Onregelmatigheid

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Onregelmatigheid

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-04 12:19

Als je, als juri, ziet dat een pony of paard onregelmatig is, wat doe je dan?
Trek je van elke onderdeel een punt af of alleen bij 'zuiverheid van de gangen' , laat je een paard/pony niet starten....

Een meisje die ik les geef was gister op concours geweest, die pony (mijn oude wedstrijdpony) heb ik nog nooit kreupel of onregelmatig gezien.
Het meisje reed gister een nette proef. ik was er niet bij dus kon hem zelf niet beoordelen maar aan het eind van de proef moest ze bij de juri komen. Deze man vertelde haar dat haar pony r.a. onregelmatig liep. Ik was er niet bij dus kan niet oordelen of hij gelijk had of niet maar ik betwijfel het.
Het meisje had 142 en 144 pnt in de B, het was een nette proef volgens haar ouders die redelijk oordelen, en er stond nergens op haar coupon dat de pony onregelmatig liep. 'Zuiverheid van de gangen' was een 5, zonder commentaar........

She's my lady Lovers


Scum

Berichten: 32105
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 12:57

Als de pony echt niet in orde is (kreupel) mag ie niet starten.
Als hij onregelmatig is, dan vind ik wel dat er op elk onderdeel waar hij onregelmatig op is een punt minder komt. Als iemand bijv een middendraf laat zien voor een 6 met onregelmatige passen ertussen, dan wordt dat ook een 5. Als alle draf-onderdelen onregelmatig zijn, dan zou ik daar persoonlijk overal een punt op minderen. En natuurlijk ook een onvoldoende voor de zuiverheid van de gangen.

Hoewel.. een 5 is nog een voldoende.

Boyke & Hummer :)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antonius en 6 bezoekers