Verdacht IOC-lid naar Athene

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34642
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Verdacht IOC-lid naar Athene

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-04 16:21

Verdacht IOC-lid naar Athene
Gepubliceerd op www.planet.nl donderdag 05 augustus 2004

SOFIA (ANP) - Het in opspraak geraakte IOC-lid Ivan Slavkov wil zonder pardon de Olympische Spelen in Athene bezoeken. De 64-jarige Bulgaar is niet van plan weg te blijven uit Griekenland wegens alle commotie die rond zijn persoon is ontstaan. Hij wilde niet zeggen wanneer hij in Athene arriveert.

Slavkov vervulde een negatieve hoofdrol in een tv-documentaire van de Engelse omroep BBC, die woensdagavond werd uitgezonden. Uitgelokt door journalisten, die zich als managers uit de Engelse zakenwereld voordeden, bespraken de machtige Bulgaar en een Servische sportagent de mogelijkheden om voor Londen stemmen veilig te stellen voor de uitverkiezing van de organisatie van de Olympische Spelen in 2012. Een verborgen camera registreerde de gesprekken.

Ontmaskeren

Slavkov, voorzitter van het Bulgaars Olympisch Comité, leidde donderdag in Sofia een bestuursvergadering van de Bulgaarse voetbalbond (BFU) waarvan hij eveneens preses is. Belaagd door een horde journalisten weigerde hij na afloop te reageren. Volgens een woordvoerder van de BFU heeft Slavkov een aantal advocaten ingehuurd om zijn naam te zuiveren. ,,Hij wil tot het uiterste gaan om zichzelf en de Bulgaarse sport vrij te pleiten.''

Slavkov beweerde eerder deze week dat hij zelf bezig was met een onderzoek naar corruptie in de olympische verkiezingsstrijd voor het gastland in 2012. Daarom was hij ingegaan op de Engelse uitnodiging om over de stemmenverdeling te praten. Hij wilde, zo liet hij schriftelijk weten, de fraudeurs ontmaskeren. Het IOC heeft de eigen ethische commissie opdracht gegeven om het door de BBC aangedragen materiaal te onderzoeken.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: vibabu en 6 bezoekers