wedstrijdvrees??

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Odeale

Berichten: 1774
Geregistreerd: 05-07-03
Woonplaats: Twente

wedstrijdvrees??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 19:49

Ik had met ulisse alleen nog maar outdoor gereden, en laatst hadden we onze eerste indoor. Dit was in Vriezenveen. Er stonden allemaal bloemstukken langs de met hekjes omheinde bak . Dat vond ze natuurlijk erg vreemd waardoor ze in het begin (probeerde) in verkeerde stelling te lopen. Heb het wel zo goed mogelijk geprobeerd te corrigeren, maar kon niet het niet helemaal voorkomen. Ik vond het op zich erg goed gaan, het viel me alleen op dat ze met inrijden helemaal super liep, lekker los en voorwaarts, en we gaan de bak in, en het is net of opeens "de rem"erop zit. Heel terughoudend gaat ze dan lopen en is ook slecht aan het been Verward Het zal heus ook aan mij liggen, het is dan natuurlijk opeens menens, maar buiten had ze dat helemaal niet zo.

Later hadden we indoor in de Lutte, en toen vond ik het nog extremer. Stond ook bij het commentaar "slecht aan het been". Nou dat vond ik ook, maar wat doe je eraan? Met inrijden is dat dus niet zo!!!

Iemand tips??

Ligt het trouwens aan mij of worden er binnen ook lagere punten gegeven? "men"zegt dat binnen makkelijker zou moeten zijn en daarom elk foutje zwaarder wordt geteld. Verward Verward


Roxx
Berichten: 4481
Geregistreerd: 27-01-03
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 20:50

De mijne doet dat ook. Met inrijden gaat het allemaal lekker, maar in de wedstrijdbak moet ik haar soms echt vooruit "pompen". Ik heb het idee dat het bij mijn paard aan een gebrek aan ervaring ligt. Ze ziet allemaal nieuwe dingen en wil eigenlijk het liefste stil staan om alles eens even goed te bekijken. Op zo'n moment is het moeilijk om haar goed bij de les te houden. Ik denk dat het bij mijn paard een kwestie van ervaring opdoen is. Hopelijk gaat het over als ze wat ouder is. Jouw paard is ook nog niet zo oud zag ik, dus misschien geldt voor haar hetzelfde....

Of het binnen eenvoudiger is is volgens mij maar zeer de vraag. Als je in een 20/40-bak rijdt heb je natuurlijk steun aan de bakranden en kun je niet buiten de ring komen. In dat opzicht is het dus inderdaad eenvoudiger. Maar de meeste paarden zijn binnen toch wat kijkeriger, en dat maakt het weer moeilijker............ Ik weet niet of er binnen lagere punten worden gegeven. Ik krijg binnen wel wat lagere punten is mijn ervaring, maar goed, zoals ik al aangaf loopt mijn paard binnen ook minder goed, dus dan is het terecht!

Sometimes life is a fiets bitch...........

Lielle

Berichten: 65039
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 08:02

een keer echt aanpakken met het been in de ring, en die proef even vergeten. Ze moeten onvoorwaardelijk voorwaarts zijn, en waarschijnlijk ga je zelf te afwachtend te rijden in de ring. Door een keer echt aan te pakken dorobreek dat je ook bij jezelf.

Ik heb het een keer gedaan bij het afgroeten, na een proef die door stroop heen leek te gaan! Een rotklap bij het wegstappen omdat ze niet luisterde en het enige commentaar van de jury was "terecht".

n ik merk geen verschil met binnen of buiten jureren.

Scum

Berichten: 32116
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 09:47

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Lielle. 1x aanpakken, kan je punten kosten , maar dan heb je er de proef daarna wel baat bij.

Ik jureer zeker niet strenger bij indoor wedstrijden. Gewoon hetzelfde. Ik heb ook niet het idee dat ik zelf binnen meer of minder punten krijg. Maar, bij buitenwedstrijden heb je, vooral in de lagere klasses meer te maken met allroundruiters. Die doen dus springen en dressuur. Bij een indoor-dressuurwedstrijd komen minder allrounders maar meer mensen die meer op dressuur gespecialiseerd zijn. Er is dan een grotere kans dat je je in een sterker deelnemersveld bevind dan tijdens een buitenwedstrijd. Mss dat daarom de punten lager voor je kunnen uitvallen?

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-03 14:46

Dat laatste lijkt me sterk hoor, dat er strenger gejureerd zou woren.. Heb ik iig nog nooit gemerkt!
Verder ben ik het met Lielle eens, een keer echt goed aanpakken, je wil waarschijnlijk in de proef alles netjes rijden en bent daardoor een beetje afwachtend. Misschien scheelt het je wel punten, misschien ook niet, maar de volgende keren zal het vast beter gaan!

Odeale

Berichten: 1774
Geregistreerd: 05-07-03
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-03 07:59

Ja, dat klopt denk ik wel. Ik wil dan idd alles goed doen. Ik kan het allicht proberen. Mijn volgende wedstrijd is 8 november in Almelo, dus daar ga ik voor. Ik laat nog wel weten hoe het is gegaan!

Bedankt voor de tips.

ClauH

Berichten: 2252
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: Tegenover de Xenos

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 14:08

Ben het met Lielle eens ! Ik heb er zelf ook last van gehad, en bij het galop aanspringen was ik het zat. Ik heb hem een flinke tik met de zweep gegeven, hij gaf een giga-bok en vloog vooruit, maar behalve een 5 voor het aanspringen heb ik er geen commentaar op gehad (dus niet bang zijn om een keer aan te pakken hoor)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 13 bezoekers