geen zin meer in springen?

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mara

Berichten: 962
Geregistreerd: 13-07-01

geen zin meer in springen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-03 14:23

hoi, zijn er meerdere mensen die dit hebben? Mijn pony wil altijd (bijna altijd dan) thuis en op les enz. springen maar als ik dan op een wedstrijd ben en spring los, dan wil ze ook nog maar zodra ik de ring in ga springt ze alleen nog maar de 1e hindernis, want die is meestal niet zo eng (alleen een steilje ofzo).
Thuis oefen ik alleen voor een wedstrijd 1x en op les om de week meestal, dan springt ze graag en thuis maak ik de hindernissen zo eng mogelijk, maar daar wil ze dus wel overheen, maar op de wedstrijden niet meer! Zal ze dan geen zin meer hebben ofzo?
Kheb al eens sporen gebruikt maar dan weigerd ze ook en gister heb ik een zweep gebruikt, maar dan lukt het ook niet.Trouwens gister ben ik sinds een jaar verder gekomen dan hindernis 2! Bij hindernis 8 wou ze niet meer, die was zogenaamd heel eng, en als ik dan word uitgebeld, wil ze er wel overheen! echt een vage pony heb ik! nou hopelijk weten jullie tips en/of kunnen jullie me meer vertellen!
groetjes regina


hesterv

Berichten: 2853
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Bitgummole

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-03 14:30

Ik heb ook wel een tijdje gehad met mijn D-pony dat ik telkens weer verliespunten haalde.. Zit nu eigenlijk een beetje vast in de L zeg maar. Maar dat kwam meer doordat ik telkens te vroeg naar voren ging zitten en dat mn pony de bodem niet vertrouwde. Zelf reed ik ook niet goed in. Als ik goed in heb gereden ben ik ook meteen foutloos.

Maar het is wel minder dat ie op les en alles wel goed wil springen, misschien dat het toch wat stress is of zenuwen?? Omdat je nu van te voren al weet dat het waarschijnlijk niks word.. Scheve mond Misschien wat oefenparcourtjes of een keertje buiten mededinging??

Nog een oplossing is crossen!! Vinden de meeste pony's erg leuk en veel gaan daar echt beter door springen. Met SGW's staan de hindernissen ook niet zo hoog. Een nadeel is dat je wel rond moet komen in het springparcours, anders mag je de cross weer niet starten. Dus als er eens een cross of nog beter een oefencross in de buurt is zou ik dat zeker eens proberen!!

Nou ja, in ieder geval veel succes, en anders ga je je eerst richten op de dressuur en probeer je daar wat hoger in te komen. Maar ik had al even in je profiel gezien dat je L1+6 was dus dat gaat de goede kant op!! Spring je trouwens B of L of nog hoger?????

Groetjes hester

Frits [Silverstone x Casantos]
Celoma De La Tourbe [Whitesnake x Zuidhorn]
VERKOCHT
Gediplomeerd ORUN instructrice (niveau 2)

sam_antha

Berichten: 2044
Geregistreerd: 10-08-03
Woonplaats: Vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-03 15:32

Heb je in de buurt geen andere mensen met pony's die springen?? Dan zou je daar (als het mag) is oefenen. Als vaker je ergens anders komt zal het wel minder worden (denk ik)

'Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.'

Mara

Berichten: 962
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 06:48

ja ik spring trouwens nog B! maar weetje als ik ergens anders ga springen springt ze er ook over heen, behalve dan op de wedstrijden! Over 3 weken heb ik clubdag en ga ik springen, en ik hoop zo dat ze dan wel over de hindernissen wil!Mijn instructrice wil nog een springclinic voor clubdag houden dus hopelijk kan ik daar aan mee doen en dat ze dan ook springt! zo niet, dan weet ik gewoon zeker dat ze geen zin in springwedstrijden heeft of dat ze gewoon niet d'r best wil doen!het kan ook iets anders zijn, maar daar moet ik dan nog maar us ff over nadenken dan Haha!!
groetjes regina

Scum

Berichten: 32105
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 10:57

Op een wedstrijd ga je losrijden tussen de andere pony's. Allemaal samen. Als je dan opeens het parcours in moet is de pony alleen. Dat kan ook voor spanning bij de pony zorgen. Bovendien is het zo, dat als dit jou al vaker overkomen is, jij mss ook met het idee de ring ingaat van: hij gaat zeker weer stoppen... en dat is natuurlijk ook niet bevorderlijk. Probeer eens op een wedstrijd los te springen, dan je af te zonderen van die springring, en (indien dit mogelijk is) een plekje op het terrein te vinden waar je wat meer alleen kunt rijden. Dan weer terug naar het losspringen.

Verder zou ik zeggen: neem gericht springles. Een pony gaat vooral weigeren als hij niet genoeg vertrouwen in zijn berijder heeft dat het wel goed komt. Als je pony echt geen zin zou hebben in springen dan zou hij dat in de les ook niet doen.
En als het mogelijk is, ga dan ook een paar keer oefenspringen. Vaak mag je daar gewoon je parcours afmaken als je een paar weigeringen hebt. Zo leert je pony dat hij echt nog niet klaar is als hij een paar keer stopt.

Boyke & Hummer :)

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-03 14:17

Hebben jullie op de club geen onderlinge wedstrijden? Of probeer zoveel mogelijk "de "echte" wedstrijden na te bootsen op een ander terrein met een stel vriendinnen of i.d. En ga gericht springles nemen van een echte "kenner".

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Mara

Berichten: 962
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 14:41

ongeveer 2 maanden geleden heb ik ook springles gehad van een springruiter!'t ging heel goed, maar toen de lessen afgelopen waren (twas een soort springclinic) heb ik een wedstrijd gereden en dat was ook in wezep (waar ik ook afgelopen weekend een wed. had) en toen kwam ik nog steeds niet verder dan hindernis 2!Nu kwam ik dan alwel weer bij hindernis 8 dus het gaat wel beter maar ze gaat dus nu nog echt niet helemaal rond! Op de een of andere manier vindt ze die hindernissen heel eng! Terwijl wij ze bij de club ook hebben en dan springt ze er wel overheen?! Verder wou ik nog ff zeggen dat onze club geen onderlinge wedstrijden organiseren! wel jammer eigenlijk, de enige wed. die onderling is is clubdag en dat is maar 1 keer per jaar!

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-03 10:44

Misschien ben je zelf dan toch iets te gespannen als je voor het echie moet?? Dat kan natuurlijk ook nog! Succes!

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Mara

Berichten: 962
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-03 12:15

ja misschien is het dat wel, afgelopen zaterdag had ik zelf het gevoel dat ik niet zenuwachtig was, maar het kan misschien wel zo zijn geweest omdat het gemeente kampioenschappen waren en dressuur ging heel goed en daarin moest in overrijden, dus ik hoopte dan dat ze het ook goed zo doen in springen, maar ja niet dus, maar dressuur ben ik heel tevreden! Kwas 1e met 165 punten en khad een 8 voor halsstrekken Haha! met overrijden had ik voor halsstrekken een 8 en 9! Haha! haha maar khoop nu echt dat springen een keertje beter gaat hoor!

Kieffertje

Berichten: 1703
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-03 12:24

Bij ons in de buurt zijn wel oefenparcoursen. Dit zou wel heel goed zijn, omdat het heel erg veel op een echte wedstrijd lijkt, maar je toch wat minder spanning hebt. Want daar aan zou het ook best kunnen liggen. En anders is het misschien inderdaad een idee gewoon even niet te springen en je op dressuur toe te leggen. Want dat gaat wel goed, begrijp ik!

Noie

Berichten: 2780
Geregistreerd: 13-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 13:57

Ik heb het ook op dit moment! Scheve mond We zitten nu in de M en ze doet het gewoon niet meer Boos! Steeds pakt ze het bit vast en dan weigert ze heel erg vuil! Ik kan er ook niet mee oefenen want thuis doet ze alles, hoe hoog en eng de hindernis ook is Verward

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 14:10

gaat wat vaker op andere plaatsen trainen dus niet alleen een parcours maar gewoon ook les.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

biepp

Berichten: 1510
Geregistreerd: 17-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 14:44

Mijn pony heeft dit ook.
Maar, hij doet dit ook thuis!!
gewone hindernissen is geen probleem, maar zodra er iets anders aan id... oef! een muur bijvoorbeeld is echt een ramp!
Ik ben B springen met hem, en L startger. maar ik krijg hem gewoon niet meer rond!
Ook thuis weigert hij 9 vd 10 x voor een muur, ook als mijn instructrice erbij is. En als ik m er dan overheen heb en ik oefen 1 of 2 dagen later weer met de muur, weigert ie weer Boos!
Ik baal hier echt van omdat ik supergraag verder wil met springen en hij het ook zat kan.

We hebben ook een clinic gehad van Wim Bonhof, maar die zei dat het gewoon een hele kijkerige en voorzichtige pony is en hij zijn vertrouwen (hij heeft zich eens erg pijn gedaan in n parcours) terug moet krijgen. De afgelopen dagen gaat het al iets beter met de muur, en as vrijdag ga ik het weer proberen op concours (hij is immer toch al 9x foutloos rondgekomen op concours, dus hij kan het wel)
Ik zie wel waar we nu stranden... Ik hoop zooo dat we weer eens rondgaan komen, want het is me de laatste 1,5 jaar niet meer gelukt Huilen
en mijn voorkeur ligt toch echt bij het springen...

:)

Kieffertje

Berichten: 1703
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 15:58

Doet hij het thuis trouwens ook niet als je een parcourtje uitzet? Of spring je altijd maar een paar hindernissen? Anders kan je thuis ook nog aardig wat oefenen.

germie

Berichten: 15409
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-03 18:05

Vertrouwen is het eerste wat je pony moet krijgen. Ik denk dat het daaraan ligt. Jij hebt toch een vorm van spanning, en dat voelt de pony.
Dus veel oefenen in een vreemde omgeving. Probeer misschien een keer buiten mededinging te starten, dan heb jij geen spanning. Of ga naar een oefenparcours als die in de buurt is.
Thuis kun je heel simpel enge dingen oefenen. Een jas of deken erop of eronder leggen. Of zo'n voorverpakte baal met zaagsel eronder. Verder gewoon een dekzeiltje. Een doos. Enz


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Safrou en 13 bezoekers