Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Moderators: Firelight, xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja

 
 
JoyCiej007

Berichten: 17174
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: omg. Deventer

Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-17 15:34

Dat vraag ik mij al langere tijd serieus af...

Ik zie en hoor zo ontzettend veel mensen op Bokt maar zeker ook daarbuiten, die het nodig vinden een hond uit het buitenland te halen; Spanje, Roemenië, Bulgarije, noem het maar..

Waarom???

Echt, ik begrijp dat nooit zo.
Ja, er zijn veel zwerfhonden over de hele wereld, ja er is veel dierenleed en tuurlijk is dat erg..

Dan even de (realistische!) knuppel in het hoenderhok...
Maar alle zielige, getraumatiseerde ongewenste, gedumpte honden in de OVERVOLLE Nederlandse asiels dan?! .

Als er nou binnen Nl weinig honden te "redden" waren, dan snap ik het nog enigszins...

Maar er worden er nu zo onwijs veel uit het buitenland gehaald terwijl de Nl asiels nog steeds stampendvol zitten..
Om nog maar te zwijgen over het risico op het meenemen van allerlei uitheemse ziektes en aandoeningen of virussen....

Sterker nog; er wordt best wat geld neergelegd voor zo'n buitenlandse hond.
Wie zegt dat dat ten goede komt aan het inperken en aanpakken van het daadwerkelijke probleem?
Wie zegt dat er geen malafide organisaties zijn die weten dat sommige mensen graag een smak geld neerleggen voor zielige buitenlandse hondjes, en daar misbruik van maken?

Werkt dit echt mee aan het oplossen van het probleem, of werkt het misschien juist tegen? (Zoals het bijv maar blijven aankopen van pups van broodfokkers)...

Waarom voelen sommigen zich zo geroepen om in dergelijke landen te "helpen" terwijl we in Nl precies hetzelfde probleem hebben?
En dan kunnen ze het daar toch aanpakken, waarom moeten die honden massaal naar Nl gehaald? De kans op een goed tehuis voor een Nl asielhond wordt daardoor heel erg verkleind...

Ik ben niet op zoek naar simpelweg "ja maar ze zijn zo lief leuk en bovenal zielig"; dat zijn de Nl honden in de Nl asiels namelijk OOK.
Laatst bijgewerkt door JoyCiej007 op 24-08-17 15:36, in het totaal 1 keer bewerkt


EmptyWords

Berichten: 8921
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:36

heb je al eens goed gekeken wat er in de nl'se asiels zit? voornamelijk powerbreeds en gedragsproblemen. de andere honden die hier niet onder vallen zijn ook gewoon zo weer weg naar een nieuw huis

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Dimphyl

Berichten: 1784
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zoutelande

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:39

EmptyWords schreef:
heb je al eens goed gekeken wat er in de nl'se asiels zit? voornamelijk powerbreeds en gedragsproblemen. de andere honden die hier niet onder vallen zijn ook gewoon zo weer weg naar een nieuw huis


Dat dus..
Ik ben in 3 asiels gaan kijken maar t enige wat er zat was of al heel oud, of ziek, of had gedragsproblemen.
Alles wat wel binnen mijn 'eisen' viel was al gereserveerd.

Heb echt totaal geen spijt van mijn Spaanse meisje, en mijn moeder, die ook al een asiel hond uit Nederland heeft(met enorme gedragsproblemen), heeft er nu ook een Spaanse schone bij, die geweldig lief is en goed opgevoed.

*edit, de stichting uit het buitenland waar ik graag mijn volgende hondje van zou willen, vraagt idd een hogere prijs dan de Nederlandse asielen, Maar dan krijg je een volledig ingeënt, gecastreerde hond + reis naar Nederland, En alles wat zij overhouden gaat elke maand in een groot castratie project voor ('wilde'- niet adopteerbare) straathonden in hun regio. Werkt dus zeker wel mee aan de problemen daar.
Laatst bijgewerkt door Dimphyl op 24-08-17 15:44, in het totaal 1 keer bewerkt

met L' ego kun je niet bouwen.

EmptyWords

Berichten: 8921
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:42

ben toevallig aan het kijken op ikzoekbaas.nl ... indd powerbreeds en gedragsproblemen, alleen al op de eerste 5 pagina's

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Mandy73_unes

Berichten: 242
Geregistreerd: 05-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:44

EmptyWords schreef:
heb je al eens goed gekeken wat er in de nl'se asiels zit? voornamelijk powerbreeds en gedragsproblemen. de andere honden die hier niet onder vallen zijn ook gewoon zo weer weg naar een nieuw huis


Denk inderdaad dat dat zo is...de dieren in de Nederlandse asiels hebben het best "goed". Genoeg te eten, sociaal contact en lekker naar buiten. De "gewone" honden die hier zitten krijgen veelal weer een plekje. In het buitenland hebben de honden in asiels het echt super slecht. Er zijn er daar natuurlijk veel te veel (zwerfhonden) en de hond zien ze daar anders als dat wij de hond zien. Als de asiels te vol zitten worden ze allemaal vergast, dus vermoord...zo gaan zij daar met honden om. Daarom hebbben wij gekozen voor een hond uit Roemenië, om dan in ieder geval een hond een fijn thuis te geven. En natuurlijk zie ik ze ook liever niet in de asiels in Nederland maar in het buitenland hebben ze het 10x slechter...

Kaus

Berichten: 8910
Geregistreerd: 30-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:45

En daarbij zitten Nederlandse asielen helemaal niet overvol. Veel asielen zitten zelfs helemaal leeg of hebben maar één of twee honden zitten.

Wij hebben een hond uit het buitenland. Mijn moeder wilde geen powerbreed of keffertje, ik wilde geen hond van een fokker. Op marktplaats vonden we wat we wilden, maar wel uit het buitenland.

Mijn andere hond komt 'gewoon' uit Nederland. Voor een volgende hond ga ik voor waar ik op val. Of ie nou in Nederland of het buitenland zit.

'Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead.'
-The Doctor

WeCo

Berichten: 475
Geregistreerd: 31-01-10
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:46

En de Nederlandse asiels zitten ook absoluut niet overvol. Plus dat de leuke probleemloze honden vaak al haast weg zijn voordat ze er überhaupt zitten....

Sannert

Berichten: 6082
Geregistreerd: 05-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:46

En probeer in een nederlands asiel maar eens een hond te vinden die met kinderen onder de 12 kan .. overal staat bij dat ze niet met kinderen kunnen of kinderen boven de 12. Dan zou ik dus nog 10 jaar mogen wachten als ik een hond uit het asiel hier wil.
En wat noem jij veel geld ?
Hier sinds kort een spanjaard. Ik heb nog nooit zo'n lief beest meegemaakt. Geen seconde spijt van.

[o]

eclair98

Berichten: 11205
Geregistreerd: 24-09-11
Woonplaats: Wijhe

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:50

Wij hadden bij de asielen in de buurt geïnformeerd toen wij opzoek gingen naar een nieuwe hond. ''Jullie zijn te weinig thuis, dus wij geven geen hond aan jullie mee.'' Ook kregen we dit te horen als we een hond een nieuw thuis wilde geven via bijv. marktplaats. Mijn vader wilde eigenlijk al geen hond uit het buitenland, we hadden geen 100% garantie over het verleden van de hond en we wonen in een kinderrijke buurt en bij een basisschool. Dus het is een pup geworden en er is altijd iemand thuis :')

Macs

Berichten: 7015
Geregistreerd: 19-06-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:50

Tja. Nederlandse asielen zitten niet overvol.. maar sommige zijn zelfs bijna leeg. Was laatst nog op het nieuws.
En dat ligt niet aan de hoeveelheid honden die ongewenst zijn, maar aan marktplaats, facebookgroepen etc.. want dan betaal je geen afstandskosten.
Een ander 'probleem' is dat asielen veel eisen hebben: je moet zoveel verdienen, zoveel thuis zijn, zoveel ervaring, geen kinderen of andere huisdieren. Bijna niemand voldoet hier aan.
Een hond uit het buitenland halen is hierbij natuurlijk super makkelijk. Want je betaald hetzelfde bedrag en niemand die vraagt naar je thuissituatie. Gevolg: hond wordt binnen no-time terug gebracht en de organisatie vangt hetzelfde bedrag bij herplaatsen. Sommige organisaties doen het hier om helaas (dit heb ik uit een betrouwbare bron, dus geen onzin helaas..)

En dan verwachten mensen dat een zwerfhond net zo is als een Huis- tuin- en keukenlabrador van de buurman. Maar deze honden vreten alles, zijn bang en ontsnappen als ze kunnen. (niet allemaal, maar over het algemeen). Plus alle ziektes die ze mee kunnen nemen..
Ik ben ook geen fan. Ieder dier verdient een goed leven, absoluut.
Maar ik zie veel meer in straathonden castreren en enten dan ze allemaal hierheen halen. Die honden zijn niet gelukkig op een flatje 3 hoog!

Maks :+:

Dimphyl

Berichten: 1784
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zoutelande

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:53

Huh Macs dan weet ik niet welke stichtingen dat zijn, Maar zou daar graag een PB over ontvangen eventueel.
De stichtingen die ik ken krijg je een vragenlijst en vaak ook nog ee huisbezoek voor je de hond mag adopteren.
En bij problemen zijn ze altijd te benaderen, bij echte nood kan zo'n hond vaak naar een opvanggezin van de stichting van waaruit ze opnieuw ter adoptie zou komen.

met L' ego kun je niet bouwen.

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 26640
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:54

Wij hebben een hond uit Turkije gehad, die al in NL bij een gastgezin verbleef. Liefste hond die je je kon voorstellen. Heeft ons uitgekozen ipv wij hem (wij waren niet eens op zoek). Na zijn dood voorzichtig rond gaan kijken op diverse sites ook van asiels in de buurt. En idd weinig aanbod, of aanbod met een hele fikse gebruiksaanwijzing en niet passend bij onze (gezins) situatie. Dat weglopen ed herken ik trouwens helemaal niet, als hij al eens ergens ontsnapte liep hij rechtstreeks naar mijn man en mij ongeacht waar we waren op dat moment, zo gehecht was hij vanaf dag 1 aan ons. Dat alles eten wel, maar dat doet de labrador van mijn ouders (met stamboom) nog veel erger. En dan nog, daar ben je als baasje zelf bij als het goed is, om dat voor te zijn.

Als je een hond uit het buitenland haalt via een stichting zoals bijv AAI, dan is de hond netjes ge-ent, en is er geen kans op overdracht van ziektes aan honden die al in NL verblijven. Bovendien werken zulke stichtingen vooral in het land van herkomst, door oa opvang, plaatsing, castreren/steriliseren van straatdieren zowel honden als katten, voorlichting aan bevolking en toeristen.

Hocus Pocus Branco

Machie

Berichten: 15680
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:56

Welke overvolle nederlandse asiels?
Ik heb 1 buitenlandertje, omdat ik iets zocht wat in de nederlandse asiels niet te vinden is. Ik hoef geen HR hond, geen verknipte mechelse herder en geen jack hussel, dan houdt het in de nederlandse asielen al snel op ;)

Nachocheese
Berichten: 757
Geregistreerd: 01-04-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:58

Macs, dat is wel een beetje alle honden over een kam scheren? Ken genoeg super leuke zwerfhonden die op latere leeftijd hierheen zijn gekomen. Kunnen makkelijk los. Tuurlijk zal je er honden bij hebben zitten die moeilijker kunnen zijn, maar echt niet allemaal.

Tevens gaan de meeste honden in Nederlandse asiels ook niet voor niets daarheen. Niet omdat ze zo leuk en lief zijn.
Laatst bijgewerkt door Nachocheese op 24-08-17 15:59, in het totaal 1 keer bewerkt

Dani
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 12731
Geregistreerd: 26-12-08
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 15:58

De asiels zitten niet overvol met honden hoor. :) Dat valt echt heel erg mee, en daar zitten ook nog bovengemiddeld veel jack russel-, herder- en staffordkruisingen tussen.

Bovendien: waarom ga je er vanuit dat iedereen die een hond uit het buitenland haalt dat doet om 'zielige honden' te redden of omdat ze per sé géén hond uit Nederland willen? :) Wij zochten gewoon een leuke hond uit het asiel. Toevallig kwamen we er eerder eentje in een Spaans asiel dan in een Nederlands asiel tegen, dat was alles. Ik heb zeker geen redderscomplex hoor, en mijn hond is ook niet dankbaar. :D Overigens komt onze hond wel van een stichting die ook betaalt aan lokale castratieprojecten en informatiedagen voor bewoners, ze doen dus ook iets om de problemen op te lossen. Die stichting beschreef onze hond ook totaal niet als zielige hond die gered moet worden, maar gaf gewoon een eerlijke karakterbeschrijving zonder het verhaal aan te dikken. Je hebt ook slechte stichtingen ertussen zitten, zeker, maar in Nederland heb je net zo goed slechte asiels die oneerlijk zijn of hun dieren niet goed behandelen.

De meeste hondeneigenaren willen gewoon een leuke, ongecompliceerde hond. Toevallig zitten er daarvan meer in buitenlandse asiels dan in de Nederlandse. Ik denk dat je het niet ingewikkelder moet maken dan dat, volgens mij zijn de meeste mensen helemaal niet bezig met hondjes 'redden' of dat ze wel voldoende bijdragen aan het probleem oplossen. Als de Nederlandse asiels net zo vol zaten met leuke onherleidbare kruisingen zouden er vast minder honden uit andere landen gehaald worden.

Alleen foto's in een topic bekijken? Zet &if=1 achter de link.

kimmie261

Berichten: 18137
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:02


Mandy73_unes

Berichten: 242
Geregistreerd: 05-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:03

Onze stichting was ook secuur in kijken wie wij waren. We hebben afgesproken bij het gastgezin en kennis gemaakt met de betreffende hond. Denk juist dat mensen die voor een hond uit het buitenland kiezen een hele bewuste keuze maken. Hondje via MP kopen is veel makkelijker en ik ben het met je eens dat veel mensen ook heel makkelijk hun hond weer wegdoen. Als je kiest voor en buitenlander is daar veel meer over nagedacht omdat je ze (meestal) via een stichting koopt en daar contact mee moet leggen en ook een bedrag moet neerleggen voor de hond wat wellicht meer is als je via MP iets koopt maar je koopt een buitenlander ook vaak met een andere insteek. Dat zijn geen impuls aankopen, wat mij betreft!

Macs

Berichten: 7015
Geregistreerd: 19-06-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:05

Nachocheese schreef:
Macs, dat is wel een beetje alle honden over een kam scheren? Ken genoeg super leuke zwerfhonden die op latere leeftijd hierheen zijn gekomen. Kunnen makkelijk los. Tuurlijk zal je er honden bij hebben zitten die moeilijker kunnen zijn, maar echt niet allemaal.

Tevens gaan de meeste honden in Nederlandse asiels ook niet voor niets daarheen. Niet omdat ze zo leuk en lief zijn.

Als je terugleest zie je dat ik getypt heb "niet allemaal, maar over het algemeen". Dus ik probeer echt niet over een kam te scheren.
Ik heb al veel lezingen gehad van ervaringsdeskundigen in het wereldje en telkens komt deze discussie terug. Heb teveel verhalen gehoord om te zeggen dat het uitzonderingen zijn helaas ;(

Maks :+:

Sclimpre
Berichten: 3534
Geregistreerd: 01-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:11

Je kan de vraag ook omkeren: als je op zoek bent naar een gewone leuke familiehond en je vindt die niet in een asiel in je buurt, dan kijk je toch verder? Moet je dan opeens stoppen wanneer je een landsgrens tegenkomt?

Wij zijn ook heel toevallig aan een Spaanse hond geraakt. Weken aan een stuk alle sites gevolgd. Telkens er een leuke hond opstond onmiddellijk gebeld, maar iedere keer waren we net te laat. Dan toevallig een advertentie gezien van een hond die uit Spanje kwam. Intussen lopen er hier 3 Spanjaarden rond. Nog een moment spijt van gehad. We hebben hen wel in het echt ontmoet voordat we de beslissing namen, enkel op basis van een foto/filmpje en een beschrijving zou ik geen hond (of paard) in huis halen.

Wat Macs zegt dat er geen vragen gesteld worden over de thuissituatie, dat is bij de meeste stichtingen alles behalve het geval. Meestal krijg je een hele vragenlijst en een screeningsgesprek om na te gaan of er een match is met die bepaalde hond. Vervolgens kennismaking met de hond, paar dagen bedenktijd om impulsbeslissingen te voorkomen en dan mag de hond gaan verhuizen. Sommigen gaan nog verder en doen eerst een huisbezoek, daar lopen hier op bokt nog topics over. Uiteraard doe je zelf een beetje onderzoek naar de stichting of het asiel of de fokker waar je een hond wil halen.

Qua karakter doen buitenlandse honden zeker niet onder voor 'locals'. Ze hebben het voordeel dat ze bijna nooit verwend geweest zijn en dat er voor ze hierheen vertrekken een kritische screening op karakter is. De buitenlandse asiels zitten zo overvol dat het logisch is om geen moeilijke karakters te laten overkomen. Uiteraard moet een hond die uit het asiel komt in het begin wennen, en af en toe valt een karakter anders uit dan voorzien, maar de grote meerderheid worden heel stabiele gezinshonden.

Als het over buitenlandse asielhonden gaat wordt er nogal gauw gezegd dat ze 'een rugzakje' hebben, mijn honden zijn enorme sloddervossen, de rugzakjes zijn niet meer te vinden. :)

Een ander cliché is dat de mensen die honden nemen omdat ze zielig zijn. Nee dus, in de meeste gevallen willen de mensen die hond omdat ze het een leuke hond vinden. En dat is in mijn ogen ook de meeste gezonde reden om een hond te kiezen.
Laatst bijgewerkt door Sclimpre op 24-08-17 16:51, in het totaal 3 keer bewerkt

paddington

Berichten: 1564
Geregistreerd: 19-07-06
Woonplaats: Rechts op me boxspring

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:15

Waarom denken mensen alleen binnen de grenzen bij aanschaf van een dier?
Ik zet me al jaren in voor de buitenlandse honden en vang regelmatig buitenlandse honden
in mijn huis op.

We komen ook regelmatig in de Nederlandse asiels maar daar zitten idd heel veel honden die alleen geplaatst dient te worden of niet bij kinderen of andere huisdieren etc etc...

Daarbij krijgen de honden hier in het asiel medicatie indien nodig en hebben een lekker fris verblijf en krijgen hun eten keurig op tijd.
Asiels in het buitenland staan te springen om medicatie, zitten vaak in niet al te frisse verblijven en mogen blij zijn dat er voer is.

Morgen komen er weer prachtige gelukzoekers aan in Nederland via onze organisatie en word weer een weekend hard werken om deze weer een liefdevol thuis te mogen geven.

Maar je hebt een groot verschil tussen de echte straathonden en bijvoorbeeld pups die in een foster opgroeien en gewoon gesocialiseerd zijn.

mag

Berichten: 1402
Geregistreerd: 09-02-06

Re: Waarom honden uit Spanje etc ipv Nl??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:21

Met welke stichtingen hebben jullie goede ervaringen?

Tigress

Berichten: 8211
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Haulerwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:30

Tsja, waarom zou je alleen binnen Nederland kijken voor een rashond als in het buitenland wellicht eentje zit die beter bij jou aansluit? Daar hoor je ook nooit vragen over.

In mijn ogen is dat met honden uit buitenlandse asiels net zo. Wat nou als daar de perfecte match zit? Als daar de hond zit die in jouw gezin past, die het totaalplaatje heeft wat jij zoekt?

Hier zit een mix uit Kroatië in huis. Niet omdat hij zo zielig was, niet omdat we per definitie op zoek waren naar een buitenlands hondje...maar omdat mijn moeder op slag verliefd was op zijn foto, zijn koppie trok meteen haar aandacht. Hij bleek verder ook nog eens perfect in het gezin te passen. De ontmoeting met onze andere hond was al vanaf de eerste moment geweldig, en zij hebben maatjes gevonden in elkaar.
Wij zochten voor onze oude labrador destijds een maatje erbij. Een hond die met andere honden om kon gaan, maar ook makkelijk met katten en kinderen. Zeker dat laatste is nog wel eens een dingetje die je niet overal tegen komt.
In ons geval was de liefde niet tot aan de grens, maar mochten wij ons hart en huis open zetten voor een buitenlandse hond. Niet omdat we daar naar op zoek waren, maar wel omdat hij het plaatje compleet maakte hier in huis. Als hij 'gewoon' uit Nederland kwam, hadden we hem met dezelfde liefde in huis genomen :j

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

Daks

Berichten: 4569
Geregistreerd: 09-01-08
Woonplaats: Daar waar de zon op en onder gaat

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:52

Ik ben er niet geheel op tegen.

Helaas zijn er wel veel en veel te veel kneuzen stichtingen die de honden hier heen halen.

En met kneuzenstichtingen bedoel ik stichtingen die geen tot slechte voorlichting geven.

Wat ik vooral dan echt heel erg vind:

Laten de honden niet eerst bijkomen maar regelen de overdracht bij een benzine pomp langs een snelweg.

Doen de overdracht enkel met een halsbandje

Geven geen nazorg

Halen honden maar Nederland voordat er überhaupt iemand voor is.Helaas is het merendeel van vermiste honden van buitenlandse afkomst en waarom? Juist ja om bovengenoemde redenen.

Ik gun ieder dier een beter bestaan maar dan wel verantwoord

Daks mijn alles

Mizora

Berichten: 15530
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Doordeweeks: Wageningen, in het weekend: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 16:58

Ik sta nog steeds achter mijn mening van de vorige discussie.

Ik heb in oktober 2015 een telling gedaan, ik verwacht eigenlijk dat daar nog geen grote verschillen in zijn gekomen: Mizora @ [BB] [Centraal] Discussietopic over fokken van huisdieren

Een hond uit Nederland geeft meer zekerheid, maar als je geen pitbull-achtige, pittige herder (denk duitse, mechelse of hollandse herder), geen jack hussel en geen oud, ongezond of vals hondje wilt, dan is de spoeling behoorlijk dun.

Van de 480 honden in de Nederlandse asiels (sommige buitenlandse asiels hebben al 300 honden, ter vergelijk) blijven er nog 126 honden over als je de eerdere genoemde honden weglaat en nog 60 bastaards waarvan een flink deel daar ook onder valt.

Ik ben dus niet tegen een hond uit een Nederlands asiel halen, maar de Nederlandse asiels hebben gewoon heel weinig honden die voor mij fijn zijn. Ik haal overigens liever een hond uit Polen/Roemenië dan uit Spanje, vanwege het verdriet dat ik mee heb gekregen door de middenlandse zee-ziektes. Deze zijn echter niet besmettelijk (in Nederland) en dus alleen gevaarlijk voor de hond zelf, niet voor de honden in de omgeving.

Vanaf nu beschikbaar voor Professionele digitale voedingsadviezen voor het paard.

PB voor meer informatie, website volgt.

Balte

Berichten: 3402
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: provincie Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-17 17:02

300 euro voor een hond die volledig in orde is met inentingen, chip en gesteriliseerd noem ik geen smak geld. Ben je bij een grote hond al kwijt aan de castratie alleen.
Hier twee Spanjaarden en er heel blij mee :D

N'Oubliez Jamais van de Breden Dries - v. Ismir du Tilleul (na 333 dagen dracht geboren op 14 mei10)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: akishino, atilla, ChaplinC, freetorun, Sylke104, Ymediem en 3 bezoekers