Sven Rothenberger wil verder

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Girl In The Mirror

Berichten: 3156
Geregistreerd: 10-01-01

Sven Rothenberger wil verder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-04 00:21

ATHENE - Sven Rothenberger heeft uit zijn optreden bij de Olympische Spelen de motivatie geput zijn loopbaan met Barclay te verlengen. Hij is daarbij wel afhankelijk van de medewerking van de eigenaar van zijn paard. Dat is zijn schoonvader Gordijn.

De voormalig Duitser won in Atlanta 1996 twee medailles voor Nederland. Brons individueel, zilver met het team. Al voor Sydney 2000 stopte hij. Ruim een jaar geleden hervatte Rothenberger zijn sportcarrière omdat zijn vrouw, de Nederlandse amazone Gonnelien Rothenberger-Gordijn, niet met Barclay uit de voeten kon.

Zijn doel was Athene en dat haalde hij. "Helaas vielen kort voor aanvang uit onze equipe twee belangrijke combinaties weg. Anders waren we zeker geslaagd in ons doel, een teammedaille. Desondanks ben ik tevreden over mijn optreden hier. Dat ik net niet hoog genoeg geklasseerd ben voor de Kür is jammer, maar ook niet meer dan dat."

Want in aanloop naar de Spelen bereidde Rothenberger zich slechts voor op de landenwedstrijd (Grand Prix). Daarin moest hij de solide factor van het team zijn. "Op de overige onderdelen, de Spécial en de Kür, heb ik verder niet geoefend. Daarvoor hadden we hier andere mensen. Door die tegenslagen liep het wat anders. Toch is onze keus goed geweest. Het ging om het team."

Rothenberger keerde in een jaar tijd uit het niets terug aan de top. " Ik ben heel erg blij dat de familie Gordijn mij deze kans heeft gegeven dit mee te maken. Binnenkort gaan we praten over de toekomst. Zelf zou ik graag verder willen. We hebben Anky, Imke Schellekens-Bartels is hier internationaal doorgebroken; met Jarwo (Falandt) en Lingh (Gal) hebben we toppaarden achter de hand. Ik denk dat het goed zit met de Nederlandse dressuursport."

http://www.telegraaf.nl/telesport/athen ... erder.html
ma 23 aug 2004

Cuando menos piensas .... sale el sol


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: glenstorm en 8 bezoekers