Travolta en HBC Roletta beste jonge KWPN-ers in..

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Travolta en HBC Roletta beste jonge KWPN-ers in..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-04 18:18

KWPN
08-07-2004: Travolta en HBC Roletta beste jonge KWPN-ers in Geesteren


De KWPN-goedgekeurde hengst Travolta (Lux x Notaris) is vandaag op CSI Twente winnaar geworden van de kwaliteitsbeoordeling voor vierjarige KWPN-springpaarden. De overwinning bij de zesjarigen ging naar HBC Roletta (Kojak x Damiro).

De juryleden Johan Hamminga en Eric Naberink konden in de finale voor de beste 15 vierjarigen een 9 kwijt voor de manier van springen van Travolta, het fokproduct van J. Esselink die onlangs als hengst werd goedgekeurd voor de dekdienst. De lichtvoetige bruine van De Wiemselbach scoorde onder Pieter-Jan Berkens daarnaast nog een 8 voor het gaan tussen de hindernissen.
Twee keer een 8.5 was er voor de zeer atletische, vlug van de grond en fantastisch los door het lijf springende Talentski (Oklund x Pro Pilot) van fokker A. Schoones, gereden door Paul Donkers, die op basis van twee omlopen op de tweede plaats terechtkwam. De derde prijs ging naar The Future (Calvados x Le Mexico), de door J. Reukers gefokte volle broer van het internationale springpaard Royal Future.
Met heel veel vermogen sprong Timo (Numero Uno x Damiro) van f/e G.J. Bosman onder Edwin Agterhuis naar de vierde plaats, gevolgd door Très Chique P (Indorado x Liostro) van f/e H. J. Praas, gereden door Marcel de Boer.
De zesde plaats was voor T.Naralda P (Lancer II x Martel xx), door de familie Peters gefokt uit de stam van Fighting Alpha en Experiment. Achter Condor R (Contender x Joost) van Stal Roelofs mocht de KWPN-hengst Eurocommerce Tampa zich opstellen voor de achtste plaats.
De overwinning voor HBC Roletta (Kojak x Damiro) maakte het succes voor de familie Bosman/Regterschot compleet. Julia Kayser liet de merrie, die als vierjarige in de IAN Trofee en vorig jaar in de finale in Zangersheide al van zich deed spreken, voluit rondgalopperen over het toch niet gemakkelijke parcours. De laatste starter in de finale van de zesjarige springpaarden bleef imponerend en supersnel foutloos en dat betekende dat er aan de vierde prijs van halfbroer Timo een overwinning kon worden toegevoegd.
De tweede prijs was voor Angelique Hoorn en VDL Rocksina HD (Corland x Emilion), een fokproduct van W. Abbring, in eigendom van H. Dirksen en W. van de Lageweg. Rosinus (Lancelot x Abgar xx), de door G. Schuring en D. ten Cate gefokte halfbroer van onder meer Hay Guy, moest onder Hester Klompmaker met de derde plaats genoegen nemen, gevolgd door Hentenaar's Rudi (Laroche x Toronto) van fokker W. Uenk en Rilory (Calvados x Ekstein), gefokt door Hans en Jacqueline van Tartwijk en Dick Hagens.

(DWR, overname zonder bronvermelding niet toegestaan)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 11 bezoekers