mijn verslag van IJsselsteyn

Moderators: Dyonne, A_nouk

 
 
Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

mijn verslag van IJsselsteyn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 07:09

en dat was een superdagje. Ik houd het kort (correctie, ik zal het niet al te lang maken) want heb nog veel te doen vandaag.

's Ochtends ingevlochten (na een korte nacht, omdat ik om 10 uur 's avonds vertrok uit Brugge, zo'n 180 km van huis) en op weg naar de wedstrijd. Na een korte omweg Bloos toch nog het terrein gevonden en meteen maar gaan opzadelen aangezien ik om 9 uur moest starten. Pablo liep erg lekker, zowel op het losrijterrein als in de ring, en ik was dan ook zeer tevreden. Bij het uitstappen moest ik even wachten op een trailer, en Pablo schrikt zich werkelijk een ongeluk van een mevrouw die een grote loopmat (2 m breed, 10 m lang) bij de toiletten verschuift en schiet weg. Net als ik denk dat hij weer rustig wordt, voel ik ineens hem onder me weg schuiven (kaal maisveld) en we gaan dus met zijn 2en tegen de vlakte. Gelukkig niet al te hard, en we hadden niets, maar Pablo was wel erg geschrokken. Dus maar even gestapt en tot rust laten komen voordat we het parcours de cross gingen verkennen.

Parcours sloeg nergens op, hele rare lijnen en onlogische wendingen, de cross was goed aan de maat gebouwd maar weinig technische sprongen. Voor mij indrukwekkend waren de oxer met coniferen (balk op 80 cm, coniferenhaag van een meter hoog en breed), de bielzenstapel in het bos, en verder eigenlijk niet veel bijzonders. Dressuurpunten waren inmiddels bekend, ik stond e.a. 11e met 166 punten (met de vriend van Scum), op iets meer dan 5 strafpunten van de nummer 1 (MarieketenCate). Alles zat dus heel dicht bij elkaar.

Springen ging echt super, ik had een stomme balk omdat ik de wending daarna al ging inzetten en hem dus te veel vast hield, maar hij liep heerlijk ontspannen rond. Daarna keuring (prima) en een boomstammetje springen voor de cross en dan eindelijk van start. Dat ging wat moeizaam, met name de triple bar het bos verliep erg slingerend en aarzelend maar met wat aanmoediging mijnerzijds sprong hij toch, en toen gingen we los.

De rest van de cross ging gewoon perfect, in volle galop de afsprong af het water in, we vlogen werkelijk over de coniferenhaag en alleen bij de afsprong met de boomstam doken we een beetje het kreupelhout in waarbij ik (bleek later) mijn duim behoorlijk verstuikte. Ik had bewust een vrij hoog tempo gereden omdat we in Wieringerwerf redelijk wat tijdsoverschrijding hadden en dat was nu niet echt het geval (22 seconden te snel, dus 0,8 strafpunt erbij Bloos)
De keuring ging weer super "hij mag nog wel een rondje" aldus de dierenarts en toen zat onze 2e sgw er al weer op. Twee winstpunten dus (nog 1 en dan mogen we al naar het L) en een super gevoel. Op naar Bathmen!

Uiteindelijk bleken we 7e te zijn geworden, met een eindscore van 59,03. Zonder dat stomme balkje was ik 4e geweest!

Ook nog wat bokkers ontmoet (Scum, MarieketenCate, Loulou), maar die mogen zelf hun verslag doen Haha!


SGWuppie

Berichten: 4612
Geregistreerd: 24-04-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 08:36

Echt gaaf hoor Lielle, dat de cross zo goed ging!!

Ik zal mijn verslagje hier maar meteen even bij zetten als je het niet erg vindt? Anders krijg je weer zoveel Ysselsteyn-topics

De dressuur ging bij mij wel aardig, het was een enorm mul terrein, dus goed door de hoeken en nette voltes waren eigenlijk niet mogelijk....ik weet ook eigenlijk niet hoe het zit met die nieuwe telling...ik had iets van 49 strafpunten, dus wie weet hoeveel gewone punten dat is?

Het springen ging echt vreselijk bagger! Hij pakte niet aan, het parcours was vreemd en de bodem mega slecht. Iedere hindernis ging met hangen en wurgen, die 2 balken keek ik dan ook niet zo van op
Ze riepen echter om dat ik 12 strafpunten had omdat ik een technische weigering had....ik was van hindernis 4 óm hindernis 1 gereden, om zo naar de dubbel (hindernis 5) te gaan. Blijkbaar was dit verboden en had ik in 1 keer hindernis 5 aan moeten rijden wat voor mijn jonge onervaren paard gewoon onmogelijk was. Ik was flink verontwaardigd, maar met de jury viel niet te spotten en ik had geen zin om er weer een bondsvertegenwoordiger bij te gaan halen (niet overál ruzie maken he Knipoog )

Het was toch maar mijn eerste cross en we gingen toch niet voor de winst, dus maar door naar de cross....eerst nog keuren (hartslag 66). Rex kent dat naast mij draven nog helemaal niet en hij liep dus ook even finaal door mij heen wat hem een flinke tik opleverde tot ongenoegen van de jury (tja het beest weegt 700 kilo, wat moet je dan??)

Cross ging eigenlijk heel goed, hij slingerde enorm voor hindernis 2, maar dat deden er meer! Ik had verwacht dat hij op de eendenkooi zou gaan stoppen, want dat deed hij in Ede ook (bijenkorf) maar hij keek er niet eens naar! Water sprong hij ook vanuit galop in!

Bij die hindernis die op een grasschans leek werd ik afgevlagd omdat mijn voorgangster op hindernis 10 gevallen was. Heel raar is dat om zo midden in de cross ineens je ritme kwijt te zijn....geen idee hoe lang ik daar uiteindelijk heb gestaan, maar het leek wel een eeuwigheid!

Na de cross weer gekeurd en een hartslag van 54....dat springen vond hij dus blijkbaar echt heel zwaar, want toen was zijn hartslag veel hoger!

Het was nog niet echt een cross om een kick van te krijgen zoals je dat hebt wanneer je paard eigenlijk vanzelf gaat en op de hindernissen aantrekt....Rex heeft nog niet zo in de gaten dat hij hard moet en zich alleen hoeft te focussen op de hindernissen ipv op de kleuren van de jassen van de toeschouwers Frusty
Ik denk dat dat allemaal wel goed gaat komen, nu was ik dus wel he-le-maal kapot toen ik gefinished was! En ik zei nog wel tegen Lielle dat ze ook wat aan haar eigen conditie moest doen Bloos!

Ik heb geen idee hoe ik geeindigd ben, want de uitslag duurde nog een tijdje en Rex wilde toch wel echt de wei in (lees: hij brak de vrachtwagen af Haha! )

Loulou heb ik wel zien springen, maar verder niet gesproken, Lielle kwam bij het springen naar me toe in haar professionele rode crossoutfit dus die heb ik ook zien springen, wat er heel goed uitzag!

Op naar Bathmen, Barchem en Diepenheim!

Scum

Berichten: 32117
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 08:44

Ik voel me aangesproken Haha! , dus hier ook maar een verslagje.

Dressuur ging best wel goed, alleen errug zwaar op dat pollenveld. Punten (166 dus) vond ik ietsjes tegenvallen en daarmee stonden we ergens in het midden.

Het springparcours was idd een beetje maf. 1 rondje galopperen, en je had al 5 hindernissen gehad, en daarna wat vreemde wendingen. Je paard goed bij elkaar rijden was in de zware bodem ook niet echt te doen. Hindernis 2 even heel licht aangetikt maar gelukkig foutloos.

Na de flinke tijdsoverschrijding in Gorssel (meer dan 1 min. Bloos ) besloten om vandaag toch maar eens flink door te peren. Hindernis 1 en 2 gingen echt niet goed. Het paard moest echt flink aangemoedigd worden (terwijl hij die hindernissen tijdens het losrijden van de dressuur toch wel heeft kunnen bezichtigen van dicht bij Verward ) en toen ik dat zag dacht ik: oeioei, die gaat niet rondkomen. Maar schijnbaar was de aanstellerij daarna afgelopen en pakte hij heel fijn aan. De waterbak was eigenlijk bedoeld om vanaf de stap in te springen, maar hij draafde uit zichzelf weer aan omdat hij dat leuk vond Lachen . En verder flink doorgepeest. 6 seconden te vroeg binnen.

Daarna maar hopen dat andere ruiters genoeg fouten hadden tijdens cross en springen zodat we nog wat naar boven konden opschuiven... Haha! ........
En uiteindelijk een prachtige derde plaats Cool !

Volgend jaar weer zou ik zeggen, maar dan wel met andere (grotere wc-hokjes Boos! )

Scum

Berichten: 32117
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 08:48

Marieke,

Volgens mij had jij 174 punten voor de dressuur. Plaats in de totaaluitslag weet ik niet zeker meer. Ik dacht 18e of 19e? Maar de uitslagen komen wel weer op internet te staan.

Boyke & Hummer :)

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 10:52

Super allemaal Fijn dat jullie(en de vriend van Scum) zo lekker gereden hebben

Van Lielle wist ik het al een beetje, maar van de rest natuurlijk nog niet

Waardeloos trouwens als je afgevlagd wordt in de cross...ik heb dat ook eens gehad, moest een minuut of drie wachten en daarna liep het voor geen meter meer

Ik heb echt superveel zin in Vasse volgende week De foto's op de site zien er iig leuk uit *LOL*

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 12:00

Super zeg. Ik vind dat zo knap he, zomaar even die enge hindernissen nemen.
De bokker zijn weer goed bezig geweest!!!

I recommend a psychoptherapist to clean up your brain

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 12:56

marieketencate"]
Cross ging eigenlijk heel goed, hij slingerde enorm voor hindernis 2, maar dat deden er meer! Ik had verwacht dat hij op de eendenkooi zou gaan stoppen, want dat deed hij in Ede ook (bijenkorf) maar hij keek er niet eens naar! Water sprong hij ook vanuit galop in!
[/quote]

[quote="scum"]
Hindernis 1 en 2 gingen echt niet goed. Het paard moest echt flink aangemoedigd worden (terwijl hij die hindernissen tijdens het losrijden van de dressuur toch wel heeft kunnen bezichtigen van dicht bij ) en toen ik dat zag dacht ik: oeioei, die gaat niet rondkomen.
[/quote]

ik was dus niet de enige met problemen op 2 Bloos

[quote="marieketencate"]
Bij die hindernis die op een grasschans leek werd ik afgevlagd omdat mijn voorgangster op hindernis 10 gevallen was. Heel raar is dat om zo midden in de cross ineens je ritme kwijt te zijn....geen idee hoe lang ik daar uiteindelijk heb gestaan, maar het leek wel een eeuwigheid!

Ik denk dat dat allemaal wel goed gaat komen, nu was ik dus wel he-le-maal kapot toen ik gefinished was! En ik zei nog wel tegen Lielle dat ze ook wat aan haar eigen conditie moest doen Bloos!
[/quote]

maar daar had je volledig gelijk in! Ik vind zo'n cross nog wel heel zwaar, heb ook niet het idee dat ik veel ademhaal onderweg Extreme duivel

[quote="marieketencate schreef:
Loulou heb ik wel zien springen, maar verder niet gesproken, Lielle kwam bij het springen naar me toe in haar professionele rode crossoutfit dus die heb ik ook zien springen, wat er heel goed uitzag!
Op naar Bathmen, Barchem en Diepenheim!


foto's van de outfit komen eraan Haha! en het springen ging ook idd heel erg lekker, ik ga met een gerust hart L starten binnenkort.

Zie je in Bathmen!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 12:59

Super gedaan bokkers !!
Klinkt allemaal erg goed.

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 14:33

Woow, dat zijn allemaal super uitslagen zeg Cool
Gefeliciteerd hoor, iedereen Knipoog Gaat echt goed zo! Party!!
Knap hoor Lielle dat het zo goed ging. Want dit was toch je 2e cross met Pablo? OK dan!

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 14:34

Yep, Wieringerwerf (en de oefencross in Ede *LOL*) Bathmen wordt de 3e (en laatste alweer van het seizoen).

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 14:41

Goed gedaan, Bokkers en Boksters!!!

Jammer dat ik niet ben gaan kijken, maar gister heb ik zelf al cross-peer-race gereden in het bos....

Volgende keer ga ik eens met je mee Lielle, om je te groomen!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 14:42

Gezellie Imker! Ik had gisteren ook een hele schare fans (niet-paardenvrienden), gaaf hoor! Ik schijn dus ook de hele cross met een grote grijns te hebben gereden Haha!

Hoezo cross-peer-race trouwens?

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 14:45


Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Emeraldo
Berichten: 3019
Geregistreerd: 16-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 15:19

We kwamen gister door IJselsteyn gereden en er reed een vreemde trailer voor ons. Een blauwe trailer met een schimmel erin (iemand van jullie???) Ik hoop in ieder geval niet dat het een van jullie zijn trailer was, want er mankeerde wel wat aan de knipperlichten. Op de auto gaf het rechts aan, en op de trailer links. En andersom.... Dusse... als het jullie trailer was....

Verder goed gedaan! Ik zou het niet durven, zo'n cross rijden!!!

Z2+14 tussen de paarden met mijn superpony!
Mijn beste maatje is met welverdiend paarden pensioen.
Vita B+21 L1+2

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 15:21

nee, wij hebben een bruine Haha! Marieke heeft wel een schimmel maar die was met de vrachtwagen begrijp ik uit haar verslag.

Emeraldo
Berichten: 3019
Geregistreerd: 16-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 15:48

haha gelukkig! Het was echt gevaarlijk, ze hadden de trailer ook niet met dat veiligheidsdraadje vastgemaakt. Het sleepte gewoon over de weg...

Z2+14 tussen de paarden met mijn superpony!
Mijn beste maatje is met welverdiend paarden pensioen.
Vita B+21 L1+2

Sjaan

Berichten: 8038
Geregistreerd: 19-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 17:51

Goed gedaan!!!!
Echt super hoor, helemaal voor een tweede cross Lielle!

En nu op naar.....?

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 18:16

Hoi,

Hier nog mijn verslag van de cross in Ysselsteijn.

Wij kwamen 's morgens om 7 uur op de stal om pleasure klaar te maken voor de cross. Hem nog even ingevlochten. Kan 's avonds niet odmat hij er weer alles uittrekt. Om 10 voor 8 zijn wij vertrokken naar Ysselsteijn. Om 8.30 kwamen wij daar aan en ben ik al rustig begonnen met hem klaar te maken voor de dressuur. Mijn moeder ging betalen en het startnummer op halen.
Om 10 voor 9 begon ik met het losrijden van hem. De bodem was echt enorm slecht. Op sommig stukken zakte je weg tot de kogel. Echt waardeloos. Maar goed. Eerst maar een beetje begonnen met hem rond en diep los te rijden zodat hij goed los kwamen door zijn lichaam. Toen er nog 2 voor mij waren, heb ik hem opgepakt en klaargestoomt voor de proef. Om 9.19 moest ik de ring in. De bodem in de ring was nog slechter. De proef liep helemaal niet zo slecht. Hij bokt 1 keer en 1 keer wou hij bijna overgaan in stap terwijl dat niet mocht. De rest ging naar tevredenheid.
Na de dressuur hebben wij hem netjes afgewerkt en op de wagen gezet met ene klein hooinetje.

Eerst het springparcours gelopen. Het was een redelijk parcours, maar de bodem was niet betrouwbaar. Ik heb wel andere hele aparte parcoursen gezien.

En daarna zijn wij begonnen met het lopen van de cross. Dit was mijn eerste verkenning. Het was een mooie route. De eerste hindernis was een boomstam, die moeilijker was dan je zou denken. Het lag namelijk op een open vlakte. De tweede was ook een beetje moeilijk vanwege de glansende breekboom. Hindernis 5 was de eendenkooi. Een hindernis die moeilijk leek. De rest daarna was niet zo moeilijk. Hindernis 11 was het water, waar je via een afsprongetje in moest. Iets waar ik niet zo zeker van was dat die van mij dat zou doen. Het is namelijk absoluut geen waterrat. Alles wat erna kwam vond ik ook niet zo moeilijk.

Eidnelijk hing de uitslag van de dressuur er. Ik was 8ste met 52.5 procent. Helemaal nog niet zo slecht.

Om 13.11 moest ik springen. Ik ben om 12.50 begonnen met losrijden en heb enkele sprongetjes genomen. Hij sprong goed op zeker en was zuinig genoeg. Daarna het parcours gesprongen. En zoals ik al had opgemerkt was de bodem niet betrouwbaar. Hij moest enorm ploegen, maar hij bleef op zeker springen. Ondanks dat hij 1 keer bijna op z'n kant ging, sprong hij goed en foutloos rond.

Daarna even gauw achterbeenbeschermers gewisseld, namleijk hogere aangetrokken. En meteen doorgegaan naar de dierenarts. Zijn hartslag was 52. En het draven ging redelijk, met een beetje opjagen kregen wij hem aan het draven.

Daarna heb wakker geschud en scherp gemaakt. Nog 2 keer een boomstammetje gesprongen. De eerste keer schrok hij er heel hard van en stopte, maar daarna sprong hij op zeker.
Om 13.30 mocht ik beginnen aan de cross. Bij het vertrekken wou hij niet meteen iets versnellen en bokte hij twee keer. Met wat geslinger kwamen wij over hindernis 1 en met nog wat geslinger over hindernis 2. Op hidnernis 3 en 4 moest hij ook wat kijken. Maar daarna keek hij nergens meer naar. De eendenkooi sprong hij met gemak en zonder problemen.
Maar op het water ging het mis. Hij kwam fijn aangegalopeerd maar schrok er zo erg van en trapte hij op de rem. Hij wou er niet vanaf. Na veel moeite sprong hij er eindelijk in. En ben ik er via de heuvel uitgegalopeerd. Met alle gemak en met een hoge boog sprong hij over de haag. Alle andere hindernissen gingen super.

Het was echt jammer van water. Daar was ik uitgesloten.
Anders waren wij zeker bij de eerste 2 geeindigt.
Maar hij gaf een super gevoel en hij deed het water toch maar.
maar het was pas zijn eerste cross.
Dus ik ben best tevreden.

Nu op naar princenhage.
Pleasure had er meer plezier in dan in het gewone springen.

groetjes
Denise

George, We'll miss you. You were a great rider and a great trainer.

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 18:43

Ja, ik was jou vergeten bij het lijstje bokkers dat ik gezien had. Jammer dat het water niet zo wilde, wie weet de volgende keer.

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 20:37

Klinkt allemaal goed, dames en heer, maar ik blijf erbij dat een cross voor mij toch wat te heftig is Knipoog

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

SGWuppie

Berichten: 4612
Geregistreerd: 24-04-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 22:29

Ik had vandaag springtraining bij Rob en hij had ook al gehoord dat het springparcours zo slecht was voor de B paarden... Ook vond hij het belachelijk dat je bij de B paarden het water moest inspringen, normaal gesproken kun je er altijd gewoon indraven in de B... Maar goed, er schijnt daar ruzie geweest te zijn, andere parcoursbouwer en weet ik veel wat.....ik heb weer wat geleerd en daar gaat het toch maar om! OK dan!

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 22:45

Die van mij was ook nooit zo'n waterrat hoor Pleasure
Maar het gaat iedere wedstrijd een stukje beter Knipoog
Je zal trouwens wel een brief krijgen van de KNHS dat je de cross had moeten verlaten Knipoog


Zal ik het dan maar voor je doen Fitz Tong uitsteken *LOL*

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-03 06:47

Fitz, dat kun je pas weten als je een keer gestart bent toch Extreme duivel

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-03 06:50

Hoi,

Er is mij niet gezegd dat ik de cross moest verlaten en het was nogal onduidelijk of ik daar uitgesloten was of niet. Ik had eerst echt geen idee hoeveel ze daar hadden aangerekend.

Groetjes
Denise

George, We'll miss you. You were a great rider and a great trainer.

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-03 06:52

Hoi,

Raimaer, Ik heb bij de pony's 2 1/2 jaar geleden ook L cross gereden. Dus ik wist het anders ook wel. Maar hij stond recht voor het water moeilijk te doen. En liep 2 keer iets achteruit en de rest een beetje zijwaarts. Ze lieten trouwens iedereen uitrijden.

George, We'll miss you. You were a great rider and a great trainer.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers