Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Moderators: Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne, Pistasche

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
mignonne2403

Berichten: 1394
Geregistreerd: 28-05-13

Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-17 19:49

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn vraag :o

Ik reed vanaf mijn zevende bij een FNRS centrum, totdat ongeveer 3 jaar geleden ik alleen nog maar op mijn toen gekochte eigen pony reed. Eerst nog wel eens in de les, maar nu ook niet meer.
Pony staat nog wel op het FNRS centrum in pension, maar ik volg dus geen lessen meer op de manegepaarden of op mijn pony op deze stal, en ik sta dus alleen op pension.

Nu ben ik nog wel steeds FNRS lid en daarmee KNHS lid. Ik zit erover na te denken aankomend jaar endurance te gaan starten, hiervoor is een startkaart nodig en later natuurlijk nog het endurance lidmaatschap, maar zo ver zijn we nog niet :+ . Impuls kan natuurlijk altijd, maar dat is ook na een paar keer wel gezien denk ik :Y)

Nu staat er op de site van de KNHS:
2. Word lid van de KNHS via een KNHS vereniging of FNRS-manege
Iedereen die mee wil doen aan officiële KNHS-wedstrijden heeft een startpas nodig (dit geldt niet voor Impuls, Bixie en BB). Je kunt een startpas aanvragen als je lid bent van de KNHS via een KNHS-vereniging of (als je geen eigen paard of pony hebt) een FNRS-ruitersportcentrum.


Dat dikgedrukte (zelf gedaan) snap ik nu niet helemaal. Ik ben dus nog FNRS lid, maar mag ik dan wel of niet met mijn pony een startkaart aanvragen? of moet ik dan dus lid worden van een andere KNHS-vereniging?
Anders kan ik natuurlijk mijn FNRS lidmaatschap wel opzeggen :o

Weet iemand dit toevallig?


Melewel94

Berichten: 1533
Geregistreerd: 15-02-15
Woonplaats: Lommel

Re: Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-17 19:57

Je mag gewoon met je paard/pony een startkaart aanvragen!

Ik start ook via mijn (oude) manege en mijn bijrijdpaard, maar les er niet meer. Heb eigenlijk daar niks meer te zoeken eerlijk gezegd... haha

Maar zolang je betaald voor je fnrs paspoort ben je ook lid van de knhs en kan je gewoon starten. Wel zou ik dit even melden aan je ruitersportcentrum, want ze zullen wel een bijdrage moeten betalen aan de kring waar ze toe behoren (die jij natuurlijk aan je centrum moet betalen, is 10€ per jaar ongeveer) Als je bij een club bent gebeurd dit automatisch. Bij een fnrs centrum niet. Maar hoe dat bij jou precies gaat zijn moet je even navragen aan je fnrs centrum, die kunnen jou dat haarfijn uitleggen! :D

Every accomplishment starts with the decision to try.

Ilse

Berichten: 11637
Geregistreerd: 21-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-17 11:41

Ik had exact hetzelfde en heb hierover vrijdag contact gehad met de KNHS.
Als het FNRS bedrijf jouw les of stalovereenkomst kan overleggen aan de FNRS krijg je een F paspoort (heb jij zo te lezen al en als het goed is betaal je hier ook elk jaar voor) en ben je hierdoor automatisch ook lid van de KNHS.
Je kan dan gewoon een (dag) startpas aanvragen :j

No hour of life is wasted that is spent in the saddle
- Winston Churchill

mignonne2403

Berichten: 1394
Geregistreerd: 28-05-13

Re: Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-10-17 13:40

Heel erg bedankt allebei! ik heb inderdaad een FNRS paspoort, ook wel F proefjes gereden.
Stel dat ik binnenkort naar een andere stal zou gaan door omstandigheden, moet ik dan wel van een KNHS-vereniging lid worden? heb dan helemaal niets meer met FNRS namelijk :+

Ilse

Berichten: 11637
Geregistreerd: 21-03-02

Re: Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-17 14:17

Ja goeie vraag, ik denk het eigenlijk wel want het lidmaatschap is afhankelijk van je les/stalovereenkomst. Ik zou voor de zekerheid even contact opnemen met de KNHS, die hebben mij ook heel vriendelijk geholpen :)

No hour of life is wasted that is spent in the saddle
- Winston Churchill

Melewel94

Berichten: 1533
Geregistreerd: 15-02-15
Woonplaats: Lommel

Re: Startkaart als FNRS lid met eigen pony?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-17 20:02

Ligt denk ik ook aan je ruirersportcentrum :) of ze moeilijk doen of niet

Ik volg er al bijna een jaar geen lessen meer of wat dan ook, kom er alleen zo af en toe eens kijken bij mijn vriendinnen die er nog wel rijden.

aangezien de fnrs en de knhs gefuseerd zijn mocht het tegenwoordig wel had ik toen gelezen. Had voor de zekerheid eerst contact gehad met de knhs hierover en dan kon dus inderdaad. Na die bevestiging aan de manege gevraagd, en die vond dat prima :D

Gewoon even vragen of ze dat goed vinden want in principe kan je zo je startkaart aanvragen zonder dat je manege dat weet. Want je staat gewoon al als lid ingeschreven. Maar aangezien ze (bij mij toch) de kring moesten betalen lijkt het me wel zo netjes dat ze er van op de hoogte zijn :j

Every accomplishment starts with the decision to try.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers