Schokkend ..

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

 
 
Fitzroy

Berichten: 25168
Geregistreerd: 11-01-01

Schokkend ..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-22 08:39

Ik heb gelukkig geen social media en geloof dat ik daar blij mee moet zijn als ik onderstaand artikel lees op de Hoefslag.

https://www.dehoefslag.nl/nieuws/dressu ... kennen-uit

Werkelijk, doodsbedreigingen aan juryleden en KNHS, omdat iemand terecht is uitgesloten? Ik vind dat echt not done.

Neemt iedereen de reglementen wel door voordat ze aan wedstrijden beginnen?
Persoonlijk ben ik blij dat ik geen jurylid meer ben in de huidige tijd.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 08:56

Het internet draagt helaas niet bij aan de ontwikkeling of intelligentie van de mensheid. Dieptriest dat dit gebeurt, zeker voor iets wat slechts een hobby is. :n

Bernoe

Berichten: 1507
Geregistreerd: 06-10-06
Woonplaats: Achterhoek

Re: Schokkend ..

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 09:06

Echt te bizar voor woorden. Sowieso is het iets tussen ruiter en jury, waarom al die andere mensen er dan wat over moeten zeggen via social media.... Een sportieve ruiter realiseert zich zijn of haar fout en zorgt dat dezelfde fout niet nogmaals gemaakt wordt.
Dit is inderdaad ook wel een van de redenen dat ik ook geen social media heb.

Dimona Tamboerijn x Hoogheid
Wenslady Sirius x Wilhelmus
Rosaly O2 Mandienio WL x Alexandro P

amen

Berichten: 5041
Geregistreerd: 19-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 09:15

Knhs moet eigen regels eens goed doornemen en 100 % handhaven..

Dat scheelt heel veel misverstanden en bedreigingen ed.

De knhs heeft regels. Maar past die naar eigen inzicht toe..

Dus de ene keer wel ...de andere keer niet.Dus logisch .dat je als lid nooit weet waar je aan toe bent..

Hoeveel mensen zijn niet uitgesloten terwijl ze zich niet aan de duidelijke regels van de knhs houden en juryleden dat niet zien??

En dan heb ik t over alle niveaus.

Ook zouden alle jurys knhs VOG moeten hebben. Want ik ken er genoeg die het niet krijgen omdat ze strafblad hebben.. en dat zegt soms ook veel over hun houding en manier van communicatie en omgang met leden van knhs .

Ik zou niet jury willen zijn bij knhs omdat de knhs mijn inziens zeer slecht is in handhaven van hun eigen regels!!!

Qimm

Berichten: 15194
Geregistreerd: 04-08-05
Woonplaats: 't oost'n

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 09:31

Maar nog steeds slaan doodsbedreigingen he-le-maal nergens op. Dien dan gewoon een klacht in als een normaal ontwikkeld mens.

:wave: Volg je mee? -->instagram the_real_qimm

Getup

Berichten: 8342
Geregistreerd: 27-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 09:41

Ik heb altijd al geleerd, dat je n paard voor de ingang ring los moet laten ivm hulp van 3den bij binnenkomen ring.

Maar de KNHS zou het duidelijker neer moeten zetten.


Reacties als: wat n k*t jury, heeft zeker al lang geen s*x meer gehad etc , daar gaan m'n haren van overeind staan. Of het ;" mijn kind werd op de kampioenschappen gediskwalificeerd, omdat er n enting ontbrak - dat kun je niet maken, het zijn kinderen ".... uh, fout van de ouders, niet van de jury.


Overigens ben ik daar geen echte bedreiging tegengekomen, hoor. Misschien via privé berichten?

Fitzroy

Berichten: 25168
Geregistreerd: 11-01-01

Re: Schokkend ..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-22 09:48

Ja, het gebeurt wel vaker dat er iemand meeloopt in een gangetje of wat ook maar dan wordt er inderdaad losgelaten voor ingang van de ring.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Albert

Berichten: 5737
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:16

Regelmatig ben ik bij indoor evenementen ringmeester en vind het niet meer dan normaal dat een angstig paard (of ruiter) dan even door mij, of door de voorlezer naar binnen wordt geholpen door er simpel even voor te lopen, even gerust te stellen oid. Ik vind dit diervriendelijk en normaal. Het heeft niets met de daarna te rijden proef van doen en laten we wel wezen, deze vaak jonge paarden gaan toch niet voor de punten, maar voor de ervaring. Laat die ervaring dan a.u.b. niet traumatisch zijn. Dat dit gezien wordt als hulp van derden en daarmee uitsluiting volgt gaat volgens mij veel te ver. Als een jurylid op deze manier de regels denkt te moeten handhaven, moet het jurylid zich maar eens afvragen of jureren voor hem of haar wel de juiste hobby is. Dit staat wel los van dat bedreigingen, of ander asociaal gedrag absoluut een No-go is wat zeker tot uitsluiting mag leiden.

3 Gelderse toppers en
Paardengebitsverzorger Klik hier voor mijn website

EllyC

Berichten: 8147
Geregistreerd: 18-12-07

Re: Schokkend ..

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:22

Albert, en dan wordt die persoon met "hulp van derden" eerste en wat denk je dan dat er kan gebeuren ........ bezwaar door nr 2.
Als jury probeer je altijd de regels in het voordeel van de deelnemer toe te passen. Maar als die regel niet gewenst is moet die geschrapt worden en niet op eigen initiatief van de jury niet handhaven (zo had je vroeger dat je bij het onterecht betreden in MZ van de ring je er ook gelijk uit lag, die hebben ze gelukkig eruit gehaald).

W-Mellaer's Wamailin M (6, jeugdkampioen Belgie connemara, drachtig van Bon Coeur B, 2024), Bon Mailin EC (1, te koop), Indy (20) B ruin amazones)

Fitzroy

Berichten: 25168
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-22 10:27

Ik was er niet bij maar zoals ik het lees was de bak afgezet met witte hekjes. Dat betekent dat er nog ruimte was om te begeleiden tot aan het witte hekje. Daarbij las ik dat het de eerste wedstrijd was van de combinatie en dan gelijk het Regiokampioenschap. Op Regiokampioenschappen is men sowieso altijd wat strenger met de regels omdat er toch meer op het spel staat. Misschien had de combinatie ervoor kunnen kiezen om eerst een ‘wedstrijd om de hoek’ te bezoeken.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:34

Wat ik vooral diep triest vind is dat KNHS nu doet dat wij bedreigingen hebben gedaan richting de jury wat compleet uit hun duim gezogen is. WIJ echter hebben van enkele jury leden na de tijd hele heftige telefoon gesprekken gehad met bedreigingen die absoluut niet mals zijn. Wat een super sneu organisatie is het KNHS ook. Daarbij zeggen ze in hun bericht bij binnen rijden van de baan. ECHTER staat dit niet in hun reglement.

Dit is even een goede reactie die ook op FB was geplaatst onder het bericht door een GP ruiter en tevens jury lid:

Maar even voor wat perspectief hoor. Als je het reglement leest, dan staat er in de letterlijke tekst van het reglement: tussen het moment van binnenkomen en beëindigen van de proef. Een goede leraar Nederlandse taal zal je kunnen vertellen dat in deze zinsopstelling het aanhangsel 'van de proef' betrekking heeft op zowel binnenkomen als beëindigen. Dus: het binnenkomen van de proef en het beëindigen van de proef.
Wordt er in het eerste deel van de zin iets anders bedoelt dan in het tweede deel van de zin, dan hoort dit er bijgeschreven te worden. Dus dan moet er staan: het binnenkomen van de rijbaan en het beëindigen van de proef. Anders is het maar gewoon gissen wat er bedoeld wordt.
Wat ik zeer storend vind is dat in dit artikel de tekst van het reglement is aangepast naar mijn tweede versie, maar als je het daadwerkelijke reglement leest, staat wel degelijk de eerste versie geschreven. Ik heb er voor de zekerheid maar even een screenshot van gemaakt.

Verder, er staat in hetzelfde artikel dat het ter beoordeling van de jury is of er uitsluiting plaatsvindt. Met andere woorden, de jury kan er ook voor kiezen om niet uit te sluiten. Mijns inziens zou dan moeten worden afgewogen of de actie de betreffende combinatie voordeel oplevert ten opzichte van de andere deelnemers. Dat lijkt mij in dit geval erg onwaarschijnlijk. Er wordt niet tijdens de proef een aanwijzing gegeven. Er wordt niet tijdens de proef iets aan het harnachement hersteld. De baan wordt niet zodanig gewijzigd dat deze combinatie onder andere omstandigheden rijdt als de andere deelnemers. En mij lijkt het dat DIT de bedoeling is van deze regel: een oneerlijk voordeel tov de andere combinaties.
Even een pony door een hekje helpen, is totaal geen ongelijk speelveld. De jury had dat in dit geval ook zo moeten inschatten en de combinatie gewoon moeten laten starten.

En als zijspoor: waar zijn we in hemelsnaam mee bezig als we ponykinderen in de basissport op deze manier gaan behandelen? Als we het afstraffen dat begeleiders proberen om stressvolle omstandigheden te verminderen? Als je al niet eens meer je kind even door een hekje mag helpen? We mogen ons schamen als dit is waar onze sport voor kiest. Voor dergelijke buitenproportionele maatregelen in onschuldige situaties. We verpesten hiermee onze eigen sport. De sympathie. Het begrip. De jeugd. Het basiskarakter van een pony/paard: vluchtdier dat behoefte heeft aan vertrouwen. Onze uitstraling naar buiten toe. Hoeveel niet-paardenmensen zouden ook maar enig begrip op kunnen brengen voor een dergelijke maatregel?

Laten we alsjeblieft niet vervallen in regeltjesdwang, in starheid, in strengheid. Laten we meer begrip en gevoel tonen naar het wezen van een pony/paard, de kwetsbaarheid van de berijder (zowel fysiek als mentaal) en meer inlevingsvermogen naar de buitenwereld. Een pony door een hekje leiden is een goed idee ivm veiligheid en gemoedsrust van zowel pony/paard, berijder als begeleiders. Het levert geen enkel daadwerkelijk voordeel op qua rijtechniek of trainingniveau tov de andere deelnemers en het is paard- en ruitervriendelijker.

Lang verhaal kort? Nee dat lukt niet...

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 110835
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:36

Misschien simpel gedacht hoor..
Maar waarom is van tevoren niet gewoon even aan de wedstrijdorganisatie of de jury gevraagd of het was toegestaan om de pony een klein stukje de ring in te begeleiden?
Wat een gedoe allemaal...
Laatst bijgewerkt door Cayenne op 11-02-22 10:37, in het totaal 1 keer bewerkt

"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:37

Fitzroy schreef:
Ik was er niet bij maar zoals ik het lees was de bak afgezet met witte hekjes. Dat betekent dat er nog ruimte was om te begeleiden tot aan het witte hekje. Daarbij las ik dat het de eerste wedstrijd was van de combinatie en dan gelijk het Regiokampioenschap. Op Regiokampioenschappen is men sowieso altijd wat strenger met de regels omdat er toch meer op het spel staat. Misschien had de combinatie ervoor kunnen kiezen om eerst een ‘wedstrijd om de hoek’ te bezoeken.


Het heeft er niks mee te maken of het een regio is of niet. Het is precies dezelfde bak die ook gewoon normale wedstrijden organiseert. Er staat ook nergens dat de pony wild of gek was het is juist voor de goede ervaring voor dier dat er iemand 1.5/2 meter naast liep zodat ze weet dat het goed is. Er word zo omschreven dat ze vast gehouden is en hele baan is doorgeleid.

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:38

Cayenne schreef:
Misschien simpel gedacht hoor.. Maar waarom is van tevoren niet gewoon even aan de wedstrijdorganisatie of de jury gevraagd of het was toegestaan om de pony een klein stukje de ring in te begeleiden?
Wat een gedoe allemaal...


Omdat je op voorhand niet weet of nodig is of niet, daarbij waren we met 2 LT juryleden die de regels maar al te goed weten en ook zeggen dat dit zo NIET in regelement staat.

BeFunny

Berichten: 10851
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:40

amen schreef:
Knhs moet eigen regels eens goed doornemen en 100 % handhaven..

Dat scheelt heel veel misverstanden en bedreigingen ed.

De knhs heeft regels. Maar past die naar eigen inzicht toe..

Dus de ene keer wel ...de andere keer niet.Dus logisch .dat je als lid nooit weet waar je aan toe bent..

Hoeveel mensen zijn niet uitgesloten terwijl ze zich niet aan de duidelijke regels van de knhs houden en juryleden dat niet zien??

En dan heb ik t over alle niveaus.

Ook zouden alle jurys knhs VOG moeten hebben. Want ik ken er genoeg die het niet krijgen omdat ze strafblad hebben.. en dat zegt soms ook veel over hun houding en manier van communicatie en omgang met leden van knhs .

Ik zou niet jury willen zijn bij knhs omdat de knhs mijn inziens zeer slecht is in handhaven van hun eigen regels!!!Dus omdat ze niet alles kunnen handhaven, is het terecht dat er dreigementen komen aan hun adres?

Dat is mesjogge ;)

Kaart dan aan dat er fouten gemaakt worden.

pol013

Berichten: 9018
Geregistreerd: 18-05-04
Woonplaats: Omg breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:47

Ik snap de emotie bij de betrokken eigenaar/ruiter wel een beetje.

Maar tegelijk denk ik: als je veiligheid en stress voorkomen zo belangrijk vind zijn er nog wel meer mogelijkheden om je fijn voor te bereiden dan meteen naar een belangrijke wedstrijd als je nog maar zo kort een combinatie bent... Ik vind sowieso dat daar in de dressuur veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Los van deze specifieke combinatie. (en ik heb zelf een bange wezel)

En hoe dan ook: je heel boos maken heeft sowieso geen zin. Het is maar een hobby..... Onduidelijkheden aankaarten mag dan wel weer. Maar dan moet je je er ook bij neer leggen als het niet jouw kant op valt als ze reglementen op deze manier uitleggen (en hopelijk daarna helderder omschrijven)

Dreigementen zijn NIET oke

Roodvos

Berichten: 6720
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:50

Het bedreigen, op welke manier dan ook, is nooit goed te praten. Of het nou een official, deelnemer of de achterbuurvrouw van de tante van de neef van de oudoom van een collega is. Daar is nooit een excuus voor, punt.

In het artikel van de Hoefslag mis ik de context om er meer van te vinden. Niveau, ervaring, leeftijd, omschrijving van het voorval. Toen ik nog jureerde was ik bij de B met een B-pony wel wat milder dan in de Z2 met de DE-ponies met deelnemers waarvan sommigen ook internationaal reden. In het eerste geval probeerde ik het met uitleg, dus educatief, op te lossen. In het tweede geval was het gewoon regels zijn regels.
Het gedrag van de begeleiders heeft er overigens wel voor gezorgd dat ik op gegeven moment liever geen ponies meer wilde jureren en zeker geen B/L. Zoals iemand het eens verwoorde "daar heb je altijd gezeur".

Met katten doorgebrachte tijd is nooit verspilde tijd [Sigmund Freud]
Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]
ZOLDEROPRUIMING, ik geef van alles en nog wat weg: *KLIK* en *KLIK*

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:54

pol013 schreef:
Ik snap de emotie bij de betrokken eigenaar/ruiter wel een beetje.

Maar tegelijk denk ik: als je veiligheid en stress voorkomen zo belangrijk vind zijn er nog wel meer mogelijkheden om je fijn voor te bereiden dan meteen naar een belangrijke wedstrijd als je nog maar zo kort een combinatie bent... Ik vind sowieso dat daar in de dressuur veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Los van deze specifieke combinatie. (en ik heb zelf een bange wezel)

En hoe dan ook: je heel boos maken heeft sowieso geen zin. Het is maar een hobby..... Onduidelijkheden aankaarten mag dan wel weer. Maar dan moet je je er ook bij neer leggen als het niet jouw kant op valt als ze reglementen op deze manier uitleggen (en hopelijk daarna helderder omschrijven)

Dreigementen zijn NIET oke


Even alles recht zetten wij hebben GEEN dreigementen gedaan naar wie of welke jury lid dan ook, ik haat het zo erg dat KNHS dit zo schijnheilig in hun reactie zet. Wij echter hebben telefonisch reacties gehad van 3 jury leden wat echt niet door de beugel kan!

Ik heb daarbij niet lopen klagen, ik heb gewoon mijn verhaal gedaan op mijn EIGEN prive FB met als grapje op eind: Dat wij nooit meer een pony de ring in helpen Zelfs wanneer toegestaan. Het was een bericht zodat het een leer voor iedereen was. Dat de hoefslag dit oppakte en daarbij dus heel veel mensen met ons (incl grote ruiters) mee eens zijn dat die regel niet klopt is niet mijn fout. Het gaat niet voor niks viral als het allemaal zo duidelijk en goed was.

Daarbij kan je lezen dat de pony gewoon braaf was. Dit was een prima plaats om hun wedstrijd te kunnen starten. Ik ken ''normale'' wedstrijden waar meer entourage is dan hier was. Daarbij heeft ze al verschillende cross lessen gelopen en weet ze echt wel te handelen met aparte dingen.

Sunnda

Berichten: 7839
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 10:57

Wij hadden het er van de week op stal over en iedereen was toch wel bekend met de regel.

Ik denk dat als je graag een goede ervaring wilt opdoen en daarom wilt begeleiden tot een grensgeval je misschien niet met een flinke wedstrijd moet beginnen, maar gewoon om de hoek en opbouwen.

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:04

Sunnda schreef:
Wij hadden het er van de week op stal over en iedereen was toch wel bekend met de regel.

Ik denk dat als je graag een goede ervaring wilt opdoen en daarom wilt begeleiden tot een grensgeval je misschien niet met een flinke wedstrijd moet beginnen, maar gewoon om de hoek en opbouwen.


Dat is dus het hele punt de regel is niet duidelijk. KNHS zegt het nu zo in hun bericht maar in daadwerkelijke regelement staat het niet zo beschreven. En als je van 90% van de jurys reacties krijgt nee de proef vangt aan bij de bel blijkt dat het voor hun net zo onduidelijk is.

Daarbij word er op deze plek ook in precies dezelfde uitvoering ''normale'' wedstrijden gehouden. Ik hoef me niet te lopen verdedigen waarom wij voor hebben gekozen om deze wedstrijd te doen. Het is niet echt dat er door corona oh zo veel wedstrijden ervoor waren.

amen

Berichten: 5041
Geregistreerd: 19-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:06

BeFunny schreef:
amen schreef:
Knhs moet eigen regels eens goed doornemen en 100 % handhaven..

Dat scheelt heel veel misverstanden en bedreigingen ed.

De knhs heeft regels. Maar past die naar eigen inzicht toe..

Dus de ene keer wel ...de andere keer niet.Dus logisch .dat je als lid nooit weet waar je aan toe bent..

Hoeveel mensen zijn niet uitgesloten terwijl ze zich niet aan de duidelijke regels van de knhs houden en juryleden dat niet zien??

En dan heb ik t over alle niveaus.

Ook zouden alle jurys knhs VOG moeten hebben. Want ik ken er genoeg die het niet krijgen omdat ze strafblad hebben.. en dat zegt soms ook veel over hun houding en manier van communicatie en omgang met leden van knhs .

Ik zou niet jury willen zijn bij knhs omdat de knhs mijn inziens zeer slecht is in handhaven van hun eigen regels!!!Dus omdat ze niet alles kunnen handhaven, is het terecht dat er dreigementen komen aan hun adres?

Dat is mesjogge ;)

Kaart dan aan dat er fouten gemaakt worden.


Ze handhave naar eigen inzicht. Ook jurys handhaven regels naar eigen inzicht.. vriendendiensten jurys onderling.

Fouten aankaarten bij knhs??

Dan krijg je missch na 3 mnd eens bericht dat er niets fout was aan hun zijde.


Ik zeg niet dat dreugementen goed is.. maar de knhs moet de balk uit eigen oog halen.

Want hun beleid ....zij handhaven maar weinig van hun eigen regels..

Dus niet alles kunnen handhaven vind ik slap excuus


Want wat bij mij niet alles is..

Zou bv 95 van de 100 regels zijn.


Bij de knhs is handhaven regels al jaren dat 50% niet gehandhaaft word.


Dus handhaven/niet alles handhaven staat bij de knhs niet in het woordenboek.

Sunnda

Berichten: 7839
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:09

Nicole: je hoeft je niet te verdedigen, die keus maak je zelf.
Ik stel alleen dat het mijn keus niet zou zijn en ik het anders zou doen. Juist om dit soort zaken te voorkomen.

En dat hier in deze hoek de regel duidelijk wel bekend is.

(Ik lees nergens dat jullie bedreigingen hebben geuit, maar dat ze ontvangen zijn. Ik dacht direct aan Social Media waar al dat fraais direct voorbij komt. Ik denk dat je iets leest wat er niet staat)

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:11

Ik ga me zelf ook niet verder lopen verdedigen of uitleggen. Dat dit zo viral is gegaan blijkt meer als genoeg dat er meer als genoeg mensen niet mee eens zijn geweest. Ik heb al te veel tijd ingestopt omdat mensen zelf hun dingen invullen.

Wij hebben nogmaals GEEN bedreigingen gedaan, of dit op social media is gedaan in de reacties door andere mensen is buiten mijn weten om. Wij hebben echter nadat het in de Hoefslag van enkele jurys telefoontjes gehad die absoluut niet door de beugel konden. Ik hou de eer aan me zelf en zet daar geen namen van online.

Nicole

Berichten: 8145
Geregistreerd: 26-05-08
Woonplaats: Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:13

Sunnda schreef:
Nicole: je hoeft je niet te verdedigen, die keus maak je zelf.
Ik stel alleen dat het mijn keus niet zou zijn en ik het anders zou doen. Juist om dit soort zaken te voorkomen.

En dat hier in deze hoek de regel duidelijk wel bekend is.

(Ik lees nergens dat jullie bedreigingen hebben geuit, maar dat ze ontvangen zijn. Ik dacht direct aan Social Media waar al dat fraais direct voorbij komt. Ik denk dat je iets leest wat er niet staat)


Dat het voor jullie bekend is kan natuurlijk, voor ons en vele met ons was dit niet. En dan duid ik vooral op meerdere jurys die met ons waren.

Ik zeg ook niet dat jullie dat zeggen maar zo laat KNHS het over komen hoe ze het schrijven en heel veel mensen die nu met hun vingers gaan zitten wijzen wat gewoon heel oneerlijk is.

Roodvos

Berichten: 6720
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-22 11:18

Ondertussen even het reglement erop nagelezen. Een artikel staat nooit op zichzelf maar moet het altijd in samenhang worden gelezen.

In artikel 114-Verkennen van de rijbaan wordt alleen de combinatie genoemd.
In artikel 115-Uitvoering van de proeven, lid 3 sub a staat omschreven wat het begin is van de proef "Een proef begint op het moment van het binnenkomen van de combinatie bij A". Er wordt daar dus gesproken over binnenkomen en niet over binnenrijden.
Artikel 116-Hulp van derden zegt in lid 2 inderdaad "tussen het moment van binnenrijden en beëindigen van de proef". Dat vind ik niet handig verwoord, maar in samenhang met artikel 114 en 115 kan geconcludeerd worden dat het verkennen van de rijbaan alleen moet gebeuren en dat begin van de proef omschreven wordt als "binnenkomen" en niet als "binnenrijden".
Het zou duidelijker zijn als artikel 116 de terminologie van artikel 114 zou volgen en het als "tussen het moment van betreden van de rijbaan en beëindigen van de proef" zou omschrijven.

Voor de liefhebber, pg. 6 tm 8:
https://www.knhs.nl/media/21512/wedstri ... r-2022.pdf

Met katten doorgebrachte tijd is nooit verspilde tijd [Sigmund Freud]
Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]
ZOLDEROPRUIMING, ik geef van alles en nog wat weg: *KLIK* en *KLIK*


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers