Long covid en de behandeling daarvan.

Moderators: Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Dani, Polly

 
 
Esther_

Berichten: 3944
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-23 19:34

@Annetje dit heeft idd veel raakvlakken met de mind&body methode. Ik ben me daar ook in het verdiepen.
Nu wordt hier heel erg de focus gelegd op het lichaam en het zenuwstelsel en welke invloed deze hebben op de symptomen die je hebt. En je krijgt ook allerlei handvaten om je zenuwstelsel te reguleren.

Ik heb de intensieve week er nu bijna opzitten. Ben ik moe, jazeker. Maar toch echt een andere moeheid dan normaal. Er wordt gekeken wat jij nodig hebt en het is niet de bedoeling dat je er slechter van wordt. Ook al is het soms mega confronterend.


Imre

Berichten: 14156
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-23 20:34

Net was op npo2 een aflevering van Focus over long covid. Erg interessant, wel de moeite waard om terug te kijken als je de mogelijkheid hebt.

Symke
Berichten: 767
Geregistreerd: 31-12-15
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-23 21:04

Imre schreef:
Net was op npo2 een aflevering van Focus over long covid. Erg interessant, wel de moeite waard om terug te kijken als je de mogelijkheid hebt.


Heb t gezien idd!
Interessant om te zien dat er op verschillende plekken in lichaam problemen gevonden worden. Maar niet bij iedereen hetzelfde
Blijft erg moeilijk

Ben zelf met revalidatie begonnen naar gaat moeizaam.
Vorige week de dinsdag ging daar vrij goed maar voelde me avonds ziek. De dag erna vooral op bed, donderdag ochtend moest ik er weer naartoe maar dat ging niet zo goed.

Imre

Berichten: 14156
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Re: Long covid en de behandeling daarvan.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-23 11:23

Wat doe je in de revalidatie? Ik heb een half jaar 2x per week 'gesport' (lage intensiteit) in de oefenzaal onder leiding van de fysio. Dat vond ik echt heel erg pittig en ik kon de eerste maanden de rest van de dag niks. Ik ging op woensdag en vrijdag, maar op vrijdag was ik vaak nog moe van de sessie van woensdag. Na een aantal maanden werd het wel beter, maar de vooruitgang ging langzaam. Dit traject hield helaas eind december op en inmiddels heb ik het idee dat mijn klachten weer erger worden. Ik heb een beroerd slecht weekend.


MarijeR

Berichten: 24879
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-23 13:08

Ik kan gelukkig wel vooruitgang merken door 'sporten' bij de fysio.
Heeft wel een aantal maanden geduurd tot ik wat meer kon doen. Vooral kracht gaat heel goed vooruit, cardio/conditie blijft erg achter. Blijf heel kortademig bij inspanning en ik zit met problemen na een operatie waardoor lopen heel pijnlijk is en dat helpt ook niet mee.

Maar in en om het huis kan ik nu op goede dagen wel wat dingen doen. Ook kan ik wel 1x per week boodschappen doen.
Laatst 4 uur wezen shoppen (hangend op het karretje en met lunch tussendoor) met vrienden in een groot tuincentrum en ja dan lig ik wel 10 dagen daarna op de bank en weer overdag slapen om bij te komen.
Maar ik kon het wel en had een leuke dag :)

Maar bij mij speelt naast de covid ook mee dat ik vlak voor de besmetting een zware buikoperatie heb gehad met longontsteking, abcessen, sepsis enz en dat ze daarna nog een tumor hebben gevonden.
Heb de laatste 9 maanden dus ook meer dan genoeg zooi in m'n lichaam gekregen en dan is de vraag wat is nog van covid en wat is van de andere problemen/medicatie...
Nu een aantal weken rust en dan hopelijk toch nog op vakantie en daarna een volgende operatie.

Zit inmiddels ook al 9 maanden thuis en heb woensdag weer een gesprek met de arbo arts -O-
Zal wel wat brieven uitprinten van wat artsen in het ziekenhuis naar de huisarts hebben gestuurd, dan hoeft dat gesprek niet zo lang te duren...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker