[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2022

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6681
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-22 22:13

Maart roert zijn staart is een spreekwoord dat erg toepasselijk is dit keer! Na prachtig warm lenteweer eindigen we de maand met sneeuw. Het weer deed gekke dingen deze maand, maar achter de schermen was het een stuk kalmer. Daarom een korte BBB deze maand. Veel leesplezier!

Inhoudelijke mededelingen

Forum

Fototopics
In de BBB van januari kon je lezen dat we gingen testen hoe het zou gaan als we de richtlijn van 1 fototopic per week zouden loslaten.
Tijd voor feedback. Uit de testperiode blijkt dat het loslaten van bovengenoemde richtlijn geen probleem is. Vanaf 1 maart 2022 vervalt de richtlijn om niet meer dan één keer per week een fototopic te openen.

Uitslag Kunstbokaal
Deze maand kwam er weer een einde aan de jaarlijkse strijd om de BoktKunstBokaal. Er waren weer prachtige inzendingen maar er kan er slechts 1 (of eigenlijk 2) de winnaar zijn! In de categorie 2D was dat de prachtige aquarel van Marjoke en categorie 3D is gewonnen door Shettepret en haar prachtige boekwerk. Nogmaals gefeliciteerd en alle andere bokkers bedankt voor de inzendingen en stemmen!
Je kan de winnaars hier bewonderen: [VN] De BoktKunstbokaal: en de winnaars zijn...

Nieuwsredactie
“Maart roert zijn staart!” Deze oeroude weerspreuk is al terug te vinden in een spreekwoordenboek uit 1861. En nog steeds is dit zinnetje uiterst actueel. Dan bewezen de laatste twee weken van maart wel. Het uitmesten van de wei of de paddock deden we de ene dag zwetend onder een strakblauwe, wolkenloze hemel met een stralende zon. Maar een paar dagen later deden we dat klusje in de regen of sneeuw, met de winterjas en handschoenen aan en de muts op het hoofd (als paardlief die niet gejat had om ermee te spelen…). Maar ja, dat is nou eenmaal het weer in Nederland, doe je niets aan. We kunnen ons en onze paarden er wel op “kleden” en hen gelukkig voorzien van voldoende ruwvoer om ze warm te houden.

Waar dat helaas niet zo goed lukt op dit moment, is Oekraïne. Zoals iedereen weet, is daar een vreselijke oorlog aan de gang. Afgelopen maand hebben we meerdere berichten hierover gepost. Zo maakt met zich al zorgen om de toekomst van de paarden op twee grote Akhal-Teke stoeterijen in de omgeving van de hoofdstad Kiev. Maar ook zijn er oproepen van beroemde ruiters om de mensen en paarden daar te helpen en werden twee tophengsten geëvacueerd. Helaas kwam er ook een hartverscheurend bericht uit het door oorlog geteisterde land. Een Oekraïense vrouw zag geen uitweg meer en liet haar vijf paarden vrij in een bos, in de hoop ze na de oorlog nog een keer weer terug te zien. Dit ging een heleboel Bokkers aan het hart en bracht ook een interessant gesprek op gang. Want wat zou jij doen in zo’n situatie? Dit artikel werd 5679 keer bekeken, en dus op nummer drie in de top drie.

Met de oorlog in Oekraïne zouden we de coronapandemie bijna vergeten. Nu deze op zijn retour is en de maatregelen zijn losgelaten, mogen er ook weer evenementen georganiseerd worden. Dit betekende dat in de Brabanthallen in Den Bosch weer hoefgetrappel te horen en paardengeur te ruiken was bij The Dutch Masters/Indoor Brabant. Tijdens dit evenement lieten topruiters weer spannende paardensport zien aan het toegestroomde publiek. Helaas vond een grote activistische groepering het nodig om rondom de hallen posters aan te brengen met als kop ‘Paardensport is dierenleed’. De KNHS was hier niet blij mee en ageerde dan ook tegen deze posters. Heel veel bokkers vonden hier wel wat van; het gevolg was dat er in het topic goed te lezen was hoe jullie tegen de paardensport en het welzijn aankijken. Dit topic werd 7898x bekeken en eindigde daarmee tweede in de top 3 van deze maand.

Wat welzijn en training betreft zijn er helaas ook duidelijke voorbeelden hoe het niet moet. Elke maand kom je wel weer berichten tegen over verwaarlozing, mishandeling of andere ernstige zaken. Maart vormde daar helaas geen uitzondering op. Aan het einde van deze maand werden nog een verwaarloosde merrie en een dood paard gevonden in Drenthe. En middenin de maand was het ook raak in het Noord-Hollandse Purmerend. Daar werden twee vrouwen aangehouden wegens het mishandelen van paarden. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek. Net als vele eerdere gevallen deed ook dit topic veel stof opwaaien. Zoveel zelfs dat de modjes af en toe even moesten bijsturen en een en ander in goede banen moesten leiden. Jullie lieten duidelijk weten wat jullie van deze mishandelingszaak en de betrokken dames vonden. Maar liefst 17507x is dit bericht bekeken en daarmee is het overduidelijk de nummer één van deze maand.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit beheer geen bijzonderheden.

Technisch
Ook Technisch weinig te melden deze maand!

Team Mededelingen

We hebben weer een stabiele maand gehad, deze keer geen enkele verandering in het team te melden!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Hoe kan ik zoeken / vind ik informatie op Bokt?
Als je op zoek bent naar specifieke informatie over een paard-gerelateerd onderwerp raden we je aan te zoeken op de Bokt Wiki. Op de forums kun je zoeken via de zoekfunctie, bij 'zoeken naar kernwoorden'. Vul hier het woord of de woorden in waar je informatie over zoekt, onderaan de pagina kan je dan op 'zoeken' drukken.

Je kunt je zoekopdracht op verschillende manieren verfijnen.

Bij 'Doorzoek forums' kun je ervoor kiezen om alleen op één of meerdere forums te zoeken. Je kunt meerdere forums selecteren door CTRL ingedrukt te houden.
Bij 'Zoek in berichten van afgelopen' kan je ervoor kiezen om alleen berichten van de afgelopen dagen/weken/maanden te bekijken
Bij 'Doorzoek alleen' kan je ervooor kiezen om alleen in de titels of het eerste bericht van een topic te zoeken.
Wanneer je in een topic alleen berichten weer wilt geven die een foto bevatten, dan kun je dit doen door het volgende achter de url in je browserbalk te plakken: &if=1

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 bezoekers