sportgala

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

sportgala

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 16:21

Olympisch Hippisch Sportgala terug op de kalender

In dit Olympisch jaar zijn alle ogen uiteraard gericht op de topruiters die ons land zullen vertegenwoordigen in Athene. Vanaf 15 augustus beginnen in de Griekse hoofdstad de meest prestigieuze sportkampioenschappen ter wereld. Voorafgaand aan het vertrek van de Nederlandse ruiters, hun trainers en begeleiders vindt op maandagavond 9 augustus het Olympisch Hippisch Sportgala plaats in Hotels van Oranje te Noordwijk.

Tijdens die avond draait het natuurlijk om de naderende Olympische Spelen en de successen die in het verleden behaald zijn door de Nederlandse paardensporters, maar vooral om het fantastische diner dat de topkoks van Hotels van Oranje zullen bereiden. In de prachtige ambiance van de Wintertuin van Hotels van Oranje zullen de Olympische ruiters aanwezig zijn, evenals de teams die in aanmerking komen voor de titel Ruiterteam van het Jaar en de twaalf genomineerde ruiters voor de titel Rabobank Talent van het Jaar. Het programma, dat gepresenteerd wordt door niemand minder dan Jack van Gelder, zal boordevol zitten met optredens van artiesten, leuke acts en de inmiddels bekende Olympisch Hippische Sportveiling. In de drie eerdere edities brachten onder andere clinics van Olympische topruiters, de dressuurhoed van Anky van Grunsven, bijzondere kunstwerken en een fantastisch gefokt veulen geld op voor het goede doel. Uiteraard zullen de veilingstukken ook dit jaar waardevol, bijzonder, zeldzaam of ludiek zijn.

Het eerder genoemde goede doel is het jonge talent in Nederland. De succesvolle jeugd van nu is een kweekvijver voor het Olympisch talent van de toekomst. Door middel van het Olympisch Hippisch Sportgala worden fondsen geworven die worden geïnvesteerd in jong talent. In de groep Junioren en Young Riders in de disciplines dressuur, springen en eventing die bewezen heeft over een topsportmentaliteit te beschikken. De stimuleringspremies worden aangewend binnen het kader van de sportcarrière, en bieden mogelijkheden om de stap van talent tot topsporter te zetten zodat de Nederlandse ruitersport ook in 2008 in Peking zijn mannetje staat. De Rabobank is als sponsor van de KNHS en ondersteuner van de talentontwikkeling in hippisch Nederland nauw betrokken bij het Olympisch Hippisch Sportgala.

www.sportgala.nl

leuk dat het weer terug is op de kalender Lachen zo het ook op tv uitgezonden worden of nie Verward


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie