[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Februari 2022

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6691
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Februari 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-22 21:11

De kortste maand van het jaar is weer voorbij gevlogen! Na vele grijze, natte weken kunnen we eindelijk weer genieten van een beetje zonniger weer. Een rustige maand achter de schermen met wat kleine veranderingen. Veel leesplezier met deze nieuwe BoktBeheerBulletin!

Forum
Kunstbokaal stemtopic
Vandaag gaat het stemtopic voor de BoktKunstBokaal open! De bokaal is een wedstrijd voor en door Bokkers, met zelfgemaakte kunst in 2D of 3D. We hebben weer mooie aanmeldingen gekregen en nu is het dus tijd om te gaan stemmen! De aanmeldingen kan je hier vinden: [UK] Het BoktKunstBokaal aanmeldtopic 2022

Western-ITP
Op het subforum Western-ITP waren eerder alleen werkfoto's van westernpaarden toegestaan. Dit hebben we uitgebreid naar alle foto's van westernpaarden. De aangepaste eisen kan je hier vinden: [WN-ITP] Regels en richtlijnen [WN-ITP] Western In The Picture

Uitgelicht
Al langere tijd valt het op dat het aanbod voor geschikte topics voor Uitgelicht soms wat schaars is geworden. Hierdoor is het vaak best lastig om elke dag weer vijf nieuwe topics uit te lichten. We hebben daarom besloten dat Uitgelicht voortaan uit drie topics zal bestaan in plaats van de bekende vijf.
Op [FZ] loopt een informatief topic over Uitgelicht waarin wordt toegelicht wat het is en hoe het allemaal tot stand komt. Wil je meer weten of heb je iets te vragen/zeggen over dit onderwerp? Dan kan je hier meer vinden.

Nieuwsredactie
Februari, de kortste maand van het jaar. Een maand voor in de geschiedenisboeken met maar liefst drie stormen vlak achter elkaar: Dudley, Eunice en Franklin. Maar liefst zes dagen van harde wind en veel regen. Hier en daar lazen wij topics over overstroomde weilanden en zelfs paarden die door het water geëvacueerd moesten worden. Wij hopen dat alle Bokkers en hun paarden zonder letsel door de stormen zijn gekomen en dat degenen die hun eigen plek even moest(en) verlaten snel weer lekker droog en warm in hun eigen stal en weide kunnen staan.

Ook het nieuws verliep deze maand vrij stormachtig, dat kunnen we wel zeggen. Het nieuws vloog werkelijk alle kanten op; van interviews met andere Bokkers tot zeer grote namen die in het nieuws kwamen. Ook binnen de NR zelf was er nieuws: zoals je hieronder ook kunt lezen, is Apple ons komen versterken. Welkom bij de NR Apple en veel plezier in je nieuwe kleurtje!

Deze maand hebben wij uiteraard ook weer bijgehouden hoe vaak de berichten op VN gelezen worden, en dat resulteerde weer in een uiterst gevarieerde top 3. Eentje met drie totaal verschillende berichten. Hieruit blijkt maar weer dat VN voor ieder wat wils biedt, tenminste daar doen wij als NR wel ons best voor. Mocht jij nou ook nog een leuke of interessante nieuwstip tegenkomen, laat het ons dan even weten! Dat doe je door de knop “Tip de NR” te gebruiken, die je onder elk nieuwsbericht op VN kunt vinden of door een PB naar het NR-account te sturen. Wij waarderen elke tip die binnenkomt!

Een mooi voorbeeld van een artikel dat door meerdere mensen aan ons werd getipt is er eentje van afgelopen week. In Huijbergen wil men een hele nieuwe manege bouwen, ter vervanging van degene die er al staat. En dat gaat een hele bijzondere worden: Iets dat nieuw is in Nederland, namelijk een manege met twee verdiepingen! Heel veel Bokkers vroegen zich af hoe dat eruit gaat zien, hoe het welzijn van de paarden is gewaarborgd, hoe het zit met brandveiligheid en nog veel meer vragen. Jullie hebben dit bericht met zijn allen al 6106 keer bekeken, waarmee deze manege de derde plek heeft behaald in de top 3 van februari.

Vorige maand kwam er een grote naam uit de springsport negatief in het nieuws, en ook deze maand is het weer raak. Marc Todd, die op meerdere Olympische en Wereldruiterspelen eremetaal veroverde in de eventing, kwam in opspraak. Er verschenen meerdere filmpjes waarop te zien is hoe hij een paard slaat met een boomtak. Dit zorgde uiteraard voor de nodige ophef rondom deze ruiter. Hij bood zijn excuses aan, maar vanuit de hele wereld kreeg hij toch nog best de wind van voren. Hij is voorlopig geschorst voor wedstrijden in zijn eigen land, Groot-Brittannië, en is hij vrijwillig gestopt met zijn werk als ambassadeur voor World Horse Welfare. Ook jullie hadden duidelijk een mening over deze kwestie, het topic deed duidelijk veel stof opwaaien. 6546 keer is dit topic bekeken, wat deze maand goed is voor de tweede plaats.

Eerder in dit stukje werden de drie stormen van afgelopen maand al even aangehaald. En niet alleen in Nederland was het goed raak, maar ook in de ons omringende landen ging het stevig tekeer. In België werd een pony op wel heel bizarre wijze slachtoffer van de storm. Terwijl het dier rustig zijn hooi aan het knabbelen was, woei een boom naast de stal om. Het ding viel bovenop de stal, en het arme dier kreeg een dikke tak in zijn rug. Een operatie volgde en een lang herstel wacht hem nog. Jullie meningen over dit nieuws waren behoorlijk verdeeld. Waar de ene Bokker het bijzonder vond dat dit soort operaties en behandelingen tegenwoordig mogelijk zijn, had de andere Bokker had waarschijnlijk gekozen om het dier in te laten slapen. Zoveel Bokkers, zoveel meningen. En dat mag ook, ook dat is Bokt. Met elkaar hebben jullie dit topic 7513 keer bekeken, en daarmee is dit het nummer 1 topic in onze februari top 3.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit het beheer zijn er deze maand geen mededelingen.

Technisch
Op technisch gebied zijn er geen bijzonderheden te melden.

Team Mededelingen

Deze maand alleen een verandering binnenin het team. Moderator Apple heeft een mooi lavendel kleurtje gekregen omdat ze de nieuwsredactie is gaan versterken. Heel veel plezier in de nieuwe functie!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Hoe vind ik snel mijn favoriete fora terug?
Bokt heeft heel veel fora die je waarschijnlijk niet allemaal even interessant vindt. Je favoriete fora kun je verzamelen in je eigen 'favorieten' tabblad zodat je deze snel kunt bereiken. Deze fora komen dan automatisch onder een nieuw tabblad in de forumindex te staan. In je eigen berichten zie je vervolgens een nieuwe kolom; hierin zie je alle nieuwe topics staan die in je favoriete forums zijn gestart.

Instellen gaat heel makkelijk via je instellingen (overzicht, favoriete forums). In de lijst selecteer je de fora die voor jou het meest interessant zijn. Je kunt meerdere forums selecteren door tijdens het klikken Control in te houden. Gebruik de Command (Apple) toets op een Mac. Daarna druk je op 'versturen' en is de lijst ingesteld. Om het tabblad te verwijderen, deselecteer je alle fora.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


RianneH

Berichten: 28278
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Amersfoort

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Februari 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-22 11:15

Kleine aanvulling:

In de BBB van januari gaven we aan een test te doen met het loslaten van de richtlijn 'één topic per week' op de ITP fora: [FZ] [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Januari 2022
Dit zouden we voor deze BBB evalueren maar is helaas voor de deadline niet gelukt. Daarom alsnog deze aanvulling. Op dit moment zien we geen negatieve effecten aan het loslaten van de richtlijn en hebben we besloten de richtlijn definitief los te laten.

"Een draver, is gaver" :D

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers