GP Spécial: slechts 3 ruiters per land

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

GP Spécial: slechts 3 ruiters per land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-04 16:15

ATHENE/MARKOPOULO. Binnen de reglementen van het IOC is het toegestaan dat slechts drie atleten per land in wedstrijden voor individuele deelnemers aan de start verschijnen. Begin augustus deelde het IOC aan de FEI mede dat zij haar reglementen ten aanzien van de dressuur zou moeten wijzigen, omdat daar nog altijd vier combinaties in de Grand Prix Spécial, het tweede onderdeel, van start mochten gaan.

Een aantal landen, waaronder Nederland, Duitsland, de USA en Spanje, heeft direct bij de FEI tegen deze reglementen wijziging geprotesteerd. Zij zijn van mening dat de strijd om de individuele medailles pas plaatsvindt in het derde onderdeel, de kür. In een vergadering tussen IOC en FEI, waarbij ook de voorzitter van de FEI prinses Donna Pillar de Bourbon aanwezig was, heeft de FEI geen gehoor gevonden voor haar argumenten. Daarop heeft de "executive board" van de FEI met onmiddellijke ingang besloten deze reglementswijzing door te voeren. Tot en met gisteren mochten uitsluitend in de kür maximaal drie combinaties per land aan de start verschijnen.

Met ingang van heden geldt dat maximum ook al voor de Grand Prix Spécial. In het eerste onderdeel, de Grand Prix, worden de teammedailles verdeeld, dus daarin mogen nog steeds 4 ruiters per land starten. De KNHS heeft op twee gronden tegen dit besluit van de FEI bezwaar aangetekend. In de eerste plaats vanwege het late tijdstip van dit besluit. In de tweede plaats omdat de KNHS deze ontwikkeling niet dienstbaar acht voor de ontwikkeling van de sport. De opengevallen plaatsen in de Grand Prix Spécial worden nu ingenomen door combinaties die in ieder geval in de Grand Prix een wedstrijd hebben gereden onder het niveau van de ruiter die als laagst geplaatste in de ongeschoonde uitslag van die Grand Prix in de Spécial van start had mogen gaan.

BRON: www.knhs.nl


[Edit Karin] titel

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers


joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-04 16:27

had het al bij kort nieuws os gezet.

Happy in me eigen huis met mijn 2 katjes Joris en Lana

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annika__ en 24 bezoekers