Bemiddelaar; nieuwe functie op bokt !

Moderators: Dani, Muurp, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Bemiddelaar; nieuwe functie op bokt !

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-04 21:40

Omdat ik binnen bokt een functie heb gekregen, die er tot-nu-toe nog niet was, zal ik mezelf even voorstellen en vertellen wát nou hetgene inhoud, waar ik voor ben aangesteld Knipoog !

Ik het dagelijks leven ben ik Caroline, 39 jaar, getrouwd, 2 kinderen (bijna 10 en bijna 14), heb 3 paarden, 2 honden en 2 konijntjes.
Ik ben voornamelijk een recreatie-ruiter en vind het ook erg leuk om grondwerk en sinds kort ook circus-kunstjes met mijn paarden te doen.
Verder lees en knutsel ik graag en ben bijna dagelijks ook wel een aantal uur per dag op bokt te vinden Lachen .

De functie van "bemiddelaar" zit tussen het modteam en de gebruikers in. Als een gebruiker een probleem heeft met 1 of meerdere mods of met een beheerder dan kunnen ze aankloppen bij de bemiddelaar. Hetzelfde geldt overigens ook voor een moderator die problemen heeft met een user hoewel dat meestal afgehandeld zal worden door een andere mod. Het zal dus voornamelijk gaan om gebruikers die niet blij zijn met een mod of een beheerder of Bokt in het algemeen.

Als je een klacht hebt (over een of meer moddies) moet je voor jezelf het volgende duidelijk hebben: wat wil je precies ???
-een beslissing terug draaien
- iets rechtgezet krijgen
- een excuus. etc

Ik persoonlijk ben van mening, dat het nog altijd het beste is bij een probleem met een beheerder/moderator, de betreffende persoon een PBtje te sturen met je klacht over diegene!
Mocht het probleem na een paar PBs niet opgelost te kunnen worden, kunnen jullie mij inschakelen en ga ik met jou overleggen hóe we dit probleem het beste kunnen -gaan- oplossen

Verder ga ik meedenken over het beleid van bokt vanuit het oogpunt van de user gezien!!, dus mochten er grote veranderingen zijn, die je uitgevoerd zou willen zien: PB ze me en ik ga kijken wat we ermee kunnen doen Lachen .

Hebben jullie nog vragen/opmerkingen over mijn "functie" : stel ze dan hier in het topic, of stuur me een PB !

Verder hoop ik dat jullie mij niet al te vaak nodig zullen hebben Knipoog !
Het betekent dan immers dat het hier allemaal lekker loopt Lachen !
Laatst bijgewerkt door Sterre op 14-03-04 02:09, in het totaal 1 keer bewerkt

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"


Elliot
Berichten: 6441
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 00:42

Wat ik me afvraag: sel dat ik met een moderator/beheerder een probleem heb, en ik geef dit bij jou aan, krijgt de moderator/beheerder dit dan van jou te horen?? Ik kan me namelijk voorstellen dat er bij jou eerst wordt geklaagd omdat dit liever niet rechtstreeks gaat, aangezien er dan eerder een ruzie zou kunnen ontstaan...


Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-04 01:05

Als je een probleem met een moddie/beheerder hebt, is daar meestal al het e.e.a. aan vooraf gegaan !
Als je geprobeerd hebt er met de betreffende moderator uit te komen en dat niet echt lukken wil, schakel je mij in !
Citaat:
Ik persoonlijk ben van mening, dat het nog altijd het beste is bij een probleem met een beheerder/moderator, de betreffende persoon een PBtje te sturen met je klacht over diegene!
Mocht het probleem na een paar PBs niet opgelost te kunnen worden, kunnen jullie mij inschakelen en ga ik met jou overleggen hóe we dit probleem het beste kunnen -gaan- oplossen.

Het kan bijv. zijn, dat ik van meerdere mensen dezelfde klacht over een bepaalde mod krijg. Ik zal deze mod dan aanspreken en bijv. zeggen "Ik heb van 10 bokkers dezelfde klacht gekregen, zo-en-zo-en-zo, wat kan/wil jij hier aan veranderen ??"
Als jij persoonlijk met iemand een probleem heb, ga ik samen met jou naar een oplossing zoeken!
Als jij liever niet hebt dat je naam hierbij genoemd wordt, zal ik dat in principe ook niet doen, maar bij specefieke problemen zal de betreffende mod zelf ook wel weten om wie het gaat Knipoog !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Toxotes
Berichten: 42
Geregistreerd: 01-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 21:23

Mediation is ín, dat kende ik al in het bedrijfsleven.. maar dat het al nodig is op dit paardenforum, dat geeft mij te denken. Dan is er m.i. blijkbaar zoveel aan de hand dat één mediator dat menselijkerwijs niet op kan lossen.

Persoonlijk vind ik dat het beheer zich dan nóg een schakel verder weg opstelt van de gebruikers van dit forum dan nodig zou moeten zijn.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 37329
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 00:46

Modeverschijnsel? Neuh, dit staat al een jaar of 2 op de planning. Het idee is dat Sterre in actie komt als wij (het beheer/modteam) dingen beslissen waarbij we te weinig rekening hebben gehouden met de gebruikers. Aan de andere kant grijpt ze in als een conflict tussen een user en een mod uit de hand dreigt te lopen. Dat is in het verleden net vaak gebeurd maar de keren dat zoiets gebeurt krijg je toch best een flinke puinhoop. Op dat soort moment is het prettig als je er een derde, neutrale, persoon bij kan halen die wat communicatie problemen op kan lossen en boven water kan krijgen. Die communicatie problemen zorgen voor het grootste deel van de problemen, communicatie problemen ontstaan hier (forum) veel sneller dan in het bedrijfsleven waar het veel gemakkelijker is om met z'n tweeen (of meerdere) even een vergadering/bespreking te beleggen.

Met een beetje geluk hoeft Sterre dus niets te doen. Ze is iig niet angesteld om een hoop al lopende problemen op te gaan lossen.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Toxotes
Berichten: 42
Geregistreerd: 01-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 01:49

[edit:BartVB]Mega quote verwijderd[/edit]

Modeverschijnsel is jouw term, niet de mijne. Ik vind het heel vriendelijk dat je nogmaals uitlegt wat een mediator doet.

Een jaar of 2 op de planning zeg je.. Bokt bestaat sinds begin 2001 dus dan begrijp ik niet dat Sterre eerst mod moest worden en daarna mediation-medewerker. Of de planning loopt enorm achter.

Ik begrijp heel goed dat er problemen zijn, maar wat gaat mediation in dit geval opleveren, is Sterre dan iemand met een opleiding daarvoor? Want mediation vereist een behoorlijke opleiding tot mediator. Dat is niet iets wat je er zo even tussen neus en lippen bij doet, ook niet op het niveau van een prachtig forum zoals Bokt.

Waarom nou één persoon ertussen zetten (de mediator) ipv een groepje forumgangers waarvan je weet dat ze hun wijsheid en objectiviteit aan kunnen wenden om Bokt-beheer en Bokt-gebruikers wat nader tot elkaar kunnen brengen. Die gebruikers zijn er, ongetwijfeld weet jij dat ook.

Ik zie dit hele gebeuren als een noodsprong.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 07:25

Wellicht is het inderdaad zo dat er nu een soort van middenkader is gecreeerd Haha!

BartVB
Eigenaar

Berichten: 37329
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 08:49

De planning loopt inderdaad (flink) achter, voornamelijk omdat deze site officieel in mijn vrije tijd gerund wordt. Daarnaast is het zoeken van iemand die geschikt is als bemiddelaar nog moeilijker dan het zoeken van een mod. Hiervoor hadden we Dorine in gedachte maar dat is door haar ziekte en overlijden niet doorgegaan.

Eeeh, Sterre is trouwens geen mod geweest? En, nogmaals, nee het is geen noodsprong.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69541
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 10:36

Even wat zaken toelichten: Sterre is bemiddelaar. Dit is een andere term als een 'mediator'. Het is dus niet, zoals in het bedrijfsleven, dat de bemiddelaar wordt gezocht als de verhoudingen dusdanig zijn verstoord dat er geen communicatie tussen de partijen meer mogelijk is. Als je het vergelijk wilt trekken met het bedrijfsleven dan is een vergelijk met een vertrouwenspersoon meer op zijn plaats. Meeste weldenkende bedrijven hebben een vertrouwenspersoon zodat je daar naar toe kunt stappen in geval van nood (pesten op het werk bijvoorbeeld). Dat hoeft nog niet te zeggen dat 'omdat' er een vertrouwenspersoon is aangesteld er dus heel wat aan de hand zou zijn.

Verder is Sterre op 7 maart 2004 aangesteld, direct in de functie als bemiddelaar. Het is dus niet zo dat zij al jarenlang moderator is geweest.

Tenslotte is de functie van Sterre geen 'extra laag'. Zij staat er naast, zoals een vertrouwenspersoon of arboarts (om maar weer wat bedrijfsleven analogien erbij te halen).

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 20:21

Ik vind het een goed idee, maar ik hoop dat het niet nodig is.
Verder mag ze ook beste een leuke ondertitel Knipoog

:evaw:

Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 16:05

mij lijkt het erg nuttig.... en al heeft sterre weinig te doen? dat boeit toch niet! destebeter gaat het op bokt dus Haha!....

Sterre heel veel succes in je nieuwe functie Haha!

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 17:56

Lijkt me een leuke functie! Heel veel succes! (en sterkte Tong uitsteken)

CGJ12

Berichten: 11673
Geregistreerd: 18-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 08:47

Sterre schreef:
Ik persoonlijk ben van mening, dat het nog altijd het beste is bij een probleem met een beheerder/moderator, de betreffende persoon een PBtje te sturen met je klacht over diegene!
Mocht het probleem na een paar PBs niet opgelost te kunnen worden, kunnen jullie mij inschakelen en ga ik met jou overleggen hóe we dit probleem het beste kunnen -gaan- oplossen

Zolang er moddies zijn die bij een goed lopend topic de discussie beinvloeden door gelijk bij één partij de stekker eruit te trekken valt er bar weinig te PB-en.................... (en Bart weet precies waar ik op doel en het zit me nog lang niet lekker)

Misschien dat de bemiddelaar ook af en toe de moddies eens kan bijpraten over het te pas en onpas "stekkers eruit trekken".

Alles wat ik hier te melden heb berust op totale onzin en dient als dusdanig te worden opgevat. (Tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend)

Kieffertje

Berichten: 1703
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 20:55

Een leuke ondertitel is inderdaad een goed idee! En misschien kan Sterre iets over haar functie in haar profiel zetten. Door de ondertitel worden mensen dan nieuwschierig gemaakt en in haar profiel kunnen ze dan zien wat ze doet. Dan komen meer mensen het te weten. Volgens mij komt het grootste deel van bokt niet vaak op FZ.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker