voorrangsregels opwarming springen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
cir_der
Berichten: 41
Geregistreerd: 19-09-21

voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-22 15:39

Hey ik weet niet of hier al een toppic over is.

Mijn nichtje ging vorige week op jumping met mijn pony. Bij het inspringen heeft mijn nichtje zelf veel stress, maar mijn pony is heel rustig. Nu ging ze op wedstrijd met een kleine inspringbak (15x30) met 20 ponys. Heel druk dus.

Mijn nichtje sprong over de oxer en na de landing stuurt ze al snel naar links want er is niet veel plaats. Op dat moment roept iemand stijltje, maar mijn nichtje galoppeerde toen in de weg. Werd er naar haar geroepen door de ouders en dat kindje zelf.

Ook nog iets waar regelmatig commentaar op komt: mijn nichtje rijdt in de wending voor de sprong en roept bv oxer. En net daarna roept iemand voor haar oxer dus rijdt ze nog een volte omdat ze niet vlak na een andere pony wilt springen. Rijdt ze in die volte soms iemand in de weg en krijgt ze daar commentaar op. Maar ik zie zelf ook geen andere mogelijkheid.

Ik weet zelf niet goed wat de bakregels zijn in deze situaties. Weet iemand wat ze in deze situaties best kan doen?


Selina

Berichten: 14155
Geregistreerd: 20-10-13
Woonplaats: Ede

Re: voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 15:43

Nou dan zou ik de volgende keer een springwedstrijd zoeken waar je niet met 20 paarden in een 30x15 bak rijdt. Hoe past dat überhaupt := Dat je elkaar dan regelmatig in de weg rijdt lijkt me logisch.

Mooie foto’s van jouw hond? http://www.simondel.nl

vivana

Berichten: 3267
Geregistreerd: 22-12-04
Woonplaats: plekje onder de horizon

Re: voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 15:48

wat je nichtje doet is eigenlijk goed, ze roept als ze naar de sprong rijdt en idd als dat dan net niet gaat zet je een volte in maar je moet wel op de andere sprong letten,dan zet ze je pony gewoon stil..
verder mag je niet tegen de strop inrijden dus alleen maar linksom mocht er wel ruimte zijn dan kun je de sprong een keer van rechtom nemen..

Seventeen
Berichten: 1194
Geregistreerd: 20-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 15:50

Mijn ervaring met kleine springringen en veel losrijders, is dat je gewoon heel erg goed moet opletten. Specifiek aan de achterkant van een hindernis. In het voorbeeld noem je de oxer, als er dan een volte wordt gereden door je nichtje, terwijl een ander net die stijlsprong springt, dan kun je echt hele nare ongelukken krijgen. Wat ik dan ook doe is constant goed om mij heen kijken en als ik een volte wil rijden kijk ik eerst of daar ruimte en plek voor is. Als die plek er niet is dan zet ik de mijne stil tussen de stijl en de oxer in (waar iedereen dus vaak staat alleen dan iets aan de kant uiteraard), en galopeer ik daarna weer aan.
In de praktijk komt het er vaak op neer dat je gewoon brutaal moet zijn, wel moet blijven opletten om ongelukken te voorkomen, maar verder lekker je eigen ding blijven doen.

Sunnda

Berichten: 7838
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 15:52

Je mag het vast niet zeggen, maar met springwedstrijden is het een beetje schijt hebben aan iedereen.
Het lijkt vaak een beetje een zooitje en sommigen mensen hebbend de neiging veel ruimte nodig te hebebn dus je moet een beetje voor jezelf opkomen :D

cir_der
Berichten: 41
Geregistreerd: 19-09-21

Re: voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-22 16:30

We wisten niet op voorhand dat het een kleine bak was. Normaal vanaf het outdoor seizoen begint, is het bijna altijd buiten inspringen. En op voorhand was gezegd dat het inspringen op gras was, maar de organisatie had dan toch besloten dat het in de kleine binnenbak moest. En er was afgesproken max 15 deelnemers in springen, maar dat werd ook niet gecommuniceerd dus hield niemand zich daar aan.

Mijn nichtje let altijd heel goed op en wilt niemand in de weg rijden. Ik zeg soms ook dat ze haar niks moet aantrekken van iedereen. Als iemand niet roept voor dat die naar de sprong rijdt, dan is dat pech. Onze pony is braaf dus is dat de andere zijn probleem. Maar ze is soms nog onzeker en wacht dan liever af.

Dat stilzetten op de volte is soms ook moeilijk als de ruiter voor haar pas op de lijn naar de sprong roept, dan zit ze in een vlot galoptempo en dan is het moeilijk om nog een volte te draaien en voor de achterkant van de andere sprong stoppen. (zeker als de bak maar 15x30 is)

En dat groepje in het midden zijn 1-2 ouders per pony die daar staan dus meestal 30 mensen. (heel gevaarlijk) We proberen de rustige wedstrijden op te zoeken, maar dat weet je vaak niet op voorhand.

rina

Berichten: 10147
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

Re: voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-22 17:12

Het is eigenlijk heel simpel, toen jullie zagen dat 30 combi's in zon kleine inrijbak niet ging had je gelijk bij de ringmeester aan de bel moeten trekken. En dat hun zorgen dat dat opgelost wordt.
Mijn ponytijd is al heel lang voorbij, maar ik weet nog goed de wedstrijden waar wij ook in een kleine inrijbak, en deze had zelfs 6 pilaren om het dak hoog te houden, met teveel mensen moesten losrijden. Gegarandeerd dat de organisatie dan een max aan inrijders in die bak liet. De rest kon in de buitenbak dressurmatig loswerken en er mochten dan max 6 combi's in die kleine inrijbak.

Maw. trek echt de volgende keer zelf je mond open naar de organisatie. Zij willen ook dat het losrijden veilig gedaan wordt.

Te koop: Air One Inhalator. Voor meer info PB.

gomir

Berichten: 25500
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-22 21:49

Op dit soort momenten hoort de jury voorterrein in overleg met de organisatie een beperking aan het aantal ruiters op het voorterrein in te stellen en te handhaven. En 30 mensen in het midden is ook nergens voor nodig, aan de kant wachten en als je daadwerkelijk gaat springen 1 per ruiter naar het midden.

Overigens is het niet waar dat je alleen linksom mag rijden bij het opwarmen voor het springen. Ik kom dat regelmatig tegen op bokt, maar dat staat echt nergens in het reglement vastgelegd. Hoewel soms de situatie bij de pony's zo hectisch kan zijn dat de andere kant op rijden echt niet in je op komt als je je verstand gebruikt, maar het mag dus wel.

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Malle_meid

Berichten: 187
Geregistreerd: 31-10-21

Re: voorrangsregels opwarming springen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-22 11:10

Ik heb het vaak genoeg gezien dat er tijdens het inspringen met veel pony's of paarden tegelijk wordt gereden en dat er dan soms ruiters elkaar in de weg rijden. Het blijft goed opletten en kwestie van handigheid in krijgen. Jullie hebben niets verkeerd gedaan. Na de spring inderdaad wel zover mogelijk rechtdoor rijden, zodat je inderdaad niet als je te snel naar links stuurt de andere ruiter in de weg zit. Ik denk in jullie geval dat diegene die het stijltje ging springen ook beter op had moeten letten. Maar dat er direct geroepen wordt zoals bij jullie heb ik niet vaak zien gebeuren.

In het tweede voorbeeld dat je noemt had ze misschien beter nog een ronde door de bak kunnen maken i.p.v die volte voor de hindernis. Dan is het een kwestie van als ruiter zelf opletten of je die volte wel kunt maken. Als de pony verder rustig is, gewoon veel naar wedstrijden gaan, dan wordt ze vanzelf handig, ook als het druk is met inspringen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, lina1998 en 1 bezoeker