kort nieuws os

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

kort nieuws os

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 14:58

Kort Olympisch nieuws 13 augustus

Openingsceremonie
Vanmiddag zijn de Nederlandse ruiters al op tijd naar de openingsceremonie vertrokken. In het Olympisch dorp wordt voorafgaand een foto gemaakt van de hele Nederlandse Olympische afvaardiging. Van daaruit wordt iedereen met bussen naar het hoofdstadion gebracht. De sporters zullen rond half negen Nederlandse tijd het stadion binnenlopen. Het eerste gedeelte van de openingsceremonie (aanvang 19.30 uur), zullen de ruiters dus vanaf een groot beeldscherm volgen.


Dressuurpaarden fit
Alhoewel het zo’n 35 graden is in Athene, lijken de dressuurpaarden goed tegen de hitte bestand. Door het warme weer in Nederland is de overgang voor de paarden iets eenvoudiger geweest.


Springruiters
De springruiters hebben vandaag het springstadion alvast geïnspecteerd en een bezoek aan de stallen gebracht.

Auto’s
Volkswagen heeft de ruiters twee auto’s en een busje ter beschikking gesteld voor het vervoer in Athene.


Zulen we deze topic doen voor het nieuws over onze toppers?


joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 16:08

Anky van Grunsven niet bij openingsceremonie

Anky van Grunsven zal niet deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen van vanavond. De dressuuramazone is nog altijd herstellende van haar beenbreuk en wil zichzelf niet overbelasten. Anky kan nog niet lang lopen en de openingsceremonie is voor de atleten een langdurige bezigheid van vooral staan en wachten. Alle andere Nederlandse ruiters maken wel hun opwachting maken in het olympisch stadion van Athene.

Springruiters gearriveerd

Na de dressuurruiters zijn ook de Nederlandse springruiters per vliegtuig gearriveerd in Athene. Zij zijn speciaal gekomen voor de openingsceremonie. Daarna vliegen de springruiters weer terug naar Nederland om vervolgens de 16de met hun paarden opnieuw naar Athene af te reizen.

Beerbaum draagt Duitse vlag

Tijdens de openingsceremonie draagt Ludger Beerbaum de vlag van de Duitse sportdelegatie. Voor Beerbaum is Athene de vijfde Olympische Spelen. Tot nu toe heeft de 40-jarige Duitse springruiter vier gouden medailles gewonnen, driemaal teamgoud en eenmaal individueel goud. Dat was in Barcelona (1992), waar hij met Classic Touch de Nederlandse ruiter Piet Raymakers met Ratina Z (zilver) net te vlug af was.

Laantje

Berichten: 2515
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 17:12

Heeft Anky nu nog steeds last van haar beenbreuk?

Lovers Charles, siamo le Principesse!! Lovers

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 17:14

blijkbaar maar snap er ook wel

Happy in me eigen huis met mijn 2 katjes Joris en Lana

Princess

Berichten: 3303
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-04 10:48

beetje aanstelle kan ze zich we; hoor....

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-04 10:59

Dressuurruiters hebben klap verwerkt
MARKOPOULO (ANP) - Op het fraaie complex van Markopoulo heeft de Nederlandse dressuurequipe de tegenslagen van de laatste dagen verwerkt. Bovendien lijken de paarden geen hinder te ondervinden van de hitte. "We kijken alleen nog vooruit", zegt George de Jong, directeur topsport van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Een dag voor het vertrekt viel Edward Gal af, wegens een blessure van zijn paard Lingh. Twee weken daarvoor was hetzelfde gebeurt met Antoinette Falandt. Het deed de formatie van bondscoach Bert Rutten wegvallen uit de top van het favorietenklassement. De Jong echter zegt vertrouwen te hebben in de vervangers, Marlies van Baalen en Imke Schellekens-Bartels. De groep bestaat verder uit olympisch kampioene Anky van Grunsven en Sven Rothenberger, tweevoudig medaille-winnaar in 1996 (Atlanta). De Jong: "Alleen moet iedereen wel zijn beste proef van het jaar rijden om bovenin mee te strijden. Dat moet dan maar. De manier waarop momenteel we trainen, wekt vertrouwen." Overdreven veel trainen de ruiters niet. "Niet vechten tegen de hitte", aldus De Jong. "Iedereen wil in aanloop naar die belangrijke wedstrijd graag wat extra's doen, maar dat laten we niet toe. Geef de paarden de gelegenheid onder deze omstandigheden te rusten en te herstellen. Dat gaat goed. Ik heb niet de indruk dat ze last hebben van de hoge temperaturen." De paarden zijn erop geprepareerd. De Jong: "Er zijn hier sprenkelinstallaties waar we ze onder door laten lopen. Daarnaast maken we ook gebruik van de koelvesten. We hebben adviezen van deskundigen ingewonnen en onze veterinairen zijn op alles voorbereid. Het ziet er allemaal goed uit."

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-04 11:00

Springruiters alweer thuis

ATHENE (ANP) - Na drie dagen Athene zijn de Nederlandse springruiters als eerste van de NOCNSF-ploeg naar huis gegaan. Ze gaan hun paarden ophalen. Maandag keert het vijftal terug naar de olympische stad. Directeur topsport van de KNHS George de Jong vond dat de sporters er goed aan hadden gedaan voor de openingsceremonie even over te komen. "Het is een overwegend onervaren formatie. Het is belangrijk dat ze even de sfeer hebben geproefd." De equipe bestaat uit Gert-Jan Bruggink, Wim en Gerco Schroder en Leopold van Asten. Reserve is Albert Zoer.

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-04 11:00


Happy in me eigen huis met mijn 2 katjes Joris en Lana

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-04 13:47

KNHS protesteert met klem tegen FEI besluit

ATHENE/MARKOPOULO. Binnen de reglementen van het IOC is het toegestaan dat slechts drie atleten per land in wedstrijden voor individuele deelnemers aan de start verschijnen. Begin augustus deelde het IOC aan de FEI mede dat zij haar reglementen ten aanzien van de dressuur zou moeten wijzigen, omdat daar nog altijd vier combinaties in de Grand Prix Spécial, het tweede onderdeel, van start mochten gaan.

Een aantal landen, waaronder Nederland, Duitsland, de USA en Spanje, heeft direct bij de FEI tegen deze reglementen wijziging geprotesteerd. Zij zijn van mening dat de strijd om de individuele medailles pas plaatsvindt in het derde onderdeel, de kür. In een vergadering tussen IOC en FEI, waarbij ook de voorzitter van de FEI prinses Donna Pillar de Bourbon aanwezig was, heeft de FEI geen gehoor gevonden voor haar argumenten. Daarop heeft de "executive board" van de FEI met onmiddellijke ingang besloten deze reglementswijzing door te voeren. Tot en met gisteren mochten uitsluitend in de kür maximaal drie combinaties per land aan de start verschijnen.

Met ingang van heden geldt dat maximum ook al voor de Grand Prix Spécial. In het eerste onderdeel, de Grand Prix, worden de teammedailles verdeeld, dus daarin mogen nog steeds 4 ruiters per land starten. De KNHS heeft op twee gronden tegen dit besluit van de FEI bezwaar aangetekend. In de eerste plaats vanwege het late tijdstip van dit besluit. In de tweede plaats omdat de KNHS deze ontwikkeling niet dienstbaar acht voor de ontwikkeling van de sport. De opengevallen plaatsen in de Grand Prix Spécial worden nu ingenomen door combinaties die in ieder geval in de Grand Prix een wedstrijd hebben gereden onder het niveau van de ruiter die als laagst geplaatste in de ongeschoonde uitslag van die Grand Prix in de Spécial van start had mogen gaan.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: veertje99 en 5 bezoekers