[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Augustus 2022

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6661
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Augustus 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-22 19:05

Na een zeer warme maand is het weer tijd voor een nieuwe BoktBeheerBulletin. Ben je benieuwd wat er deze weken is gebeurd achter de schermen? Je leest het hieronder!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Engels op het forum
Deze maand was er op forumzaken een topic (met poll) te vinden over het gebruik van Engelstalige stukken tekst en links op het forum: [FZ] Denk mee met het Bokt beleid: Engelse tekst in discussietopics. Daar is het volgende uit voort gekomen.

De meeste topics verlopen volledig in het Nederlands, maar bij sommige internationale onderwerpen zien we wel regelmatig Engelstalige bronnen voorbij komen. Daarover krijgen we veel TeMs en vragen, vandaar dat we hier eenduidig beleid op willen maken. We zien dat 48% stemt voor Engelse teksten altijd toestaan. Dat is daarmee de meest gekozen optie, maar in totaal kiest 49% voor één van de opties met inperking van het Engels. De argumenten daarvoor vinden we ook meewegen: niet iedereen beheerst de Engelse taal en voor gebruikers met dyslexie kan Engels lastiger zijn. We willen die groepen niet uitsluiten van discussies waarbij toevallig veel Engelstalige bronnen worden aangehaald.

Vanaf nu zullen we dus de volgende richtlijn hanteren: deel je Engelstalige bronnen of quotes, dan geef je daarbij een Nederlandse toelichting. Dat mag kort en kernachtig zijn, een volledige vertaling is niet nodig. Het belangrijkste is dat je de hoofdconclusie van je bron of quote uitlegt, zodat gebruikers die het Engels niet goed beheersen niet volledig worden buitengesloten van de discussie.

Verder vragen we gebruikers om zich te houden aan de copyright-regels bij het delen van nieuwsartikels, en om altijd de originele bron te linken als je een quote deelt. Hier zullen we ook strenger op gaan letten.


Nieuwsredactie
Augustus was met recht een echte zomermaand. Veel zon, hoge temperaturen en zelfs hittegolven kwamen voorbij. Niet alleen in Nederland, maar overal in Europa liep het kwik hoog op. Het is dan met mensen en paarden hetzelfde: de een kan er beter tegen dan de ander. Veel drinken was het credo, schaduw opzoeken en in de vroege ochtend of juist in de late avond met je paard aan de slag. De nodige wedstrijden, shows en evenementen werden afgelast omdat het op die dagen gewoon té warm was. Wat wel doorging waren natuurlijk de wereldkampioenschappen in Herning, Denemarken. In de disciplines dressuur, springen, paradressuur en voltige deden alle deelnemers hun uiterste best in de hoop één van de felbegeerde medailles mee naar huis te nemen. En TeamNL nam er zelfs 11 mee naar huis: 3x goud, 4x zilver en 4x brons. Hier op Bokt hielden we jullie natuurlijk met veel plezier op de hoogte van alle wedstrijden. Dit uiteraard naast al het andere nieuws uit de paardenwereld, waarbij het er soms best heet aan toe ging, afhankelijk van het onderwerp.

En een heet onderwerp is momenteel toch wel de hele stikstofdiscussie. Sinds de overheid het stikstofkaartje en de plannen voor de boeren presenteerde, is dit een hot topic. Want onder de boeren zitten uiteraard ook veel paardenhouders. Zij maken zich ook zorgen over wat de plannen voor hen betekenen. De LTO-vakgroep Paardenhouderij en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) organiseerden begin augustus een webinar waar men terecht kon met vragen en zorgen over dit onderwerp. Jullie lieten in dit topic duidelijk weten hoe jullie hier tegenaan kijken. In totaal is dit topic 7660 keer bekeken door jullie, en daarmee komt dit webinar op een derde plek in de top 3 van augustus.

De stikstofmaterie leeft duidelijk bij jullie, want een treetje hoger vinden we een topic dat daar ook mee te maken heeft. Want Noord-Hollandse Vogelenzang moet van de provincie wijken voor natuur. Volgende de stikstofkaart zou deze, samen met zijn buurman, voor 50% verantwoordelijk zijn voor de stikstofneerslag daar. Oftewel, zij worden daar gezien als de boosdoeners. Terwijl in dat gebied ook Tata Steel en Schiphol zitten. Wij hebben dit gepost naar aanleiding van een tip van een bokker en dat bleek een goede tip te zijn. Want ook deze situatie vonden jullie wel wat van en dat hebben we geweten: twaalf pagina’s vol reacties waren het gevolg. Maar liefst 8264 keer is dit topic gelezen, en dat betekent dus de tweede plek in de top drie van deze maand.

Het meest gelezen bericht is opvallend genoeg van een totaal andere orde en heeft te maken met de toekomst van het KWPN-paard. Op 3 augustus was er in Ermelo namelijk een informatiekeuring voor kruisingen van een KWPN-er met een Iberisch paard, zoals een PRE of Lusitano. Het KWPN ziet in een kruising van deze twee rassen namelijk het sportpaard van de toekomst. Een aantal jaar geleden zijn ze met deze pilot begonnen en nu was het de tijd om eens goed te kijken naar stand van zaken. De meningen in dit topic waren duidelijk verdeeld. Waar de ene bokker het een goed idee vond, was de ander van mening dat dit nooit goed kon komen. Jullie haalden daarbij ook eigen ervaringen aan met zowel de KWPN-er, het Iberische paard als de kruisingen ervan. Dat maakte de discussie interessant om te lezen. Hoe het zit met de toekomst in de sport van deze kruising, dat moet de tijd uitwijzen. Maar het eerste goud hebben ze al binnen: dat in de top drie van augustus. Met 10.429 keer gelezen is dit namelijk het nummer één topic van deze maand.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor de BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit de BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Geen mededelingen vanuit Beheer maar hoop dat iedereen een fijne zomervakantie heeft gehad.

Technisch
Ook technisch geen bijzonderheden te melden deze maand.

Team Mededelingen

Weer een stabiele maand, geen wisselingen in het team.Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Captain

Berichten: 21288
Geregistreerd: 15-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-22 04:40

Zwerte schreef:
Verder vragen we gebruikers om zich te houden aan de copyright-regels bij het delen van nieuwsartikels, en om altijd de originele bron te linken als je een quote deelt. Hier zullen we ook strenger op gaan letten.


Ik vind dit heel grappig. :')
[FZ] Bokt als bron bij nieuwsberichten

Tieneke

Berichten: 21643
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Augustus 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-22 18:01

Nou, inderdaad.
Ik begrijp ook niet goed waar dat topic over Engelstalige bronnen vandaan komt. Er zijn grotere issues die maar niet aangepakt lijken te worden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot en 3 bezoekers