[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin December 2022

Moderators: ynskek, Dani, Polly, Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6633
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin December 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-23 13:22

We zijn aangekomen in 2023, wat betekent dat het tijd is voor de laatste BBB van 2022, namelijk die van december! Wat is er deze maand allemaal gebeurd voor en achter de schermen? Je leest het in onderstaande BoktBeheerBulletin!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Uitgelicht
We zien vaak dat er getemd word op mooie foto topics, hiervoor dank!
Voor het maken van de mooiste uitsnedes hebben we liggende foto’s nodig met een klein, of geen, watermerk. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je een topic niet ziet dat je wel getemd hebt. Helaas is het dan niet mogelijk een geschikte uitsnede te maken.

Temmen op SA/spam
Allereerst willen we alle gebruikers heel erg bedanken dat er vaak massaal wordt getemd op spammers en verdachte SA's. Dit helpt de mods enorm, omdat het dan extra opvalt dat er iets aan de hand is en dan kan er sneller worden ingegrepen. Wel willen we verzoeken om het hierbij te laten en dus niet in het topic zelf nog in te gaan op de gebruiker. We begrijpen de neiging om er iets van te zeggen, maar dit werkt vaak averechts en geeft de mods enorm veel extra werk omdat het allemaal weer verwijderd moet worden en anderen uitlokt.

Sinterklaas
In december komt Sinterklaas altijd zijn verjaardag vieren in Nederland, dus ook op Bokt mag de goedheiligman natuurlijk niet ontbreken! Sterker nog, hij heeft zijn eigen account hier. Dat kwam dit jaar goed van pas, want hij was zijn trouwe paard Ozosnel kwijt! En daarvoor kwam hij naar Bokt, om de hulp van ons paardenmensen te vragen in de zoektocht naar zijn trouwe viervoeter. Gelukkig konden jullie Bokkers hem al snel helpen, want na een zoektocht langs verschillende plekken had hij hem gelukkig terug gevonden! Benieuwd geworden naar dit hele avontuur? Je kan het in de volgende topics nalezen:
Sinterklaas @ [VN] Help, Ozosnel is zoek!
Sinterklaas @ [VN] Help! Ozosnel is zoek! Deel II
Sinterklaas @ [VN] Help! Ozosnel is zoek! Deel III
Sinterklaas @ [VN] Help! Ozosnel is zoek! Deel IV
Sinterklaas @ [VN] Help! Ozosnel is zoek! Deel V
Sinterklaas @ [VN] Help! Ozosnel is zoek! Deel VI
Sinterklaas @ [VN] Hoera! Ozosnel is terug!

Kerst
Dit jaar hadden we weer een leuke puzzel bedacht om de donkere winterdagen mee door te komen. Een aantal teamleden heeft een letter in hun onderschrift, verstopt in een hint naar het volgende teamlid. Als je deze allemaal gevonden hebt, kan je van de letters een woord maken. Zodra je dit in je eigen onderschrift zet, krijg je een mooie kerstbal als avatar! Al gauw zag bokt er prachtig feestelijk uit met overal kerstballen! Hier kan je het topic vinden: [VN] Merry Christmas en doe mee met de Bokt-teammies speurtocht!

Nieuwsredactie
Namens de NR uiteraard ook de beste wensen voor 2023 gewenst aan alle Bokkers! Maak er een mooi paardenjaar van, wij van de NR gaan weer zorgen voor afwisselend paardennieuws en een mooi VN!

Feedback topic
Afgelopen jaar hebben wij, naast het spelfoutentopic, een topic geopend waar je feedback kon achterlaten voor de NR. Hier mag je alle feedback in achterlaten, van commentaar op slechte vertalingen tot “Waarom is dit nieuws?”, tot complimenten voor de leuke nieuwsberichten op VN. Helaas merken wij dat feedback toch nog vaak in de nieuwstopics zelf, onder de berichten wordt gezet. Voor de NR is het niet te doen om alle berichten bij te houden en alle reacties te lezen; dan zouden wij simpelweg niet meer toe komen aan het posten van nieuwsberichten. Grote kans dat we dus de feedback in de topics zelf over het hoofd zien. Vandaar dat we jullie toch nog een keer willen vragen om de feedback in het bovengenoemde topic te zetten. Alle leden van de NR lezen daar mee, dus als er feedback binnenkomt, kunnen wij daar gelijk adequaat op inspringen. Houd er wel rekening mee dat we niet met alle feedback iets kunnen en dat het in geval van sommige feedback wat langer duurt om daar iets mee te doen omdat we dat met meerdere NR-leden moeten bespreken.

Top 3
Dan nog even een terugblik naar het nieuws van december, om precies te zijn, de top drie. Want ook in december is er nog genoeg gebeurd, allerlei nieuws is weer voorbijgekomen. En uiteraard zijn er ook weer drie berichten die het vaakst gelezen zijn. Op de nummer drie positie vinden we een medisch bericht. Wij weten dat jullie dit vaak wel erg interessant vinden, om die reden hebben we dan ook contact gezocht met Equitom en mogen we elke maand een casus van hun Instagram overnemen. Deze maand was dat een paard dat geopereerd werd wegens een vreemde massa in het hoofd, bij zijn traanbuis. Jullie reacties waren gemengd. Het merendeel vond het goed dat dit gedaan werd, maar er waren ook mensen die dit een paard niet aan wilden doen. Begrijpelijk, en iedereen mag ook zijn mening hebben hierover. Dat is ook leuk om te zien op VN. Jullie hebben dit bericht 6534x gelezen, en dat was goed voor de derde plek deze maand.

De tweede plaats is er eentje met een zwarte rand eromheen. Een van de beroemdste dressuurpaarden van het begin van dit millennium is niet meer. Op 6 december maakte Anky van Grunsven het trieste nieuws bekend dat haar zwarte ruin Salinero, die bij twee verschillende Olympische Spelen naar het goud danste, is overleden. Het prachtige paard mocht na zijn sportcarrière in de weilanden bij Anky van zijn welverdiende en lange pensioen genieten. Hij heeft de respectabele leeftijd van 28 jaar bereikt. Dit nieuws hebben jullie 10450x gelezen, daarmee mag Salinero nog één keer schitteren op de tweede plek in onze top drie deze maand.

De nummer één van deze maand is er eentje die veel stof deed opwaaien op VN. Op 20 december kregen wij van een bokker de tip om het programma Zeeman Confronteert onder jullie aandacht te brengen. In het programma werd een oplichter uit de Nederlandse paardenwereld op beeld gebracht. Helaas bleek ook een Bokker door deze persoon gedupeerd te zijn. Ook waren er Bokkers te zijn die iemand kenden die gedupeerd was. In het topic ontstond een levendige discussie over dit onderwerp, de dader en het rechtssysteem hier in Nederland. Deze discussie loopt nog steeds, mooi om te zien. Jullie hebben dit bericht maar liefst 17.222 keer bekeken, en daarmee is dit topic het best gelezen topic van december 2022 geworden.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer

Vrijwilligersdag
Onze site wordt al sinds jaar en dag gerund door bevlogen vrijwilligers. In omringende landen wordt de vrijwilligersdag op 5 december gehouden. In Nederland is dat op 7 december, vanwege het Sinterklaasfeest. Ook dit jaar hebben we er weer bij stilgestaan hoe belangrijk onze vrijwilligers voor ons zijn. Zonder al deze helpende handen zou Bokt.nl niet zijn zoals het nu is. Daarom ook op deze plaats nogmaals een grote DANKJEWEL voor iedereen die zich inzet voor onze site!

Technisch
Afgelopen maand zijn we druk bezig geweest met de feestdagen en het uit elkaar trekken van meer dan 20 jaar aan Bokt servergeschiedenis. Zoals in het vorige BBB is gemeld, gaat Bokt.nl verhuizen. Onze trouwe servers hangen op dit moment in een serverrack dat van XS4ALL was, maar sinds enige tijd is dit KPN geworden, waar duidelijk is dat ze dit soort diensten liever niet leveren. Er is een nieuwe plek gevonden, de data gaat daarbij over, de fysieke servers gaan echter uit de vaart. Om dat allemaal mogelijk te maken moeten alle zaken waar Bokt van afhankelijk is één voor één worden overgezet naar de nieuwe stek. We hebben het dan over de databases, miljoenen foto's, email, een aantal zoekmachines, et cetera. Een groot deel draait al in een testomgeving en met testen en overzetten gaan we deze maand verder, zodat we zo snel mogelijk het contract met KPN op kunnen zeggen. De theorie is dat jullie hier verder weinig van merken. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Team Mededelingen

Nieuw
Aniek1985 is niet helemaal 'nieuw' want ze was al eerder lid van het team, dus een welkom terug voor Aniek1985! Aniek heeft haar vertrouwde lavendel jasje weer aangetrokken bij de nieuwsredactie en daar zijn we enorm blij mee!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Tip voor bokt op mobiel
Het zal niemand ontgaan zijn dat er functies op Bokt zijn die op mobiel niet helemaal lekker werken. Soms is er gelukkig een ontzettend makkelijke oplossing voor.
Mis jij ook de knopjes in de blauwe balk bovenaan een topic, met 'abonneer/bookmark/print/email'? Draai dan je mobiel gewoon even op z'n zij, dan staan ze er wel weer bij!

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Muurp
Fotograaf

Berichten: 15010
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: Op de Veluwe

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin December 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-23 13:38

Dank voor de update.

Klein feedback puntje; ik lees best wel wat 'vaktermen' in dit bericht staan. Bijvoorbeeld SA's. Ik gok dat lang niet elke gebruiker weet wat dit is, misschien goed om dat soort termen toe te lichten?

        ''Even when you're gone, it never really ends...'' :)ddd

BartVB
Eigenaar

Berichten: 41597
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin December 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-23 16:35

Goed punt :j
Ik had er al een uitgehaald in een concept, maar ze zitten nogal in het systeem :) Goeie om mee te nemen in de eindredactie.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een Ozosnelle paashaas" - Loesje


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider en 2 bezoekers