zenuwachtig op wedstrijd

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
verwijderd09
Berichten: 1358
Geregistreerd: 18-01-04

zenuwachtig op wedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-05-04 18:12

ik heb vorig weekend mijn eerste wedstrijd en het ging voor geen meter, want vanaf het moment dat ik de ring in kwam ging de kop bij elke overgang de lucht in. normaal heeft hij dit nooit.
mijn vorige pony deed het ook altijd in de ring maar die deed dat altijd als ie in een andere omgeving kwam.
bij het springen ook, ik haal altijd wel een balkje terwijl ik dat normaal bijna nooit heb(ook niet bij inspringen)
ik begin steeds meer te denken dat ik te gespannen wordt in de ring en dat de pony dat voelt. maar wat doe je eraan, want het is echt een hele leuke pony en het zou zonde zijn als ik er niets mee kan bereiken.
herken je dit, wat heb jij er dan aan gedaan?


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-04 18:34

Ik heb je topic even verplaatst naar het wedstrijdforum, daar zijn vast mensen die zich in jouw verhaal herkennen Lachen

verwijderd09
Berichten: 1358
Geregistreerd: 18-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 08:28

helemaal niemand???????????
mijn instrukteur die ook jury is zei dat hij zich nog al vaak afvroeg of sommige ruiters altijd zo gespannnen op het paard zitten of alleen dan.
dus zullen het er best wel wat zijn

HedwigG

Berichten: 1403
Geregistreerd: 05-07-02
Woonplaats: Aalzum, Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 08:32

ik ken het wel een beetje. ik ben soms bij het opzadelen wat gespannen en bij het inrijden ook dan denk ik ojee nog 1 en ze loopt nog helemaal niet goed! en dan ga ik ook gespannen de proef in maar als ik met de proef begin is het wel weg. dan kan ik gewon rustig mijn proefje rijden.

*

gomir

Berichten: 23724
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 09:53

Ik heb het tegenovergestelde. Ik rijd op concours eigenlijk beter dan thuis Ben veel geconcentreerder op concours en mijn paard is ook scherper.
Dressuur heb ik al in geen jaren serieus gedaan, maar springen gaat me in de ring aardig af

Ik kan je verder niet echt helpen, kan via de computer slecht zien waar het probleem zit Knipoog Er zijn al meerdere topics over wedstrijdzenuwen en spanning geweest, misschien heb je daar wat aan Verward Daar worden ook aardig wat tips gegeven

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

SaskiaB

Berichten: 3021
Geregistreerd: 28-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 09:59

ik ben een week van te voren echt super zenuwachtig, bang dat ik verschrikkelijk af ga en dat iedereen me uit zal lachen enzovoorts, en tijdens het inrijden is dat ook nog zo, maar ik rijd hem wel netjes. en als ik dan naar de ring toe rij , oei oei oei, dan ga ik liever naar de tandarts, zo zenuwachtig. maar in de ring dan bedenk ik me gewoon dat je er toch niets meer aan veranderd, sjors kan het, ik kan het, dus waarom nu niet, en dan rijd ik gewoon, en het pakt meestal goed uit

joyce B

Berichten: 14738
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 10:00

ik probeer altijd de instelling te hebben gewoon braaf mijn proefje te rijden. Dan bedoel ik dat de pony ontspannen en braaf is Haha!
Ik ga mezelf dus niet druk maken om punten en prijzen, want daar wordt ik gespannen van. Op onderlinge wedstrijden ging het tot nu toe goed op deze manier, en kon ik heel geconcentreerd rijden en gaat het meestal netjes en krijg ik dus ook mijn punten wel.
15 mei is het voor het eerst voor echte winstpunten dus ik hoop dat ik dan die instelling nog steeds kan volhouden Schijnheilig (is wel moeilijker, want ik wil graag winstpunten rijden om de B uit te komen Haha! )

Tip: goed blijven ademen, bij het baan verkennen gewoon lekker doordraven en je paard alle hoeken laten zien zodat hij minder kijkerig wordt, en dan proberen verstand op nul te zetten en je figuren proberen te rijden zonder gelijk te veel te willen... Hoofd omhoog? Geeft niet... niet gaan vechten... Niet helemaal door de hoeken? Dan maar half door de hoeken op die moeilijke zijde... Als de ontspanning er is, en jullie allebij wennen, dan komt dat presteren en het punten rijden vanzelf wel!

SaskiaB

Berichten: 3021
Geregistreerd: 28-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 10:09

en neem de tijd, vooral in de B heb je heel veel tijd om je voor te bereiden op de volgende oefening (tenminste dat vind ik en ik rijd B)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BrandWatchBot en 3 bezoekers