[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2022

Moderators: ynskek, Dani, Polly, Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6633
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-22 19:48

De klok is weer een uur achteruit en oktober is weer voorbij. Dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe BoktBeheerBulletin! Deze maand heeft de nieuwsredactie het weer druk gehad, is er weer een update over de technische aspecten van Bokt en zijn er een paar veranderingen in het team geweest. Benieuwd naar de details daarvan? Je leest het hieronder!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Veulenverkiezing
De verkiezing van de Boktveulens van het jaar is weer van start gegaan! Zowel bij de merrieveulens als bij de hengstveulens wordt gestreden om de titels Gouden, Zilveren en Bronzen Boktveulen van 2022.
Lees voordat je jouw stemmen uitbrengt de regels even goed door! De stemtopics vind je hier:
[VN] Bokt.nl Veulenverkiezing 2022: stemlokalen geopend!

Eindejaarsfora
Net als voorgaande jaren zijn de eindejaarsfora weer aangemaakt. Het gaat om [PF] Prettige Feestdagen (valt onder tabblad A2) en [EJL-ITP] Een jaar lang In The Picture (valt onder tabblad Kantine).
We wensen jullie daar heel veel plezier!

Nieuwsredactie
Terwijl we de Halloweendecoratie opruimen, de laatste spinnen uit het huis verwijderen, de pompoen in de soep stoppen en de vleermuis weer in de spouwmuur verdwijnt, kunnen we concluderen dat oktober er toch echt alweer op zit. Weer een maand vol nieuws voorbij, het kwam ons tegemoet als herfstbladeren die van een boom af waaien. Naast dat wij zelf actief op zoek gingen naar nieuws, waren er ook gebruikers die ons voorzagen van nieuwstips. Wij waarderen deze vorm van input enorm en zijn jullie daarvoor ook erg dankbaar! Wij proberen dan ook elke tip op te pakken, helaas kan dat niet altijd. Wij hebben afspraken met een heleboel sites, maar van sommige sites mogen wij jammer genoeg niets overnemen, dit vanwege copyright-regels. Indien een gebruiker ons tipt met een bericht van een site waarvan wij niet mogen overnemen, proberen wij altijd om dit bericht ook te vinden op sites waarvan we wel mogen overnemen. Als alternatief kunnen wij ook meerdere bronnen zoeken en dan zo’n bericht herschrijven. Lukt dit alles niet, dan moeten we een tip ook wel eens laten gaan, hoe jammer wij dat ook vinden. Maar zoals gezegd, wij waarderen elke tip die binnenkomt en elke feedback, hoe klein ook! Blijf ons vooral van input voorzien, dan kunnen wij de nieuwspagina op Bokt steeds meer aanpassen aan jullie wensen!

Wat duidelijk wel aan jullie wensen voldeed, waren de drie berichten die deze maand het meest gelezen zijn. Opvallend genoeg waren twee daarvan nieuws uit de provincie, over de wolven in Nederland. Voor het “bronzen bericht” gaan we naar Elsloo in Friesland. Daar werd in de tweede helft van oktober een zorgpony dood in het weiland aangetroffen, de eerste sporen wijzen op een wolvenaanval ondanks een hoog hek met prikkeldraad. Uit de reacties valt op te maken dat jullie je zorgen over maken over de wolven in Nederland en dat is heel begrijpelijk. Niemand ziet graag zijn lieveling eindigen in de klauwen en bek van een wolf. Dit bericht is in totaal 5235x bekeken, goed voor de derde plek in onze top drie.

Dat bokkers natuurliefhebbers zijn, blijkt wel uit het bericht dat we terugvinden op de tweede plaats. Iedereen vindt het natuurlijk fijn om de natuur in te gaan. Of je nou gaat wandelen met je hond, samen met je partner of beste vriendin een run-bike-run doet of met je stalgenoten een buitenrit gaat maken, iedereen geniet ervan. Maar er zijn uiteraard wel regels, ook in de natuurgebieden. Begin oktober verscheen er een artikel van de KNHS waarin men zich afvraagt: Hoe sociaal ben jij in de natuur?. Dit artikel trok vele lezers naar VN en uit de reacties blijkt wel dat het niet altijd goed gaat. Of het nou gaat om bewuste overtredingen van de regels, zoals willens en wetens de hond los laten lopen of het ruiterpad gebruiken als mountainbikeroute omdat die veel heuveliger en muller is. Of juist onbewust, omdat je een verkeersbord over het hoofd zag wegens een laaghangende tak ervoor, of een paaltje omdat deze overwoekerd is geraakt door brandnetels en bramen, een foutje maken we allemaal. Uit jullie reacties op dit topic blijkt dat bokkers nog best iets ervan durven zeggen tegen een medemens, maar die reacties worden niet altijd in dank afgenomen, jammer genoeg. Als we een beetje vriendelijker tegen elkaar zouden zijn en iets meer respect en fatsoen zouden hebben, zou de wereld en de natuur er een stuk mooier uit zien. Dit nieuwsbericht is door jullie 7574 keer gelezen, goed voor de tweede plek deze maand.

Eerder in dit stukje schreef ik al dat er deze maand twee wolvengerelateerde artikelen uit de provincie in de top drie staan. De eerste vonden we op nummer drie, de twee staat aan de top van de top drie. In het Drentse Wittelte werd begin oktober voor de tweede keer een pony doodgebeten. De eigenaar trof het 32 jaar oude dier dood in de wei aan met een losgetrokken achterkant en beetwonden in de nek. Eerder werd al vastgesteld dat een andere pony in die omgeving was doodgebeten door een wolf. Net als bij het bericht op de derde plaats, was hier ook een duidelijke mening van jullie kant te lezen. Ook lezen we welke oplossingen jullie al hebben en wat jullie nog gaan doen, in de hoop dat jullie paarden en pony’s geen slachtoffer worden van dit roofdier. Maar liefst 12511 keer hebben jullie dit bericht gelezen: een terechte, maar ook trieste nummer één voor deze maand.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer / Technisch
XS4ALL is sinds een tijdje overgegaan in KPN. De servers van Bokt.nl staan echter in een serverruimte van (voormalig) XS4ALL. Daar waren we altijd super tevreden over, geweldige service, erg behulpzame en kundige mensen daar. Maar sinds het merk XS4ALL wordt afgebroken door KPN zijn die mensen een voor een verdwenen, is de service verminderd naar een minimumniveau en kan je alleen nog een callcenter bellen als er iets aan de hand is waar degene die opneemt vriendelijk is maar je niet kan helpen. Tijd dus om de spullen op te pakken en te verhuizen maar dat heeft nogal wat veel voeten in de aarde. In de afgelopen jaren is er behoorlijk wat veranderd in hosting land, dus zoals het er nu uitziet gaat Bokt ook naar 'the cloud'. Voordeel is dat dit flexibeler is (makkelijker op/afschalen op basis van de hoeveelheid verkeer), Bart hoeft nooit meer naar Amsterdam om een weigerende server te aaien en in potentie is het ook (iets) goedkoper. Voor nu is vooral de upload met 1,4 miljoen foto's nog een puzzel. Zal nog even duren voor we echt over kunnen, op dit moment vooral bezig met zorgen dat de huidige software allemaal makkelijker te migreren is naar een andere plek.

Daarnaast hebben er wat softwareupdates plaatsgehad en we zijn bezig met een technische wijziging voor de voorpagina-artikelen, daarover binnenkort meer.

Team Mededelingen

Terug van break
Polly is na een welverdiende break weer terug in het groen! Ze komt het team op Algemeen1 weer versterken. Welkom terug Polly!

Functieverandering
Ods heeft jarenlang een dubbelfunctie gehad als beheer en hoofdmod voor Algemeen2. Beide geen lichte functies dus het werd tijd om het stokje door te geven. Inmiddels heeft NadjaNadja dit opgepakt en is ze nu hoofdmod voor A2. Veel succes en plezier in deze nieuwe rol!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Hè, je onderschrift is te klein voor je tekst en de link die je wil plaatsen! Niet getreurd, je kunt namelijk een externe link omzetten in een woord of tekst, zodat je niet nog een extra link hoeft toe te voegen.

Zie hier de code.
Code
[url=PlaatsHierJeLink]Tekst hier[/url]

Je kopieert de link waarnaar je wil verwijzen en plaats die achter het = teken. Tussen de ]haakjes[ plaats je het woord of de tekst die aanklikbaar wordt.

Je krijgt dan bijvoorbeeld dit, Lees hier in de help hoe je een link in je onderschrift kunt plaatsen! Dit werkt overigens over het hele forum!


Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider en 1 bezoeker