrage. 3.4. Aan een hors concours-start kan geen enkel recht worden ontleend met betrekking tot de klasse/indeling van de desbetreffende combinatie. 3.5. Deelnemers die met meer paarden aan dezelfde rubriek deelnemen, dienen de paarden/het paard waarmee hors concours wordt deelgenomen als laatste van zijn te rijden paarden te starten. Paarden waarmee op reguliere wijze aan de wedstrijd wordt deelgenomen dienen als eerste van de door de deelnemer in de desbetreffende rubriek te rijden paarden te worden gestart. 3.6. Combinaties, die één of meer malen hors concours willen starten, dienen daartoe voor elke start gebruik te maken van bij de desbetreffende combinatie behorende officiële startcoupons, waarop duidelijk vermeld dient te worden dat het om een hors concours-start gaat. 3.7. Het is de wedstrijdgevende organisatie toegestaan voor het hors concours deelnemen hetzelfde inschrijfgeld te vragen als voor deelname voor prestatiepunten en/of bijzondere parcoursen voor prijzen.

Ik ziet niets over max. 3 keer. Er staat alleen dat je indien je 1 of meerdere malen HC wilt starten wel een coupon moet inleveren.

In de klasse L worden geen verliespunten toegekend bij uitsluiting als gevolg van een onvoldoende beoordeling voor de wijze van rijden.
Hoe moet je dit eigenlijk lezen? Verward Een val is toch ook gewoon uitsluiting? Is dat gewoon die beoordeling waar in de B de plaatsing op plaatsvindt?

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers