kur op muziek

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sparkling
Berichten: 52
Geregistreerd: 20-05-03

kur op muziek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-03 11:40

Hallo allemaal

ik heb even een vraagje, we zijn thuis bezig met het maken van een kur op muziek Muziek! . Nu is mijn vraag mag er een stem door de muziek te horen zijn (zang)??

Groetjes, Sparkling


Yokie

Berichten: 1708
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: Best behoorlijk noordelijk met een dressuurhoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 13:08

Nee, dat mag niet. Wat gedoogd wordt is vaag achtergrond stemgebruik (bv ehhh... neurieen ofzo). Maar zodra er duidelijke songteksten hoorbaar zijn...

Jaffel sprak ooit de wijze woorden:"Hij was not amused dat ik als poesierazzi achter hem aan joeg" Haha!

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100898
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 19:25

Volgens mij mag dat idd. niet, of "het wordt niet op prijs gesteld" Knipoog
Je zou even een PB aan Eyes kunnen sturen, hij is de Bokt-kur-specialist
Ik zal ook nog even voor je zoeken, misschien kan ik ergens iets "officieels" vinden.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100898
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 19:43


Nistria
Berichten: 3239
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Beneden Leeuwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 21:34

In mijn kur neuriet Trijntje Oosterhuis een stuk (van de zee) Ik heb er goede reacties op gehad. Maar weet niet of er echt gezongen mag worden..

She's my lady Lovers

Don_Marcello

Berichten: 1226
Geregistreerd: 16-07-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 22:00

Zang leidt erg af van het rijden daarom kan je het i.h.a. beter niet doen. maar uitzonderingen bevestigen de regel. Zo kan je het als grapje bij binnenkomen doen. Ik heb dat wel eens gehoord/gezien bijv het stukje van de commercial van greenpeace (Met die zeehonden). it's beautiful day the sun is shining nothings gonne stop me now... of queen.. is this the real thing, is this just fanatasy... als je dan de muziek terug laat komen in de kür is dat wel leuk om te gebruiken. Ook Tineke Bartels heeft een hele leuke binnenkomer van the night of the proms. Deze kür wordt tijdens het dressurgala van benelux open met een life orkest uitgevoerd! zie http://www.beneluxopen.nl En Jazz vind het prachtig zoals je hier kunt zien..
Afbeelding
Afbeelding
(Foto's Gemaakt op Breda Hippique. Copyright Marcel Knaapen http://www.paardenfoto.nl)

Eyes
Berichten: 854
Geregistreerd: 14-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-03 22:58

Haha! Prachtige foto's Don Marcello.

Wat betreft zang in de kür is dit af te raden.
Maar wat is zang en wat is een ondersteunend achtergrondvocaaltje?

Verleden jaar heb ik nog een hele discussie gehad met diverse kürjuryleden.
Dit was n.a.v. het commentaar van een jurylid op de kür van Tommy Visser in Heemstede. Daar werd af en toe een kreet in gegeven en daar werd hij dus op afgerekend. Niet dat hij gediskwalificeerd werd maar het werd hem wel door desbetreffend jurylid te kennen gegeven dat hij de volgende keer dit wel tegemoet kon zien.
Een heel lang verhaal waarbij ik zowat alle kürjuryleden van importantie gebeld heb.

[WD] Richtlijnen Kür? Lekker duidelijk!!!(not).
Citaat:
Geplaatst: 06-09-02 17:00

--------------------------------------------------------------------------------

Gisteren met diverse kürjuryleden nogal wat lange gesprekken gevoerd.
Reden?
Afgelopen zondag was er kür op muziek in Heemstede. Leuke bijkomstigheid voor mij was dat een kür van mij heeft gewonnen maar waar ik mijn vraagtekens bij zette was dat één van de deelnemers (Tommy Visser) bij de jury werd geroepen met de mededeling dat er teveel zang in de kür voor kwam. Nou had hij een oude kür van Edward Gal gebruikt die enige jaren hiervoor door 3 andere juryleden winnend was beoordeeld waaronder het desbetreffende jurylid (Lees Haarlems Dagblad).
Ik begon het toch wel een beetje benauwd te krijgen want Anouk Hansen heeft bij mij een nieuwe kür besteld voor de Hippiade en die had ik al klaar en daar komt incidenteel een ondersteunend koor in voor. Die stemmen had ik absoluut nodig om bepaalde stukken te ondersteunen en die kür is zo superspectaculair dat zij hiermee (mits geen techn. fouten gereden worden) absoluut een kanshebber was.

De oude richtlijnen vertellen; Zang is niet gebruikelijk maar kan ,indien juist toegepast, ondersteunend werken.
Nou verwerk ik in principe geen zang maar in sommige küren verwerk ik het idd incidenteel ondersteunend. Nooit een probleem geweest.

KNHS gebeld mbt reglement, zoeken zoeken zoeken en ja hoor. Niet gebruikelijk maar niet verboden.

Kür jurylid gebeld die in Heemstede jureerde:
Nee hoor. Niet toegestaan. Tijdens de laatste bijscholing is door dhr. Peeters (de grote baas) duidelijk gesteld, Geen zang!!! Hooguit alleen toegestaan in de intro maar verder niet. Hier kan ik mensen op diskwalificeren. Wellicht wordt het in januari 2003 incidenteel toegestaan maar nu nog niet. Ja, maar de diverse küren van Anky en Tineke dan? Dat is wat anders. Dat valt onder de FEI. In de basis mag je toch ook geen passage laten zien? Maar is het dan niet vreemd dat je regels in regels hanteert? Nee hoor, is afhankelijk van het nivo. En als een combinatie een protest aantekent dan staan ze altijd zwak want het staat nergens vast omschreven. Maar is dat omgekeerd dan ook niet zo?

Harro Goudsmit:
Nee hoor, je kan er nooit op gediskwalificeerd worden. Het is niet wenselijk maar indien juist toegepast en uitgevoerd kan het mooi accentueren. Indien niet dan gaan er punten vanaf en dit genomen met de factor 6 kan heel wat kosten. Het ligt er maar net aan hoe de jury dat interpreteert.

Claartje van Andel:
Ach, het is niet gebruikelijk maar in de küren van Anky en Tineke is het juist heel mooi. Indien goed getimed kan het zeker bijdragen. Als jij vindt dat het niet op de voorgrond verwerkt is en ter ondersteuning zou ik het zeker niet laten . Gewoon doen.

De heer Peeters:
We hebben idd op FEI-nivo overleg gevoerd en daar bepaalde richtlijnen afgesproken. Er zijn geen sanctionele maatregelen omdat het ook nog niet gereglementeerd is. Daar zijn we wel mee bezig maar dat kan nog een hele tijd duren. Maar mijn advies is: Liever niet! Wat betreft Anky en Tineke, dat zijn oude küren (maar in de nieuwe zijn ze ook verwerkt )

Tijdens deze gesprekken, die overigens in een heel prettige sfeer verliepen, waren de juryleden dus duidelijk niet op één lijn. Sterker nog, ze bekritiseerden zelfs elkanders interpretaties.

Lekker duidelijk dat je als kürproducent precies weet waar je aan toe bent!


Tegenwoordig gebruik ik gewoon een achtergrondkoortje (zeeeeeeeeer met mate) als dit een toegevoegde waarde met zich meebrengt ter accentuatie van de uitvoering op dat moment.

Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt.

Groetjes.

sparkling
Berichten: 52
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-03 10:04

Allemaal heel erg bedankt voor de reacties!
Wel jammer dat er niet echt een duidelijke regel voor is, maarja ik zal er dus voor zorgen dat er niet te veel zang in voorkomt *LOL*

Groetjes, sparkling

benneton

Berichten: 1548
Geregistreerd: 18-11-01
Woonplaats: Achtmaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-03 11:42

Volgens mij mag er bij het binnenkomen de eerste 20 seconden gezongen worden en daarna wordt het niet op prijs gesteld.
Alhoewel ik eens een kur van anky heb gezien en daar ging het tijdens de appuyementen heel de tdij "hallo!" of zo iets...

Ik wil zelf met binnenkomen Bryan Adams- Here I am.
Gejat van Anne van Olst Tong uitsteken
Dat gaat zo van Here I am, this is me, so young and free, right here in the place were I belong, enz

Is wel toepasselijk dus...

ivar

Berichten: 579
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-03 16:15

ik heb ook net een kur gemaakt en hem aan mijn instructrice laten horen. (zij jureerd ook) Ze vond de muziek erg mooi, alleen aan het einde zit een stukje vocaal. Zelf vond ze het wat veel, maar zou ze iemand daar niet op afrekenen. Maar als je een zeurpiet hebt zegt ze............ Dus ik neem de gok want ik zou niet weten hoe ik het zo even anders moet doen de tekst zit nml ik het laatste stukje van dat liedje en ik ben niet handig genoeg om dat eruit te halen. Gokken dus en we zien wel wat er gebeurt. Aanpassen kan altijd nog als het echt een probleem is.

Stralend de dag door.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: droversrun, Lielle, ponycrosserr, Robin_Rikkie en 4 bezoekers