albert zoer beste nederlander in Den Haag

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
schaapje23

Berichten: 52
Geregistreerd: 14-07-04
Woonplaats: haarlem

albert zoer beste nederlander in Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-04 15:18

Marc van Dijck Benelux-kampioen 6-9-2004

De Belgische springruiter Marc van Dijck is met het paard Verelst Goliath winnaar geworden van het Benelux Open Springkampioenschap in Den Haag. In de tweede omloop van de beslissende Grand Prix van Den Haag bracht de Belg in het Westbroek Park op overtuigende wijze niet alleen de wedstrijd maar ook het kampioenschap op zijn naam. De volgende vijf plaatsen in het ‘Benelux Open’ kwamen voor rekening van Nederlandse ruiters, onder aanvoering van Albert Zoer, die voor het karwei in Den Haag de 11-jarige hengst Lincoln had gezadeld.

De Grand Prix van Den Haag werd met recht de climax van het driedaagse springkampioenschap. Twaalf combinaties keerden terug voor de tweede ronde, waarin de tijd beslissend was. Eerste starter Marc van Dijk had in de eerste omloop vier strafpunten opgelopen, maar bleef vervolgens foutloos in 44.57 seconden. Daar bleek niemand een antwoord op te hebben. De Mexicaan Jose Alfredo Hernandez met het paard Semtex P (4 strafpunten - 47.17 seconden) en Gert-Jan Bruggink met de pas achtjarige merrie Fabienne (4 – 48.58 seconden) kwamen hem nog het dichtst in de buurt. Bruggink leek na een foutloze eerste ronde de Grand Prix-zege in zijn zak te hebben. Fabienne werd in de tweede ronde op safe rondgereden en toen was er toch nog die ene springfout.


schaapje23

Berichten: 52
Geregistreerd: 14-07-04
Woonplaats: haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-04 15:20

hij had kunne winnen maar hij had de laatste oxer in de barage eraf en daardoor werdt hij 5e in de grote prijs en 2e in het kampioenschap. de rest van de nederlanders hebben het ook zeker heel goed gedaan. OK dan!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers