KNHS: Onnodig miljoenenverlies voor paardensector

Moderators: Dyonne, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

KNHS: Onnodig miljoenenverlies voor paardensector

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-03 09:27

ROTTERDAM - De Koninklijke Hippische Sportfederatie vindt dat de paardensector in Nederland onnodig wordt getroffen door maatregelen ter bestrijding van de vogelpest. Dit heeft de overkoepelende organisatie per brief laten weten aan de politiek.

Volgens de KNHS is de sector "onnodig en onterecht meegezogen in een miljoenenverslindende, neerwaartse spiraal." Pogingen de betreffende minister daarvan te overtuigen zijn tot nu toe mislukt.

Volgens de KNHS is er geen enkele reden paarden hun bewegingsvrijheid te ontnemen zolang niet onomstoten is bewezen dat het paard overbrenger van het virus is. Bovendien, zo stelt de bond, is het onzin te veronderstellen dat het paard een virus makkelijker overbrengt dan bijvoorbeeld de postbode, vuilnisman of krantenbezorger, om maar enkele 'beweeglijke' beroepen te noemen.

De instantie beroept zich daarbij op ervaringen van de recente MKZ-crisis. "Naderhand is ook daar gebleken dat het paard geen rol speelde in de verspreiding van het virus. Wel leed de sector als gevolg van de maatregelen een verlies van tientallen miljoenen guldens. In de herschreven draaiboeken van de MKZ-affaire heeft het paard inmiddels wel een status aparte."

Kernprobleem is, volgens de KNHS, dat 'Den Haag' de paardensector als een hobbygebeuren ziet, terwijl de sector op jaarbasis met een omzet van ongeveer 1,5 miljard euro draait. Per maand wordt momenteel een verlies van 10 procent van dat bedrag geleden.


zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 09:30

zie topic in Overig Nieuws.....

Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-03 10:03

wie weet er iets van het gerucht dat alle wedstrijden buiten C en D tot 1 juni worden afgelast?

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-03 10:04

heb ik nog niets van gehoord. Alleen dat de selektiewedstrijden voor ZZGP (in oa Roosendaal) als gewone wedstrijden gelden en dus niet voor selektie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LISA_L, Tova en 17 bezoekers