hippisch talentenplan Noord Nederland

Moderators: Dyonne, A_nouk

 
 
Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

hippisch talentenplan Noord Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 07:23

Gisteren was de dressuur selectiedag van bovengenoemd plan. Degene die het topic over het Raboplan hebben doorgelezen weten dat ik dat een primaplan vind maar dat de uitwerking te wensen overlaat.

Bij het HTP moet je jezelf aanmelden, criteria zijn: paard, schoolgaand en wat willen en kunnen leren. Zodoende kreeg je ook veel verschillende nivau's, paarden en ruiters( van B tot Z)
De uitslag komt van de week per post dus niemand weet nog of ze er wel of niet bijzitten maar de selectie criteria's lijken heel duidelijk.
Je moest zelfstandig rijden in de binnenbak, doen zoals je thuis ook met je paard traint. Er werden geen aanwijzingen gegeven en de commissie ging kijken wat je zoal kan met je paard.
Een paard bleek kreupel maar de amazone mocht zich voor de herselectie melden( heel netjes, anders kun je zo weer naar huis)
Saskia's paard is geblesseerd, maar ze mocht gewoon meedoen op de E pony van haar vriendin. Ze gaan uit van de kunsten van de ruiter, niet van het paard.
Aan het eind van de avond reden er opeens alleen nog maar meiden met dekjes van het HTP, bleek dat deze mensen dit jaar geselecteerd zijn en zich opnieuw moesten selecteren! Da's mooi, alleen reden ze alle 3 op toch wel heel fijne en mooie paarden.( maar wie weet kwam dat wel door die plantrainingen, dat schept hoop)

De sfeer was aangenaam, de commissie vriendelijk en open.
Donderdag zijn de springselecties( bij Arjen Vos in Dwingeloo) Misschien is het moeite waard om eens te gaan kijken en voor volgend jaar op te geven.
Saskia mag volgende week naar de commissie bellen of ze nog een poging mag doen om zich met haar paard te selecteren voor het springen, want men vindt het jammer dat ze nu niet kon ivm huidschimmel. Dat is toch relaxt van de selectie commissie.

Kortom dit lijkt een aanrader voor diegene die het
RTP missen( en nog op school zitten) volgend jaar opletten op de aankondiging in de P en S.

Voor onszelf gaan we duimen dat of Saskia of Jessica erbij zit. Ze kunnen er een hoop van leren!


Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 07:32

Dit plan is een grote puinhoop geworden omdat de persoon die oorspronkelijk was aangesteld om dit te leiden niet meer in dit plan zit. Er waren er een paar de denken dat ze het zelf wel kunnen dus dit plan houdt binnenkort ook op omdat er geen financiële middelen meer beschikbaar worden gesteld. Dit omdat men niet accoord is met de instructie die is aangesteld (nivo laat te wensen over). Dus ik zou er maar niet te hard inspringen.

CGJ12

Berichten: 11673
Geregistreerd: 18-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 07:48

Inderdaad een flop.
En het doel heb ik ook nooit begrepen. Voor de kosten draai je zelf op.
Dan kun je beter op eigen initiatief een goede trainer zoeken. Dat hoeft echt niet via deze weg...........

In het verleden werd bijna iedereen geselecteerd en in ieder geval de eigen dochters of eigen leerlingen.

Alles wat ik hier te melden heb berust op totale onzin en dient als dusdanig te worden opgevat. (Tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend)

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 07:49

Nou, voorlopig ben ik het niet met je eens. Ik ken geen politieke achtergronden maar ik zie alleen wat ik zelf mee maak.
Op de selectiedag is er geen sprake van vriendjespolitiek, iedereen moet zelf laten zien wat hij of zij kan( geen hij gezien trouwens, maar dat is off topic) Wie is de "men"waar jij over spreekt in je laatste zin? Voor zover wij konden zien, zijn zowiezo Arjen Vos en Annemiek Vincourt betrokken bij de organisatie, dat zijn geen kleintjes. Als je daar niets van kan leren dan ben je een groot ruiter.( ahum) Als het binnenkort zou ophouden dan lijkt het mij sterk dat de aankondiging van de selectiedagen in de P&S aangekondigd worden. En tenslotte vind ik niet dat de organisatie van een dergelijk plan bij 1 persoon kan liggen, ook niet als die aangesteld(doorwie?) wordt. Laat mensen die erin geloven zichzelf waarmaken, verandering hoeft geen verslechtering te zijn.
Het moet ook niet een kopie van het RTP worden.

Kriel

Berichten: 6449
Geregistreerd: 08-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 09:12

Mmmm, dan moet ik helaas ook wat woorden toevoegen. ook ik heb in voorgaande jaren gemerkt dat het grotendeels eigen leerlingen waren die gesecteerd werden voor dit plan.

Zelfvertrouwen......als je alles los laat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen

Kriel

Berichten: 6449
Geregistreerd: 08-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 09:13

Deelname hier in de buurt bestond overigens dit jaar wederom uit eigen leerlingen.........

Zelfvertrouwen......als je alles los laat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 09:36

Dan is het toch alleen maar mooi dat insider verteld dat het plan door andere mensen wordt voorgezet! De persoon( wie, is nog steeds volledig onduidelijk) die verantwoordelijk was voor de deelname is klaarblijkelijk aan de kant gezet. De opzet en het enthousiasme van gisteren was positief. En, zoals ik al zei, waren de paarden, uit het vorige plan, om van te kwijlen! Dat had niks met talent van ruiters te maken, die heb ik helemaal niet gezien, alleen de paarden!
Van de vorige jaren hebben wij ook nooit iets mee gekregen, terwijl we aktief met de paardensport bezig zijn. Dus het lijkt er inderdaad op dat je gelijk hebt Levy, vroeguh was het echt een insidejob om aan geld te komen voor je eigen leerlingen. Hopenlijk is dat nu verandert doordat ze wat mensen eruit gebonjourd hebben.

Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 10:10

Je kunt je beter aanmelden bij www.onderwijskenniscentrum.nl daar word je veel beter begeleid. Daar zijn de kosten nu ook nog wel voor eigen rekening maar dat is wel een plan wat veel beter in elkaar zit met veel professionelere mensen en daar komt wel een financieringsvorm voor, daar kun je op wachten.

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 10:34

Leuk idee om je aan te melden, maar ik lees alleen dat er mogelijkheden zijn voor leden van het A en B kader. Een talentenplan staat hier helemaal los van. A en B kader dienen direct door de KNHS begeleidt te worden!
Wat ik ervan begrijp is dit onderwijskenniscentrum een waakhond om te voorkomen dat al de lootgelden naar teamsport( lees voetbal) gaat terwijl er voor individuele sporters weinig haalbaar is in de vorm van school/sport. Iedere serieuze basisruiter zal minstens 16 uur per week met zijn paard/pony bezig zijn naast school. Kom daar eens om bij een voetballer. Een bijbaan wordt onmogelijk voor deze kinderen, dus begrip vanuit school en begeleiding vanuit zo'n plan is wel het minste wat moet kunnen. Het kenniscentrum lijkt dus niet toegankelijk voor "gewone" talenten cq serieuze ruiters. In de 2e fase(Havo, vwo) moeten ze 80 uur als nuttige uren maken, het zou fijn zijn als er voor ruiters wat uren vast geschreven konden worden, maar dat is nu niet het geval. Saskia durfde zelfs het beleren van een jong paard niet op te geven, terwijl b.v. oppassen op je kleine zusje wel telde.

Als er gesubsidieerde lessen en clinics komen dan is dat alleen maar mooi meegenomen, maar de basis voor ons is toch wel voorlichting aan school zodat ze weten dat dit kind ook iets speciaals doet buiten schooltijd.
Ze zal het europeesche team nooit halen maar moet dan dan altijd het uitgangspunt zijn voor hulp en erkenning?

Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 10:49

Met de KNHS zijn afspraken voor A en B kader leden als je ECHT goed leest! Lotte Jansen is daar ook uit naar boven gekomen en toen in het B kader opgenomen. Maar daar zat ze eerst ook niet in. En wat jij nu aangeeft wat het probleem met school is dat lost men daar nu juist op. Daar is het onderwijs kenniscentrum voor!!! En iedereen die getalenteerd is kan zich aanmelden. Of het werkelijk zo is dat je getalenteerd bent komt er in de observatie wel uit.

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 10:59

Een stukje van de kenniscentrum website:
Inleiding

In de periode van september 2002 tot en met juni 2003, heeft in Noord Nederland een pilot gedraaid in combinatie met de hippische sport. Deze werd uitgevoerd in een door de KNHS en Olympische Steunpunt Noord-Nederland onder de naam stichting Hippisch Talent Centrum. Afgekort HTC.
Na een algemene oproep in Paard en Sport nr. 8 van 2002 hebben selecties plaatsgevonden. Na een voorselectie op regio bleven er een kleine 80 deelnemers aan de selectie over.
Hiervan zijn er 31 geselecteerd.
In de genoemde periode van 2002-2003 hebben wekelijks trainingen plaatsgevonden en zijn er intensieve momenten van begeleiding en voortgangsgesprekken geweest met deelnemende scholen en geselecteerde topsportleerlingen.
Tijdens deze periode is er een financiële ondersteuning geweest van de provincie Drenthe en Olympisch Steunpunt Noord-Nederland.

Evaluatie:

Zowel bij ouders, ruiters/amazones als bij het onderwijs is men tevreden over het verloop van de pilot. Om deze reden heeft het bestuur van het HTC besloten om de bestaande deelnemers te laten herselecteren en nieuwe selecties uit te schrijven.
Om een verdere uitbouw van het Sportstudent Resource Management mogelijk te maken zal door Onderwijs Kenniscentrum Nederland contact worden gelegd met de afdeling onderwijs van de provincie Drenthe en het ministerie van VWS en OCW.
De pilot is inmiddels beëindigd.

Dit lijkt toch wel heel erg veel op de selectie waar we gisteren geweest zijn? Of wordt ik nou gek en lopen er 2 identieke plannen naast elkaar en doorelkaar hier in het noorden?

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 11:34

Insider, kun je dit nagaan? Ik weet alleen dat er 3 vlaggen van de provincie Drenthe hingen.

Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 11:53

Onderwijs Kenniscentrum heeft nu een eigen plan.
Laatst bijgewerkt door Insider op 25-08-04 12:32, in het totaal 1 keer bewerkt

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 12:04

En hoe kun je daar voor aanmelden? Op hun site staat bovenstaande, HTC en onderwijskenniscentrum werken samen! Niks over een breuk en een aparte selectie en een eigen plan. Misschien moet het onderwijskenniscentrum eens in eigen boezem gaan kijken. Jouw informatie is meestal betrouwbaar maar als hun eigen website een plan roemt en zegt dat het voortgezet wordt lijkt het me sterk dat ze het dan toch een slecht idee vinden. Of de website wordt niet up to date gehouden en dat is natuurlijk een kwalijke zaak! En dan blijft het tenslotte vreemd dat de KNHS aan dit plan wel zijn medewerking geeft d.m.v. publicatie in paard en sport.

Zoals diverse mensen hierboven al aangaven was er een z.g. eliteplan met duistere regels waarbij eigen kinderen en leerlingen geselecteerd werden, dat wil toch niemand? Dus dat het oude systeem niet klopte en dat daar wat verandert moet worden ben ik het helemaal mee eens. Maar het op voorhand afschieten van mensen omdat ze geen maagement ervaring hebben lijkt mij geen strak plan. Als dat OKC wel kennis heeft op dat niveau moeten ze de helpende hand bieden en niet weer iets gaan opzetten met mensen die de slechte gewoonte blijken te hebben zichzelf en hun familie te bevooroordelen.

Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 12:37

amondi schreef:
Als dat OKC wel kennis heeft op dat niveau moeten ze de helpende hand bieden en niet weer iets gaan opzetten met mensen die de slechte gewoonte blijken te hebben zichzelf en hun familie te bevooroordelen.


OKN heeft juist afstand gekomen van dat plan waarbij mensen alleen elkaars familieleden bevooroordelen. Dat leg ik nu voor de vierde keer ongeveer uit.

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 12:49

Nee dat laatste las ik nergens in jouw berichtjes terug. Het was voor mij niet duidelijk.
Diverse mensen met goede kennis van de paardesport alhier gaven aan dat er zich een elite clubje vormde onder de vlag van het NHTP.

Jij melde dat de oude garde eruit gewerkt was en dat er nieuwe mensen aan het werk waren op een manier die het OKC niet aanstond. Het OKC kwam nu met zijn eigen plan om oude "werkende"systeem in orde te brengen.
Logisch dat ik daaruit de conclusie kan trekken dat DUS de oude garde weer in ere hersteld wordt en dat het juist DIE oude garde is die hun eigen kinderen bevooroordelen.

Maar als jij te kennen geeft dat dat niet het geval is dan willen wij ons graag(ook) aanmelden bij het OKC, alleen ik weet niet hoe.

En denk erom, mijn dochter doet wel 16 uur per week aan sport, maar ze zal niet iin een A of B kader komen.
Ze rijdt een leenpaard voor een eigenaar en een E pony van haar vriendin, we topsport maar waarschijnlijk geen topsporter!

Insider
Berichten: 592
Geregistreerd: 28-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 16:35

Waarom zou ze niet in een kader kunnen komen? Als ze goede begeleiding krijgt kan alles. En wie weet wie haar straks een leuk paard aanbied? Je kunt je gewoon een gesprek aanvragen met de meneer die bij de contact gegevens staat vermeld.

YvonneS
Berichten: 3303
Geregistreerd: 28-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 19:38

Nel ten Heuvel is hier samen met Arjen Vos aan begonnen, maar ik geloof dat die haar handen er al vanaf heeft gehaald. Ik snap idd het nut er ook niet van, aangzien je gewoon betaald voor de trainingen en er ook nog eens gewoon zelf heen moet!

Wollie

Berichten: 235
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: Exloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 19:14

Citaat:
Onderwijs Kenniscentrum heeft nu een eigen plan.


Ik wil niet vervelend doen, maar het HTC plan komt van dezelfde persoon als degene die nu onder kenniscentrum verder gaat.

Ook het HTC plan is opgestart om talenten naar boven te krijgen en dit goed te kunnen combineren met school. Ik heb geen idee waarom de persoon die achter het kenniscentrum zit nu weer iets nieuws begint, maar om nu direct het hele HTC plan af te kraken en gaan zeggen dat iedereen zich bij weer een nieuw plan moet melden vindt ik persoonlijk een beetje gemakkelijk.

Bij het HTC plan kan iedereen zich aanmelden. Ik ken veel mensen die dat verleden jaar gedaan hebben en er met veel plezier aan hebben deelgenomen. Degenenen die ik ken die bij het springen zaten hadden voor die tijd geen les van Arjan Vos en hebben er zeker veel aan gehad. Zo heeft er 1 een wild card gekregen voor het ZZ springen in de Wijk, een rubriek waar je normaal gesproken alleen voor kunt worden uitgenodigd of tegen betaling aan mee kunt doen.

Bij de dressuur zaten een aantal personen die ook al bij die instructie les hadden, maar kan het misschien ook zo zijn dat dit inderdaad talenten zijn??? Ik bedoel Floor Vos zit (of zat) ook in het HTC plan en had al les van Anne Kee, het lijkt me dat dat toch wel een talent is.

Geef het plan nog een jaar de kans, want er zal ongetwijfeld gewerkt zijn aan verbeteringen.

Frantic

Berichten: 9648
Geregistreerd: 14-09-03
Woonplaats: maan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-04 14:07

wij zullen het (helaas) niet kunnen volgen, afgewezen. Met terechte opmerkingen. het lukt niet anders op deze pony( is invalpony) maar dat komt wel goed.
Als saskia's vriendin maar wel geselecteerd wordt, dat vinden wij belangrijker. Wordt die ook afgewezen dan klopt er iets niet want die paard/amazone combinatie is echt wel talentvol!
we wachten af.

Zoro

Berichten: 1347
Geregistreerd: 12-02-04
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 19:40

tjonge wat een gezeur.. wees blij met de lessen als je die krijgt, en tuurlijk kun je altijd in het A of B kader komen als je maar goed vol blijft houden en niet op geeft.. ik was ook met mijn haflinger Z2 dressuur en zeer succesvol, ze is net verkocht maar anders ging ik ook voor het A of B kader, jullie zullen nu wel denken die komt toch nooit door, maar als je niet zegt dat ze een haflinger is da weet je het niet.

WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG!

Maar met dat HTC heb je ook excursies en je krijgt nog wat maar ik weet het ook niet allemaal, maar ik weet niet waarom jullie nou precies aan het discusseren zijn.


BTW... iedereen succes in de sport!!

mloews
Berichten: 9
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Nw-Weerdinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-04 16:20

Hoi..

misschien allang niet meer belangrijk dit topic maar ja..

ik zit in de HTC selectie, en de opzet is dit jaar helemaal vernieuwd.
Het staat nu in samenweerking met het OSNN (Olympisch Steunpunt NoordNederland) Dit was de 2e keer dat ik hier aan mee deed. Was de vorige keer niet geselecteerd , wel voor de lessen van Annekee Oostra (jeugd stimuleringsplan) en dit jaar gelukkig weer *LOL*

Ik heb nu 2x les gehad van Nel ten Heuvel (die geeft de dressuurlessen van het HTC), ik had nog nooit les van haar gehad. Ik vind het leuke en leerzame lessen! Mijn paard gaat iedere week stukken vooruit!!
Is dus echt wel leuk om aan mee te toen hoor!!

Groetjes Marloes

Trouwens,, Marie,, kwist niet meer dat je Wollie heette hierow!!Ikke maar zoeken..heb Cis maar ff gevraagd! hahahahaha Haha! Tong uitsteken

ghallow..

missygriedie

Berichten: 23
Geregistreerd: 22-08-04

Re: hippisch talentenplan Noord Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-05 16:31

STELLETJE SCHATTEN
dat plan stelt werkelijk geen reet voor vind ik tenminste.
ik rij als een banaan en toch werdt ik uitgekozen als 1 van de beste en mocht zelfs doorrijden bij annekee toen de lessen eigenlijjk gestopt waren.
Wat zeg ik ik heb nog op 1 van haar 2 toppaarden gezeten (jamaica)
toffe ervaring dat wel maar als je daar aan meedoet ben je echt niet GEWELDIG ofzo....althans dat is mijn mening

...het komt wel goed

missygriedie

Berichten: 23
Geregistreerd: 22-08-04

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-05 16:32

Zoro schreef:
tjonge wat een gezeur.. wees blij met de lessen als je die krijgt, en tuurlijk kun je altijd in het A of B kader komen als je maar goed vol blijft houden en niet op geeft.. ik was ook met mijn haflinger Z2 dressuur en zeer succesvol, ze is net verkocht maar anders ging ik ook voor het A of B kader, jullie zullen nu wel denken die komt toch nooit door, maar als je niet zegt dat ze een haflinger is da weet je het niet.

WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG!

Maar met dat HTC heb je ook excursies en je krijgt nog wat maar ik weet het ook niet allemaal, maar ik weet niet waarom jullie nou precies aan het discusseren zijn.


BTW... iedereen succes in de sport!!


volgens mij ken ik jou.
jij zat in 2003 of 2004 ook op het allround ponykamp in ermelo

sharrie

Berichten: 280
Geregistreerd: 31-05-05
Woonplaats: Ergensss

Re: hippisch talentenplan Noord Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-05 16:39

arjan vos die stal ken ik wel
best wel een zooitje daar.

Pluk mijn schapendoes Haha!
Examenmiep #11


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 6 bezoekers