[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2021

Moderators: Mjetterd, Giolli, ynskek, Dani, Sica, Polly, Ladybird, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 5969
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Alteveer

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2021

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-21 11:47

Maart roert zijn staart, maar niet achter de schermen van Bokt! Het weer vliegt alle kanten op maar in het team is het lekker stabiel. Deze maand dus ook weinig nieuws te melden.

Inhoudelijke mededelingen

Forum
Bij het plaatsen van dit BBB is het al in volle gang: de beruchte 1 aprilgrap! Dit jaar waren jullie laat met de voorpret: half maart werd opgemerkt dat het toch echt wel tijd werd voor het raden naar de grap van het jaar. Sommige bokkers kwamen erg dicht in de buurt!

Nieuwsredactie
Wat valt er te zeggen over het nieuws van Maart? Dat het, net als het weer, best wisselvallig was? We begonnen de maand met de flinke storm aan nieuws over de Rhino-uitbraak tijdens de Sunshine Tour in Valencia, iets dat nog een flinke tijd het nieuws zou domineren. Intussen kwam er ook voorzichtig mooi nieuws, zoals enkele lichte versoepelingen in de coronamaatregelen, een koetsier die de hulpdiensten hielp om in het bos een slachtoffer van een ongeval te kunnen bereiken en uiteraard de KNHS die een routenetwerk voor buitenrijden uitbreidde en online menproeven rijden mogelijk maakte. Kunnen we op deze mooie zonnige dagen lekker buiten aan het werk met onze edele viervoeters.

Helaas kende maart ook wat grijze nieuwsdagen: zo was een rechtszaak rondom sperma van de overleden hengst Totilas, overleden een aantal bekende toppaarden en paardenmensen, en brak er brand uit bij een manege.

Maar de drie meest interessante artikelen van deze maand waren toch wel artikelen die ook echt flink stof hebben doen opwaaien. Zoals eentje over de coronaprotesten, want ook deze maand waren er weer flinke protesten in Nederland tegen de coronamaatregelen. Bij een demonstratie op het Malieveld in Den Haag liep een protest uit de hand. Na afloop kwamen er veel aangiften over het politieoptreden en waren er klachten dan mensen door politiepaarden overlopen zouden zijn: [VN] Veel aangiften en klachten; ‘Mensen overlopen door paarden'. 7291 keer werd dit topic bekeken. Men vroeg zich af waarom dit nieuws zou zijn voor Bokt en dit zorgde voor een behoorlijke discussie. Daarom staat deze ook op slot. Maar omdat hij zo vaak gelezen is, komt hij wel in onze top 3, op de 3e plaats.

Een ander opvallend bericht kregen via de "Tip de Nieuwsredactie"-knop binnen. In Lierop in Noord-Brabant werd een oude shetlandpony gestolen uit zijn wei. Dit deed zijn eveneens op leeftijd zijnde eigenaar behoorlijk pijn. Intussen is er een update geweest met het goede nieuws dat de pony is gevonden: [VN] [UPDATE] Diefstal stokoude pony doet Hans pijn Vele bokkers leefden mee, niet minder dan 9946 keer werd dit topic bekeken en dat is genoeg voor de 2e plaats deze maand.

En toen was er ineens, zoals al eerder geschreven, de grote Rhino-uitbraak in Valencia, met alle gevolgen van dien. Vele zieke paarden, tot nu toe 18 bevestigde overlijdensgevallen, De FEI die heel veel wedstrijden verbood en paarden blokkeerde zodat deze niet aan andere wedstrijden mochten mee doen. Heel de paardenwereld stond even te steigeren op zijn achterste benen. Het kon dan ook niet uitblijven: het eerste topic, die over de uitbraak zelf: [VN] Rhino uitbraak op concours Valencia; FEI schrapt wedstrijden werd door jullie maar liefst 15672 keer gelezen en is daarmee de absolute en onbetwiste nummer 1 van deze maand!

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizaken forum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit het beheer zijn er deze maand geen bijzonderheden te melden.

Technisch
Ook vanuit de technische kant zijn er geen mededelingen.

Team Mededelingen

Er zijn deze maand geen wisselingen in het team geweest. Er is niemand bij gekomen maar het leukste nieuws is natuurlijk dat er dus ook niemand afscheid heeft genomen deze maand!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Op speciale dagen (zoals vandaag) verandert het Boktlogo vaak even van uiterlijk. In de loop der jaren zijn er al heel wat verschillende logo's voorbij gekomen. Wist je dat deze allemaal zijn verzameld op een wikipagina? Dus ben je in een nostalgische bui of gewoon nieuwsgierig geworden? Neem gauw een kijkje op deze pagina.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid


Banjer
Correspondent

Berichten: 33656
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-21 17:34

Bedankt voor de update :)

justkid

Berichten: 11692
Geregistreerd: 09-12-07
Woonplaats: Caitwick

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Maart 2021

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-21 22:49

Hahaha draait laptop onderste boven :')


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers