Oude kater met schildklier/demetie problemen

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Quebelle

Berichten: 7619
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Belgiƫ

Oude kater met schildklier/demetie problemen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-18 17:37

Goedemiddag! Graag wat advies als iemand ervaring heeft met deze problemen!

Onze oude gecastreerde kater (van zo'n 15 jaar oud) is onlangs gediagnoseerd met schildklier problemen. Zijn symptomen waren ondermeer heel veel eten maar niet aankomen, huilen achter eten zelfs al had hij net gegeten (wat de DA dementie liet vermoeden maar wat ook verklaarbaar kon zijn door die schildklier). Ook begon hij in.huis te plassen, iets wat maar 1 of 2 keer is gebeurd maar wat wel opviel omdat hij altijd heel zindelijk is geweest.

Nu heeft de DA hele hoge waarden vastgesteld wat duide op de schildklier. Daarvoor kreeg hij 2 x daags een pilletje. Ondertussen.is dit 3 x daags een pilletje omdat hij toch weer 100gr vermagerde, wat niet erg veel is, maar hij was al niet dik (hij is nu ook niet mager, maar hij mag zeker niet magerder).

De plasproblemen blijven echter aan. Hij heeft toegang tot een kattebak, maar hij gaat dan liever in zijn bedje plassen, wat er zo'n meter of 2 van staat. Ondetussen heeft hij al 3 maal deze week geplast in huis. Ik kon hem van een deken duwen toen ik hem aanstalten zag maken en toen stopte hij, maar hij had de 'nood' niet meer blijkbaar, en ging slapen.

De DA zegt dat dit met de medicatie zou moeten verbeteren maar zelfs met een nu hogere dosis blijft het aanslepen, het is zelfs wat erger lijkt het.

Kan het inderdaad dementie zijn of herkent iemand dit bij een schildklier kat?

things get broken, and sometimes they get repaired,
and in most cases, you realize that no matter what gets damaged,
life rearranges itself to compensate for your loss, sometimes wonderfully


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers