[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2020

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6707
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2020

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-20 20:14

Vallende bladeren, toegenomen wind en regen: het is duidelijk herfst nu oktober alweer voorbij is. Na een vrolijk begin met dierendag vol foto’s van huisdieren, sluiten we de maand af met een griezelige fotowedstrijd voor Halloween. In de tussentijd hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Zo hebben we een aantal nieuwe teamleden mogen verwelkomen, afscheid genomen van anderen en is de veulenverkiezing weer van start gegaan.

Veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum

Dierendag
We begonnen de maand met een uitzondering op de voorpagina en uitgelicht; op dierendag was het tijd om de andere dieren dan paarden van Bokkers in het zonnetje te zetten. Ook de huisdieren van de teamies kwamen aan bod. Je kan ze nog eens terug kijken in de topics van dierendag: deel 1, deel 2, deel 3 en huisdieren van teamies.

Halloween
Dit jaar heeft het Bokt-team een ontzettend leuke fotowedstrijd opgezet voor Halloween. Gebruikers konden hun paard en zichzelf verkleden en op de foto zetten. De drie met de leukste creaties hebben een kleinigheidje gewonnen! Ben jij benieuwd naar de winnaars en de andere superleuke inzendingen? Dan hebben wij hier alles op een rijtje gezet! [VN] Bokt Halloween Fotowedstrijd: De winnaars zijn bekend!

Eindejaarsfora
Ook dit jaar zijn we rond Halloween weer van start gegaan met de eindejaarsfora [PF] Prettige Feestdagen en [EJL-ITP] Een Jaar Lang ITP. Mochten jullie topics tegenkomen die verplaatst kunnen worden naar deze fora dan willen we jullie vragen om even een TeM te plaatsen zodat de mods er naar kunnen kijken. We wensen jullie heel veel plezier!

Veulenverkiezing
De verkiezing van de Boktveulens van het jaar is weer van start gegaan! Zowel bij de merrieveulens als bij de hengstveulens wordt gestreden om de titels Gouden, Zilveren en Bronzen Boktveulen van 2020.
Lees voordat je stemmen uitbrengt de regels even goed door! De stemtopics vind je hier:
[KS] Bokt merrieveulen verkiezing 2020: stemmen maar!
[KS] Bokt hengstveulen verkiezing 2020: stemmen maar!

Topics vanuit derde hand (en het verwijderen daarvan)
Het komt wel eens voor dat er topics geopend worden om een vermist persoon of dier te vinden of zelfs een dader van een misdrijf. Omdat hierover wat onduidelijkheid was, hebben wij als moderators een overzicht gemaakt met de punten die belangrijk zijn om in gedachten te houden bij (het modereren op) dit soort topics.

Als eerste is het belangrijk dat het topic op de juiste plek staat (vermiste hond op BB, vermist paard op OV als voorbeeld).

Bij het controleren van het topic wordt op de volgende punten gelet:
  • Een topic om een 'dader' te vinden wordt door de moderators scherp bekeken, bijvoorbeeld bevat het foto's en is er toestemming om deze openbaar te plaatsen. Bij foto's van personen ligt het nog wat ingewikkelder dan bij dieren, want dan kun je te maken hebben met zowel auteursrecht als portretrecht. Tenzij het een opsporingsbericht van de politie is, dat mag blijven staan.
  • Speculeren over wie het is geweest, wat er is gebeurd etc zonder daadwerkelijke kennis is niet toegestaan en deze berichten worden door de moderators verwijderd.
  • 'Ik heb gehoord dat' is ook niet toegestaan, ervaringen of informatie moet uit eerste hand komen.
  • Als het betreffende dier of de dader gevonden is, kan bij de moderators een verzoek ingediend worden om het topic te verwijderen.
  • Topics over een amber-alert / vermist persoon, zullen door de moderators verwijderd worden, wanneer de persoon is teruggevonden.


Nieuwsredactie

Er is weer veel nieuws voorbij gekomen. Met stip op een staat met maar liefst 19368 views de [VN] Inbraak bij Paard zoekt baas paardenopvang . Voor de opvang is dit een grote strop want ze zijn een klein fortuin kwijtgeraakt door een stel inbrekers.

Op twee vinden we [VN] Dressuurhoed lijkt volgend jaar passé met 7954 views. Velen van jullie vinden dit een mooie vooruitgang, wat de veiligheid ten goede zal komen. Toch zullen we het hoedje ook wel gaan missen in de ring.

Met maar 32 views verschil zien we [VN] Vier strafpunten houden Kroonprinses Amalia van barrage op de derde plaats. Het is natuurlijk ook erg leuk om te zien dat onze kroonprinses zich in de springsport mengt.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor de BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit de BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de wiki of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan bij Wikizaken óf op de wiki zelf hoe je dat moet doen.

Vanuit Beheer
Afgelopen maand zijn er geen noemenswaardige zaken te benoemen of mededelingen vanuit het Beheerteam.

Technisch
Een jaarlijks terugkomend topic op Forumzaken is de wintertijd/zomertijd-fout die Bokt traditiegetrouw geeft. Voorheen moest je dit zelf in de foruminstellingen instellen om de fout op te lossen. Bart heeft hierin wat instellingen veranderd en dit zou nu voor iedereen automatisch moeten verspringen zodra de klok verandert.


Team
Nieuw
Sinds deze maand is Mjetterd het moderatorteam op Algemeen1 komen versterken. Mjetterd was een aantal jaren geleden lid van het wikiteam. Wij heten haar van harte welkom (terug)!
Ook Firelight heeft een groen jasje gekregen en is het modteam op tabblad Algemeen2 en de Markt komen versterken. Ook haar heten we van harte welkom!
Onze Nicole288 heeft tijdelijk haar groene kleurtje gekregen voor de organisatie van de Bokt Veulenverkiezing. Daarnaast hebben we nog meer goed nieuws: ook na de veulenverkiezingen blijft Nicole288 haar groene kleur behouden en komt ze weer terug op haar oude honk (Informatief). Van harte welkom terug!

En ook de Bezwaarcommissie heeft een (niet helemaal) nieuw lid gekregen. Welkom terug SusanH!

Wijziging
Het beheer heeft besloten dat Ods onderdeel blijft van het beheerteam. Omdat het lastig te combineren is met de Hoofdmod-taak heeft Ods besloten deze te laten vervallen. Daardoor waren het tabblad Algemeen 2 en de Markt Hoofdmod-loos. Daarom neemt C_arola de taak als Hoofdmod Markt over, en is Dani nu Hoofdmod van het tabblad Algemeen 2.


Afscheid
Helaas hebben we afscheid genomen van [***]. 6 jaar lang heeft zij zich op volle kracht ingezet voor Bokt. Wij willen haar enorm bedanken voor haar inzet en gaan haar heel erg missen.
Ook moderator Duhelo is gestopt na een modcarrière van maar liefst 8 jaar. Ook haar willen we heel erg bedanken voor alles wat ze voor ons gedaan heeft en we wensen haar alle goeds toe.

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
De laatste tijd is het aanbod aan fototopics voor uitgelicht wat schaars. Daarom kijkt het team wat meer 'out of the box' naar het aanbod, waardoor bijvoorbeeld oudere topics waar recent in is gereageerd nu ook een kans maken.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!Dimphyl

Berichten: 2140
Geregistreerd: 09-12-11
Woonplaats: Zeeland

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-20 21:04

Bedankt voor de update.

Jammer [***]. Altijd waardevolle posts van jou, en voor mijn gevoel altijd een stapje harder om gebruikers te helpen waar mogelijk.

met L' ego kun je niet bouwen.

Elastiek

Berichten: 567
Geregistreerd: 09-04-12
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-20 21:12

Bedankt voor de update weer.

Erg jammer dat [***] gestopt is. Ik vond haar altijd een fijne moderator die oprecht het beste voorhad met elke Bokker. Hopelijk wordt haar werk weer net zo fijn voortgezet door haar opvolger.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Daihyo

Berichten: 88165
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-20 21:17

Bedankt voor de update. Wat een verrassing van Miranda en Duhelo. Bedankt voor de jaren vrijwilligerswerk!
En welkom terug Susan. Leuk!

∞ ♥ Jim & Noura & Ximo ♥ ∞
https://www.equinoji.nl - onafhankelijk voedingsadvies voor paarden - snacknetjes te koop

Anoniem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin Oktober 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-20 22:52

Dank jullie wel voor jullie lieve woorden <3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 1 bezoeker