[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin November 2022

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6691
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin November 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-22 20:38

We naderen het einde van het jaar en zijn aanbeland in de prachtige maand december. Maar niet zonder november nog even af te ronden met dit iets te late BoktBeheerBulletin. Er is weer genoeg gebeurd voor en achter de schermen! Benieuwd wat? Lees dan gauw verder!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Evenementen aankondigen op de relevante subfora
Na overleg hebben we besloten een test te doen met nieuw beleid op de subfora EV, WN-EV, BM, FM en de rassensubs.
Voorheen mochten topics over allerlei evenementen, meetings en clinics geplaatst worden door deelnemers/bezoekers, maar door de organisator alleen als deze gratis waren of enkel een licht commerciële inslag hadden (een kleine bijdrage in de organisatie kosten). Het door de organisator plaatsen van een oproep tot deelname aan een clinic of evenement met inschrijfgeld werd verwezen naar de Bokt Markt. De komende periode willen we dit soort topics ook gaan toestaan op de genoemde subfora. De gedachte daar Pachter is dat het de vindbaarheid vergroot als het op het relevante subforum geplaatst wordt en bokkers in een lopend topic beter vragen kunnen stellen en overleggen over de inhoud en wie er naartoe gaat/mee doet enz. Aangezien het in de wintermaanden rustig is qua evenementen, willen we de proefperiode laten lopen tot eind mei 2023. Als de fora niet overspoeld worden, waardoor andere topics te veel in het gedrang zouden komen, kan daarna besloten worden om dit voor vast aan te houden.

Uitslag van de veulenverkiezing
De veulenverkiezing zit er weer op en wat was het een spannende strijd!

De twee winnende veulens van dit jaar:
Gouden hengstveulen Swanepols Lavender van Fnanne en Gouden merrieveulen Sensation van ZwarteHeks!


Afbeelding


Benieuwd hoe klein sommige verschillen waren? En welke bokker kwam zelfs met twee veulens in de top 5?
Dit en alle andere uitslagen vind je hier: [VN] Gouden Boktveulens 2022 bekend!

Uitgelicht
Misschien is het jullie al opgevallen, maar er is het een en ander veranderd aan Uitgelicht. Deze wens bestond namelijk al langer, zowel vanuit de gebruikers als vanuit het team. Op mobiele apparaten zul je nu nog maar drie topics in Uitgelicht zien staan. Dit scheelt in ruimtegebruik als je mobiel bokt en in de winter is er altijd een kleiner aanbod aan fototopics. Op desktops zul je vanwege de lay-out van de voorpagina zes topics in Uitgelicht zien.

Nieuwsredactie
Wat gaat de tijd toch snel! Meteorologisch gezien is vandaag de winter alweer begonnen en dat is buiten ook wel te merken. Het kwik zakt al behoorlijk vlot, voor mens en paard worden de dekens alweer uit de mottenballen gevist en wellicht nemen de bokkers ook al maatregelen om bijvoorbeeld het bevriezen van waterbakken te voorkomen? De mooie, zonnige dagen wisselen af met grauwe dagen vol mist of neerslag, in welke vorm van ook. Ook het nieuws was deze maand erg afwisselend, van mooi en vrolijk nieuws tot trieste berichten of berichten waar men duidelijk boos over was. Ook de meningen over artikelen vlogen ons op VN om de oren, bij het ene bericht kwamen er wel wat meer dan bij het andere. Bij het ene bericht leefden jullie duidelijk mee met betrokken personen, bij het andere bericht waren jullie vooral blij met de behaalde resultaten. Dat vinden wij vooral erg leuk om te zien en te lezen!

De drie meest gelezen berichten van deze maand waren ook totaal verschillend, dat viel meteen op. We beginnen uiteraard met de nummer drie, daar vinden we de bekende para-dressuuramazone en regerend wereldkampioene Rixt van der Horst. Zij is haar A-status van het NOC*NSF kwijt en daarmee ook gelijk haar inkomsten. Reden hiervoor is het feit dat zij haar nieuwe paard net iets te laat klaar had en zich dus niet kwalificeerde voor het WK. Maar zij gaat niet bij de pakken neerzitten, ze hoop zich volgend jaar te kwalificeren voor het EK en daarmee de status weer terug te krijgen. Dit bericht is door jullie 5006x gelezen en daarmee goed voor de derde plaats deze maand.

Britt Dekker en haar “Talpaard” George, wie kent ze tegenwoordig niet? Internationaal weet zij zich intussen ook in the picture te rijden, dat deed zij deze maand op het EK voor Iberische paarden. Zij reed mee in klasse 3. In de verplichte proef deed zij al goede zaken door een bronzen medaille te winnen, in de kür behaalde zij de vierde plaats. Dit bracht haar in het klassement op een keurige tweede plaats. Hierover verscheen later nog een compleet bericht op VN. De meningen bij de artikelen wisselden duidelijk. Waar de ene gebruiker blij was dat Britt een mooie derde prijs had gewonnen, had de ander een duidelijke mening over de gereden proef en het lopen van George. In totaal hebben jullie 5355 keer dit bericht gelezen, en daarmee pakt Britt in onze top drie van november ook een tweede plaats.

Het meest gelezen bericht van november is er eentje vol bezorgdheid. Want begin november ontsnapten bij een bedrijf in Lelystad zeven paarden. Zes van hen werden snel gevonden en gevangen, maar de vijfjarige, drachtige merrie Marywood werd vermist. Gezien het water in de omgeving vreesde de eigenaar dat het dier was verdronken. Jullie leefden echt mee met de eigenaar en hoopten ook dat er niets ernstigs was gebeurd. Helaas bleek een week later dat het gevoel van de eigenaar klopte, de merrie werd dood gevonden in een rietkraag. Heel verdrietig voor de eigenaar en zeker niet de afloop waar men op Bokt op hoopte. Dit trieste bericht is 8261 keer door jullie gelezen daarmee krijgt november helaas een hele verdrietige nummer één in de top drie meest gelezen berichten.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit beheer geen bijzondere mededelingen dit keer.

Technisch
In het BBB van oktober werd al genoemd dat de servers van Bokt in bij XS4ALL in Amsterdam staan en dat KPN (de eigenaar van het XS4ALL merk) van XS4ALL af wil. Tot nu toe was dit vooral te merken aan het afbouwen van de (excellente) dienstverlening en het ontslaan van de XS4ALL medewerkers. Op 30 november hebben we te horen gekregen dat de factuur die Bokt krijgt van KPN 75% hoger wordt per 1 januari; ze willen graag snel af gaan bouwen lijkt het.

We waren al bezig met kijken naar een andere plek voor Bokt, maar dat ging tussen de bedrijven door. Nu moet dat proces flink sneller omdat het bijzonder prijzig wordt om de servers op hun plek te laten hangen in 2023. Dit betekent een aantal grote wijzigingen aan de achterkant van Bokt. We doen ons best om de impact daarvan zo beperkt mogelijk te houden en houden jullie op de hoogte.

Team Mededelingen

Break
Giolli heeft besloten tijdelijk op zwart te gaan. We gaan je missen en hopelijk zien we je snel weer terug!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

In een topic op FZ werd aangestipt dat de zoekfunctie op Bokt niet altijd even lekker werkt. Het grote voordeel van onze zoekfunctie is dat je makkelijk kan filteren op specifieke fora of titels etc. Het grootste nadeel is dat het zoeken in teksten minder flexibel is dan op bijvoorbeeld Google. Vooral bij woorden van minder dan drie letters of met speciale tekens schiet onze zoekfunctie echt te kort. Hiervoor hebben we een goede tip gekregen. Gebruik gewoon Google met de volgende zoekterm:
Citaat:
site:bokt.nl "het woord wat je zoekt"Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Marjo

Berichten: 37307
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Velaris, City of Starlight

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin November 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-22 23:06

Heel leuk die sjerpen, maarreh, zit het blauw/rood niet verkeerdom? :')
Of steunt Bokt de boerenprotesten :D

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132225
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin November 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-22 13:37

Het is geen rood maar oranje. En Boktblauw. Dus geen NL vlag maar de kleuren van Bokt :)

Afwezig tot nader order. Bij vragen graag contact opnemen met een ander teamlid.
It's not easy being green *** Kermit ***


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Berriepi, Dancyy, Fayyah19, friezenfan2, GrapeshotBot, secricible, Theseus en 4 bezoekers