Verslagje 1e landelijke B-dressuurwedstrijd...

Moderators: A_nouk, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Verslagje 1e landelijke B-dressuurwedstrijd...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-03 23:50

Nou vandaag was het dan zover. Vanmorgen om 9.00 uur ging de wekker. M'n wereld was aardig vierkant op dat moment, want ik had de avond/nacht ervoor nog een verjaardag gehad die toch iets te gezellig was Gaaaap Toen maar rustig aan gaan douchen, aangekleed, de laatste spulletjes gepakt en richting stal.

Kasmier had gelukkig alle knotjes die ik gisteren professorisch gemaakt had laten zitten en ze ook niet verfraaid met zaagsel. Hij stond me al luid hinnikend te begroeten, hij was lekker vrolijk. Na de nodige ontharing opgezadeld.

Toen richting de losrijbak, ik kon hem redelijk lekker rijden, gepaard met wat hulp van Merilyn. Ik was nogal zenuwachtig, oké niet nogal, heel erg Haha! Kasmier was helaas erg zwaar op de hand en helaas heb ik nog niet de ervaring om dat lekker op te lossen, maar het was te doen. Veel overgangen getracht te rijden en een galopje en toen richting de ringen.

Voor m'n eerste proef was ik nogal nerveus, aangezien er een flink stuk doorzitten in zit en ik daar geen held in ben en Kasmier altijd de neiging heeft in de eerstvolgende hoek aan te springen. Zo gedacht deed hij dit ook net als de vorige keer bij de onderlinge wedstrijd. Maar ik had hem redelijk snel terug en ik kon m'n proef, zonder de bokkensprongen als de vorige keer, voortzetten. Kasmier heeft dit keer ook niet eens een poging gedaan Merilyn te onthoofden die al met d'r boekje tegen zich aangeplakt bij de E stond Haha! Ik heb hem niet de hele proef nageeflijk kunnen houden, hij had erg de neiging om vast te pakken, ookal ging ik daar tegenin, maar goed ik ben nog beginner dus het mag Tong uitsteken Ik was tevreden. Kasmier ook toen hij de ring uitliep.

Helaas stuurde ik hem direct door naar de 2e ring. *ZUCHT* Daar had Kasje niet op gerekend Haha! M'n 2e proef was hij wat renneriger. Hij probeerde zich af en toe onder de oefeningen uit te drukken, maar het ging redelijk oké. Alleen na een keer de diagonaal in middendraf genomen te hebben vond Kasje het ook wel een idee om een gebroken lijn in middendraf te doen, gelukkig kon ik hem redelijk houden. Op 1x overkruist (hij was iets té wakker op m'n galophulp) aanspringen ging het redelijk. Ik kon hem helaas niet direct goed genoeg terugrijden naar de draf om opnieuw aan te springen, maar halverwege de B-E van de B-E-B volte had ik hem toch zover dat ik hem opnieuw kon aanspringen. De E-B werd als gevolg wel wat te ruim, aangezien meneertje toch wat heet werd, maar goed.

Intussen kon je me uitwringen en Kasje ook Haha! Maar ik was tevreden, niet de 'ruzie' van de vorige keer en geen rare bokken- en onthoofdsprongen *LOL*

Daarna was m'n bijrijdster zo lief om met haar net nieuwe laarzen *auw* Kasje uit te willen stappen in het zonnetje, zodat ik even m'n verloren vocht aan kon vullen Vingers aflikken COLA!!! Haha!

Daarna was m'n vader aan de beurt. Kasmier heeft een flinke rugblessure achter de rug en was nog steeds onder controle bij de fysio. Voor de blessure reed m'n vader eens per week aan de longeerlijn op Kasje met een mega-glimlach. Na goedkeuring van de fysio woensdag vond ik het weer eens tijd om die glimlach weer te zien op m'n vaders gezicht. Kasje dacht er anders over *KNARS* Haha! Maar hij was braaf genoeg om m'n vader in de buitenbak rondjes te laten hobbelen. Af en toe was het wat stuiteren, aangezien m'n vader in principe vorig jaar lente voor het eerst had lichtgereden en dat sinds die tijd nooit meer gedaan had. Maar na een keertje in galop aangesprongen te hebben en ietwat evenwichtsverlies had Kasje toch door dat hij met deze ruiter voorzichtig moest zijn Lovers Toen op de rechterhand had Kasje echt geen zin meer en vond bij mij staan een stuk rustiger en gezelliger Haha! Maar hij hield het gelukkig nog even 2 rondjes draf vol voor paps, die hem vervolgens voldaan uitgestapt heeft.

Na Kasje met een lekkere hap muesli op stal gezet te hebben was het tijd voor de prijsuitreiking. Ik had geen prijs (had ik ook absoluut niet verwacht) maar toch had ik voor m'n eerste proef 155 punten en voor m'n tweede proef 149 punten. Ik was erg tevreden en een grijns was dan ook niet te onderdrukken op m'n gezicht.

Het was nog vroeg en heerlijk weer, dus Kasje mocht nog even lekker met z'n buurman door de losgooibak stormen wat in grote dank afgenomen werd. In de bak heb ik z'n knotjes uitgehaald. De rest van de dag was Kasje omgedoopt tot permanentje *LOL* Na ongeveer een uurtje waren ze allebei uitgeraasd en liepen al knuffelend mee naar stal. Permanentje en buurman kregen nog een lekkere hap kuil. Toen m'n heb ik nog even gekeken naar wat L-proeven en vond het na een half uurtje gezegend. Ik heb m'n spulletjes gepakt en ging nog even kijken bij permanentje. Die was nog ijverig bezig met z'n kuil te verorberen, maar hij was toch nog in voor een kusje om gedag te zeggen tussen de happen door via de tralies Lovers Nog een lekkere kroel en toen op naar de warme auto en een lekkere douche.

Al met al een geslaagde dag en puntjes om trots op te zijn voor zo'n eerste keer. M'n kereltje heeft het toch wel voor me gedaan Lovers Het lekkere ding. Op naar 11 mei, eerste outdoor! Party!! Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik hou jullie op de hoogte! Knipoog

P.S. foto's volgen, die staan bij Masja op de camera en krijg ik snel. Misschien als jullie haar lief aankijken wil ze al eerder wat foto's plaatsen Knipoog

Merilyn, bedankt voor je hulp!!!!! *KNUF*

En Masja, bedankt dat je er was en voor de leuke foto's!

Dag allemaal en tot de volgende keer

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


rhijnauwen

Berichten: 4985
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 08:00

he Mayo! niet slecht gedaan voor de eerste keer "echt"! volgende keer weer een paar puntjes erbij en dan zul je zien...gaat het steeds beter!
wel een beetje l*llig van de jury om die 155 pt te laten staan Huilen (ik had er eentje bij geteld hoor!!) veel succes de volgende keer!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

Diana_Mabel

Berichten: 6871
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 08:02

Hoeveel puntjes had je????????????? Lachen

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 09:21

Hihi... geen bokkesprongen dit keer! Haha!

Zie je Mayo! Het gaat elke keer beter en beter! Lachen Toch best wel netjes hoor, die 155 punten! Party!!

Ik wist trouwens helemaal niet dat jou pa zo fanatiek is met rijden!! Tong uitsteken

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 09:46

Leuk verslag
En dat ene puntje rij je er de volgende keer zo bij.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69540
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 10:27

Zo, de spits is eraf! En een behoorlijk goed resultaat, zo voor de eerste keer Lachen

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 11:08

Goed gedaan hoor, idd een beetje banketstaaf van die 155, maar bij de volgende wedstrijd heb je vast een winstpunt te pakken. Succes!

Karin

Berichten: 61791
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 11:17

Leuk verslag Mayo, en de kop is er nu af! Mooi dat je het zo goed doorstaan hebt, en dat je het ook leuk vond om te doen. Op naar de volgende wedstrijd, en aan je punten te zien moeten jullie zeker kunnen scoren, het begin is er! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Diana_Mabel

Berichten: 6871
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 11:36

Het is een jury sport maar iedereen zegt altijd dat het belangrijkste is dat je voor je eigen gevoel lekker hebt gereden.
Op naar de volgende wedstrijd!

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-03 12:19

Bedankt voor de leuke reacties!

Ik had bij de 155 punten ook zoiets van: geef me dan een 8 voor de verzorging i.p.v. een 7 *snif* dan had ik een puntje gehad. Maar goed, ik weet iig dat ik in principe al een puntje kan rijden, op naar de volgende keer Party!!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

gomir

Berichten: 23720
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 14:10

Netjes hoor! Zeker voor de eerste keer En dat puntje komt echt wel *LOL*

Ik heb weleens drie wedstrijden achter elkaar beide proeven 155 punten gehad...Dichterbij een punt kun je toch niet zitten Knipoog

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-03 14:59

Niet echt nee, geef dan 154 punten ofzo Tong uitsteken

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 16:33

Meis, wat super, ben trots op je! Gefeliciteerd hoor, hier mag je echt heel tevreden mee zijn. Dat ene puntje tekort, ik zou me er niet zo druk over maken, je komt er wel. Ik hoop een keer in de gelegenheid te zijn om te komen kijken. Volgens mij moet ik elf mei ook weer voor het eerst...
(hint: start van de zomer eens op de Nieuwe Heuvel met merilyn!)

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

masja

Berichten: 3976
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 17:14

Mayo ik moet eerst even met mijn nijn naar de dierenarts en dan plaats ik foto's!!

Knuf Masja

Triorette (Tiara) Z2+10 foto's *mama van L'Amourette*
Berghof's Faith L1+4 *mama van La Vie*
Op 6 november 2015 gepromoveerd tot mama van Laurens :D
Dressuurinstructie - Training - Sportmassage bij paarden - Meer info? Zie http://www.masja.net

mrnino

Berichten: 995
Geregistreerd: 30-11-02
Woonplaats: Een plaatsjuh bij `t ijsselmeer ENKHUIZEN !

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 17:21

zo knap gedaan hoor.

I LOVE MR.NIÑO 4-EVER AND ALWAYS !!!+o+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PROFIEL HELEMAAL VERNIEUWD.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-03 17:30

Ilo, ik zal eens even peilen bij Merilyn of ze te porren is voor de Nieuwe Heuvel van de zomer, lijkt me leuk, lekker een bosritje er aan vast plakken Haha!

Masja, thanx babe!!!

Mrnino, thanx Knipoog

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

masja

Berichten: 3976
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-03 20:28


Triorette (Tiara) Z2+10 foto's *mama van L'Amourette*
Berghof's Faith L1+4 *mama van La Vie*
Op 6 november 2015 gepromoveerd tot mama van Laurens :D
Dressuurinstructie - Training - Sportmassage bij paarden - Meer info? Zie http://www.masja.net

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-03 08:12


So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-03 15:11

Ik doe m'n best Knipoog

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

masja

Berichten: 3976
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-03 18:06


Triorette (Tiara) Z2+10 foto's *mama van L'Amourette*
Berghof's Faith L1+4 *mama van La Vie*
Op 6 november 2015 gepromoveerd tot mama van Laurens :D
Dressuurinstructie - Training - Sportmassage bij paarden - Meer info? Zie http://www.masja.net

Homiafortuna

Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-03 22:47

Mayo schreef:
Bedankt voor de leuke reacties!

Ik had bij de 155 punten ook zoiets van: geef me dan een 8 voor de verzorging i.p.v. een 7 *snif* dan had ik een puntje gehad. Maar goed, ik weet iig dat ik in principe al een puntje kan rijden, op naar de volgende keer Party!!


Volgens mij is het de bedoeling dat je een winstpunt krijgt i.v.m. je rijtechnische capaciteiten en niet voor je poets- en vlechtwerk. Haha!

Kop op, joh, dat winstpunt komt er echt wel. Je raakt zelf steeds meer vertrouwd met het feit dat het wedstrijd is en je wordt minder zenuwachtig, waardoor je paard ook meer ontspant en voor je het weet moet je een klasse hoger.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-03 23:52

Tsja, best flauw eigenlijk dat het om de rijtechnische capaciteiten gaat *LOL*

Die winstpunt komt ook wel, is het de volgende keer niet dan de keer erna misschien, de volgende keer word voor het eerst outdoor *ieks* Haha!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Belker

Berichten: 12033
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 06:53

Outdoor is simpeler dan indoor, vind ik dan.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 07:35

En dat vind ik dus niet *LOL*.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Littleghoul

Berichten: 1823
Geregistreerd: 02-04-03
Woonplaats: Austerlitz

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-03 10:29

Haha! Wowww ik ben helemaal vereerd dat ik genoemd ben... alleen jullie hebben hard gelachen zo te merken!!!!!! Huilen Au Au Au.. dat voelde ik idd toen ik Kas aan uitstappen was. Hahahaha.. En Mayo zeker netjes gereden voor de eerste "echte" wedstrijd! Tot snel maar weer... byeee Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers