Kur Anky

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Kur Anky

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-04 16:25

ERP/ LEERSUM - Op 10, 11 en 12 juni a.s. worden in de BulletSoundStudio's In Nederhorst den Bergh de laatste aanvullingen aan de Olympische muziekkür voor Anky van Grunsven toegevoegd.

Het componisten, arrangeurs en producersduo Cees Slings & Victor Kerkhof tekende ook ditmaal voor Van Grunsven's Olympische kür; de derde in rij (na Atlanta 1996-zilveren medaille- en Sydney 2000 -gouden medaille). Het is inmiddels hun zevende kür in opdracht van Van Grunsven, en omdat het een Olympische kür betreft ook in mede-opdracht van NOC*NSF.

Mede door de samenwerking tussen Van Grunsven en Slings & Kerkhof bezette de amazone de afgelopen acht jaren de top in het onderdeel kür op muziek, een populair onderdeel van de dressuursport bij het publiek.

Ook diverse prominente musici, orkesten en dirigenten (o.a. Jaap van Zweden, Het Orkest van het Oosten, "Koninklijk bandoneïst" Carel Kraaaijenhof, het Metropole
Orkest, de Koninklijke Mariniers Kapel, Maastrichter Staar, Mike Rutherford) werden door het componisten/producers duo betrokken en verleenden hun medewerking bij talloze uitvoeringen van deze küren.

Passen en meten, telkens opnieuw filmen, analyseren, aanpassen en verbeteren is het motto van het duo, wat ook deze Olympische kür genaamd L'Esprit Chanson op een tot nu ongekend aantal van vijf verbeterde versies bracht. Na Maastricht, waar Van Grunsven na een lange periode van revalidatie (dubbele heupfractuur in febr 2003), weer in de ring kwam en op een fractie van één punt na tweede werd, volgden Mechelen, Amsterdam, Den Bosch, allen met een eerste plaats klassering. Als klap
op de vuurpijl won Van Grunsven in Düsseldorf de wereldbekerfinale dressuur.

Anky als zangeres

Het is een heel bijzondere kür. Slings & Kerkhof bedachten dat Van Grunsven naast haar kwaliteiten als dressuurruiter ook wel haar steentje kon bijdragen op het muzikale vlak; Van Grunsven zingt zelf een (vocalise) deel in deze kür; wat weer in hoge mate bijdraagt aan de emotionele zeggingskracht van haar toch al aansprekende performance. Van RTL Boulevard tot en met PaPaul de Leeuw; Anky van Grunsven liet ook daar even horen dat ze ook nog kon zingen en niet onverdienstelijk.

Of de exclusieve verbintenis ( op enkele uitstapjes na: o.m. Tineke Bartels) van Van Grunsven en haar componisten duo na de Spelen van Athene gecontinueerd zal worden is nog niet duidelijk; feit is dat ook de bekende USA ruiter Robert Dover met een muziekkür van het duo de Olympische dressuur arena van Athene zal betreden.

Haha! Cool OK dan!


YvonneS
Berichten: 3303
Geregistreerd: 28-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 17:08

Denk dat je er ff bij moet zetten waar je dit vandaan hebt. Mag je geloof ik niet zomaar ergens neerzetten.

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-04 17:24


Happy in me eigen huis met mijn 2 katjes Joris en Lana

Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 20:06

Geweldig duo die twee!! Ben benieuwd waarmee ze ons nu gaan verassen!
* V. v Kerkhoff is de buurman van Nistria!*

She's my lady Lovers

joke20

Berichten: 11027
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-04 21:01

cool

Happy in me eigen huis met mijn 2 katjes Joris en Lana


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 9 bezoekers