op naar L1!!alleen knhs zat niet mee....

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

op naar L1!!alleen knhs zat niet mee....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-05-04 16:01

gisteren had ik een wedstrijd in Nieuween. ik had er veel zin in, maar toch was het ook wel spannend omdat het onze 1e wedtrijd op gras was.

daar aangekomen even aangemeld en mel gezadeld en even laten kijken op het terrein. Het valt erg op dat ze de laatste tijd helemaal niet meer zo schrikkerig is!

nou, ik ging losrijden, het was een grote weide en het was ook aardig druk. buiten de drukte om ons heen zat ik ook nog is op een bom!! mel was ech super druk, en veel tijd hadden we niet meer, dus op naar de 1e proef.

ze was best kijkerig, maar opzich best goed te rijden. het was niet zo een hele nette proef, waarschijnlijk door de spanningen om ons heen en gewoon omdat ze heel druk en moeilijk te rijden was. even afwachten dus wat de jury daarvan vond.

daarna proef 2: deze ging een stuk beter, ze liep veel ronder en ook ontspannen. we moesten even wachten, de jury moest even plassen....uiteindelijk begonnen we en het ging erg goed. de middendraf heeft ze nog nooit zo goed gedaan, we vlogen werkelijk door de ring!!! Bloos

na deze proef ff uitstappen en wilde we weggaan, helaas, daar kwam controle van het KNHS. wij dachten van kom maar op, alles klopt, niet dus! de entingen stonden in een entingsboekje en dat moest in het paspoort, we wedren dus uitgesloten!!!! Boos! we waren vreselijk kwaad, we wisten dat gewoon echt niet!!! onze redding: een vriendin van mij, haar vader is veearts en zij reed ook in nieuwveen. net op het laatste moment heeft hij de enting overgezet in het paspoort en werden mijn proeven toch geldig verklaard!!! Gelukkiug maar, de prijsuitreiking kwam en ik was met de 1e proef 3e met 150 punten en de 2e proef ook 3e met 159 punten, dus het laatste winstpuntje was binnen!!!!! OK dan!

toch nog goed afgelopen gelukkig!!

Volgende week L1!!!!!!! Haha!

(ik heb geen Cheese! van nieuwveen)

.....


Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-04 17:59

Pfff wat een gedoe zeg!
Naja toch goed gereden!

Veel succes in het L1

Savannah (Z2) :):) & Aldate <3 & Giorado :~ !
http://www.horse4u.nl

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-04 16:03

thanks!! OK dan!

ja idd!!! een heel gedoe, al die boosheid van ons voor niets!!!
maare, die man wilde mij gewoon uitsluiten, hij liep toen hij bij ons vandaan kwam gelijk naar het secretariaat en zei zo van: zo, ik ben in ieder geval niet voor niets gekomen, er is er 1 uitgesloten!

dat zeg je toch niet!! Hij vond het niet leuk dat onze dierenarts ook kwam en dat ik toch meegerekend ben, whahahaa Haha!

maja, gauw naar de L1!!! *LOL*

.....

Guess001
Berichten: 5160
Geregistreerd: 09-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 16:17

Naja, wat een eikel zeg! Verward Alsof zijn dag niet goed was als er niemand uitgesloten was.... En dan om zoiets onbenulligs.. Ik had het ook niet geweten. Gelukkig is alles goedgekomen!! Haha!
Met het Z2 indoor kampioenschap is toch ook iemand uitgesloten omdat de entingen er niet in stonden? Scheve mond Soortgelijk geval. Alleen stonden die entingen er helemaal niet in geloof ik. Bij jou in ieder geval nog in het entingen boekje

Gefeliciteerd met je winstpunt en prijzen! Op naar de L1 OK dan! Haha!

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-04 16:18

ja klopt, zoiets had ik ook gehoord jah, soms zijn het gewoon hele rare mensen bij de KNHS, maja, het is goed gekomen! Haha!

bedankt trouwens! *LOL*

.....

Curly85
Berichten: 1625
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 19:38

ach ze zijn zo zeikerig met de entingen. let ook op de basisenting want die is ook verplicht

_Romana_
Berichten: 3188
Geregistreerd: 01-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 19:44

Ik heb het ook gehad, reed ik op een wedstrijd zegt die vrouw ja je basisinentingen kloppen niet er zit een maand tussen 1 van de entingen ofzoiets was het.. Dus ik zeg daar weet ik niks van.. Want toen was ie nog niet van mij en heb hem ook nog niet zo lang dus heb daar niet op gelet.. Ze zegt ja daar hoor je dus op te letten dus eigenlijk mag je niet starten, nou ja uiteindelijk dan weer wel. Verward

Maar goed ik vond het wel raar, weet ik veel dat ik entingen van 6 jaar terug moet controleren?? Ik veracht wel dat dat goed zit en als dat meisje er nooit problemen mee heeft gehad... En dan gaat die vrouw daar tegen mij over lopen zeuren dat t maar opnieuw moet die basisenting omdat toevallig zes jaar geleden er een enting tussen zat en het maakt niet uit dat dat bij mij niet gebeurt is.. Nou heb het nooit over gedaan... Maar goed vond dat dus wel raar

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 19:45

Nou ik vind er anders niks zeikerigs aan, natúúrlijk is de basisenting verplicht en ja natúurlijk moet ook de rest van de entingen op tijd en in orde zijn.
Zo klaar als een klontje toch Haha! ?

En met de kampioenschappen waren mensen, voor zover ik heb begrepen, gewoon het paspoort vergeten, dom dus. Dan kun je niks aantonen qua chippen en entingen. Is dus iets heel anders dan in dit geval Knipoog en ik vind uitsluiting dan ook volkomen terecht. Maar daar gaat dit topic niet over Haha!

Bovenstaande slaat dus trouwens niet op jou hoor, topicstartster!
Erg flauw hoe die man reageerde ("zo, ik heb er 1 uitgesloten" Boos! alsof je er daarvoor staat, lekker sportief zeg) en je kon in ieder geval d.m.v. je entingenboekje aantonen dat ze keurig geënt was. Fijn dat je dierenarts het ter plekke kon overzetten in je paspoort!
En gefeliciteerd met je winstpunt, ik ga zelf dit weekend ook voor het eerst L1 starten. Jij veel succes Lachen!

Check http://www.vivalaveluwe.nl : onze Bed & Breakfast en Vakantiewoning op unieke locatie midden in het bos op de Veluwe! Veel wild rondom ons terrein, en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ook ideaal voor natuurfotografen! Open vanaf maart 2015 :).

_Romana_
Berichten: 3188
Geregistreerd: 01-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 19:51

Ja grandeur, heb je volkomen gelijk in, maar het is toch wel een beetje raar dat er nu iets tegen mij gezegd wordt over zes jaar terug.. Heb jij dat ooit gecontroleerd of dat helemaal goed zat ( nou ik dus niet)E ik denk dat vele anderen net als ik wel denken dat zit wel goed..( isschien dom maar goed) En ik verwacht wel dat er geen gedonder mee is geweest anders zou hij er immers weer opnieuw instaan toch?? Dus daarom vond ik het wel apart, ook omdat alle andere entingen keurig in orde waren...En dit is alweer twee, drie jaar of langer zelfs weet het niet meer Verward Bloos geleden en toen moest t ook nog niet in paspoort..

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-04 10:55

grandeur, jij ook veel succes t weekend!!! OK dan!

hopen dat we allebei de 1e L1 met winst thuis komen he!!!! *LOL*

.....

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-04 11:25

_Romana_"]
Ja grandeur, heb je volkomen gelijk in, maar het is toch wel een beetje raar dat er nu iets tegen mij gezegd wordt over zes jaar terug.. Heb jij dat ooit gecontroleerd of dat helemaal goed zat ( nou ik dus niet)E ik denk dat vele anderen net als ik wel denken dat zit wel goed..( isschien dom maar goed) En ik verwacht wel dat er geen gedonder mee is geweest anders zou hij er immers weer opnieuw instaan toch?? Dus daarom vond ik het wel apart, ook omdat alle andere entingen keurig in orde waren...En dit is alweer twee, drie jaar of langer zelfs weet het niet meer Verward Bloos geleden en toen moest t ook nog niet in paspoort..
[/quote]

Eerslijk gezegd heb ik dat destijds wel gecontroleerd toen ik mn parad kocht. Entingsboekje zat er niet bij, hadden ze niet zeiden ze. Was al vaag maargoed. heb dus meteen een nieuwe basisenting gegeven (voor zover ze uberhaupt al eens ingeent was) en vanaf die dag meteen in het paspoort laten zetten, dit is dus 4 jaar geleden.
6 jaar geleden werd er nog niet zo streng op gecontroleerd dus grote kans dat dat meisje zelf niet eens wist dat dr booster niet goed was.
Helaas moet je dus opnieuw een basisenting geven en daarna weer om het jaar/halfjaar enten. Anders dikke kans dat je bij ene volgende deelname wel wordt uitgesloten met alle gevolgen vandien.

[quote="valencia schreef:
de entingen stonden in een entingsboekje en dat moest in het paspoort, we wedren dus uitgesloten!!!! we waren vreselijk kwaad, we wisten dat gewoon echt niet!!! onze redding: een vriendin van mij, haar vader is veearts en zij reed ook in nieuwveen. net op het laatste moment heeft hij de enting overgezet in het paspoort en werden mijn proeven toch geldig verklaard!!!


Overigens had hij je niet uit mogen sluiten, immers je had je entingsboekje met correcte entingen bij je. Dit boekje moet je vanaf nu dus ALTIJD meenemen ook nu ze overgeschreven zijn in je paspoort (de ervaring leert). Ik ga ervanuit dat er in je paspoort een regeltje staat waarin de veearts verklaart dat het paard correct geënt is met een handtekening erbij.

Succes in de L1!!!! OK dan!

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-04 13:07

jah, dat boekje nemen we wel gewoon nog mee jah, maar die veearts heeft idd in het paspoort gezet dat nu alles in orde is enzo, incl. de basis enting dus.

maare, bedankt!! Haha!

.....

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69589
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-04 13:10

Bij mijn paard staat in het paspoort een zinnetje dat alle intentingen correct zijn t/m 1 bepaalde datum. Daarna zijn alle inentingen bijgeschreven in het paspoort.
Als ik het goed begrijp is het dus raadzaam om behalve het paspoort ook het oude inentingenboekje mee te nemen? (ook als daar 4 jaar terug voor het laatst iets mee gedaan is?).

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-04 13:17

ik zou dat maar doen jah, al is het maar voor de zekerheid!!! dat zag je aan mij....!!

haha, maare, gewoon de hele ratteplan mee, dan kan er (bijna) niets misgaan!

.....

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-04 15:57

2. Iedere deelnemer dient tijdens de wedstrijd op verzoek van de in functie zijnde official te tonen:
a. Een geldige startkaart;

b. Het paardenpaspoort waarin een geldig overzicht van toegediende vaccinaties voor het betreffende paard is opgenomen, alsmede het nummer van de ingebrachte transponder of een ander door de KNHS goedgekeurde identificatiemethode. De vaccinaties van een paard zijn uitsluitend geldig indien daaruit blijkt dat het paard als volgt tegen influenza is gevaccineerd:

1. Een basisvaccinatie, bestaande uit twee inentingen, die minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar moeten zijn gegeven;
2. Vervolgens een jaarlijkse inenting, die niet later dan maximaal 12 maanden na de vorige inenting en minimaal zeven dagen voor de wedstrijd mag zijn toegediend.
Eén en ander dient te zijn bekrachtigd door de handtekening en de stempel van de dierenarts die de vaccinatie toegediend heeft.

Deelnemers die niet op het eerste verzoek van de daartoe aangewezen controle functionaris de benodigde documenten kunnen tonen wordt deelname aan de wedstrijd geweigerd; datzelfde geldt in geval
dat niet (geheel) wordt voldaan aan de in lid 2.b.1 en 2. van dit artikel aangegeven vaccinatiebepalingen.
De afgevaardigde zal dit in zijn rapport vermelden.

Uit het endurance regelement:
Het paard dient minimaal 7 dagen en maximaal 12 maanden voor de wedstrijd ingeënt te zijn tegen influenza (en bij voorkeur ook tegen tetanus). Het bewijs van deze entingen alsmede het bewijs van de
vereiste basisenting dient bijgeschreven te zijn in het paardenpaspoort.

Bij de endurance geldt ook nog dat als je aan een buitenlandse wedstrijd mee wilt nemen of een internationale in eigen land dat de zin: paard is correct geënt met handtekeing van de veearts niet voldoet.
Alle entingen dienen overgeschreven te worden of paard dient opnieuw ingeënt te worden incl booster...

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

valencia
Berichten: 562
Geregistreerd: 14-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-04 16:27

deze mail kreeg ik naar aanleiding van de wedstrijd van het secetariaat van mij vereniging:

Hoi,
>
>Nagevraagd bij de KNHS regels betreffende omschrijving enten in het paspoort.
>Het is zo dat erin het paspoort moet staan dat er aan de basisentingen is voldaan!
>Alle entingen overgeschreven in het paspoort in alleen nodig indien het een internationale wedstrijd betreft.
>
>De betreffende controleur in Nieuwveen is dus geheel buiten zijn boekje gegaan!
>Misschien kun jij deze mail door sturen naar de fam Brouwer, dan kunnen zij misschien uitvinden
>welke controleur het is geweest.
>Als zij dat kunnen uitvinden moeten ze dat doorgeven aan de KNHS 0577-408200.
>Dan wordt de betreffende controleur op zijn vingers getikt want hij verwart een nationale met een internationale
>wedstrijd.
>Dan worden de gemaakte fouten hersteld want anders blijft deze controleur op niet correcte wijze controleren
>met alle gevolgen van dien.


dus...eiegnlijk was dan juist HIJ fout bezig!

.....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker