[Dienstmededeling] BBB april 2018

Moderators: Mjetterd, Hanmar, Maureen95, ynskek, Dani, Giolli, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 127622
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

[Dienstmededeling] BBB april 2018

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-18 18:43

Inleiding
Afgelopen maand hebben we al een voorproefje kunnen nemen op de zomer, wat was dat genieten! De maand april begint binnen Bokt traditiegetrouw met de 1 april grap, hier lees je uiteraard ook meer over in de BBB. Veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum
Afgelopen maanden werd er druk gespeculeerd over de 1 april grap van 2018. Toen de dag eenmaal was aangebroken waren er hele complot theorieën uitgedacht. Uiteindelijk kwam er een officiële dienstmededeling vanuit het Bokt Team; [FZ] [Dienstmededeling]Nieuwe functie: like-knop. Al snel ontstond er twijfel; was het echt? Was het een grap? Ondanks dat het Bokt Team aan gaf dat het een serieuze aankondiging was, geloofden de meeste Bokkers de aankondiging niet. Maar..... op 2 april was het dan toch zo ver; de like knop kwam online en inmiddels is hij niet meer weg te denken.

Nieuwsredactie
Top drie nieuwsberichten
Ook deze maand hebben we weer een top drie van de meest gelezen nieuwsberichten gemaakt. Op de derde plaats staat het bericht over het onderzoek dat Stichting Dier&Recht deed naar het welzijn van manegepaarden. Dit topic is 6171 keer bekeken.
Op de tweede plaats staat het bericht over de bedwelmde grooms in Exloo. Dit topic is 6798 keer bekeken.
Op de eerste plaats staat het bericht over een doodgebeten veulen in Valthe, waarbij onderzocht wordt of dit door toedoen is van een wolf. Dit bericht werd maar liefst 8692 keer bekeken.


Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
De Wiki zoekt nog altijd enthousiaste bokkers die en bijdrage willen leveren aan de Wiki. Mocht je vragen hebben over de Wiki, stel ze gerust, het Wikiteam neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het Wikiteam, zullen zij weer berichten plaatsen.

Vanuit Beheer
De eerste overleggen over Horse Event met Academy Bartels hebben alweer plaatsgevonden. Door de nieuwe lokatie en iets andere insteek dan de afgelopen jaren hebben we geen paddock meer bij de Lounge. Maar ons programma speelt wel een belangrijke rol spelen in het gehele programma. De komende maanden gaan we weer hard aan de slag om een interessant, informatief en creatief programma samen te stellen.

Daarnaast vorderen ook de plannen voor ons eigen Bokt Event. We richten ons op het voorjaar van 2019 op een centraal gelegen locatie in Nederland. De bedoeling is een mooi informatief programma samen te stellen voor en door Bokkers. Het programma zal gaan bestaan uit lezingen/presentaties en clinics/shows. Op dit moment zijn we in de afrondende fase qua vastleggen van de locatie. De komende tijd gaan we besteden aan het kijken naar de verdere uitwerking.

Update proef met centrale topics
Sinds enkele maanden loopt er een proef met de centrale topics. We hadden beloofd om na enkele maanden een evaluatie te houden en de proef lijkt naar tevredenheid te zijn verlopen. Daarom is besloten om een wijziging aan te gaan brengen: namelijk dat er niet meer 'verplicht' in een centraal topic gepost hoeft te worden en dat ook losse topics over populaire onderwerpen zijn toegestaan. Meer hierover is te vinden in deze dienstmededeling: [FZ] [Dienstmededeling] Proef met centrale topics


Technisch
De 'Actieve onderwerpen' pagina is een van de meest gebruikte delen van de site. Een flinke tijd terug kregen we van gebruikers de vraag of het mogelijk is om topics te verwijderen uit de 'Actieve onderwerpen' lijst.

Die vraag kwam vooral op om te zorgen dat je langlopende topics waar je niets mee hebt niet een paar keer per dag tegenkomt. In deze dienstmededeling kan je lezen hoe je topics kan verwijderen uit je 'Actieve onderwerpen' lijst: [FZ] [Dienstmededeling] Mogelijkheid om topics te negeren

Team
Afscheid
Amaryllis heeft helaas besloten haar kleurtje aan de wilgen te hangen. We gaan haar als mod missen, bedankt voor al je inzet en fijne samenwerking!
Kabayo is helaas gestopt met haar werk voor de nieuwsredactie. Ontzettend bedankt voor je inzet!
Jubileum
Deze maand hebben we gevierd dat Amanda 10 jaar teamlid is. Amanda is begonnen als moderator, later naar de BZC gegaan en sinds vorig jaar hoofd van de Nieuwsredactie. Als we dit alles bij elkaar optellen dan komen we precies aan 10 jaar teamlidschap uit. Op deze feestelijke dag hebben we Amanda uiteraard goed in het zonnetje gezet. Ook hier willen we haar nogmaals bedanken voor alles wat ze de afgelopen 10 jaar voor Bokt gedaan heeft!

Tips van het Team

Correct quoten

Wij krijgen regelmatig TeM's op berichten waarbij de quotes niet meer correct werken. Bij deze dus wat meer uitleg over correct quoten om zo de leesbaarheid van berichten zo goed mogelijk te houden.

Op het moment dat je een bericht wilt quoten (dit doe je door op het knopje 'quote' te drukken) is het het beste om vervolgens onder de quote te reageren. Op deze manier is meteen duidelijk op welk bericht je reageert, helemaal als het om meerdere quotes gaat.

Mocht een quote niet goed meer werken kun je deze het beste zelf even opnieuw genereren. Dit kan door de tekst te selecteren en vervolgens op het knopje ' Quote' te drukken, deze knop zorg ervoor dat het weer netjes in een quote balk komt. Wil je de naam erbij? Dan kun je deze nog invoegen op de volgende manier:

[ quote="Muurp"]Voorbeeld[/quote] (even de spatie weghalen om hem te laten werken)

Dit ziet er als volgt uit:
Muurp schreef:
Voorbeeld


Gebruikers kunnen enkele quotes 'binnen elkaar' gebruiken, staan er meer quotes tussen dan werkt het quoten ook niet meer. Dit hebben wij gedaan om de berichten leesbaar te houden. Je kunt natuurlijk wel losse quotes even onder elkaar plaatsen om hierop te reageren.

In principe modereren wij niet op quotes die niet meer werken, dit is eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker. Mocht de leesbaarheid dusdanig slecht zijn dan kunnen we daar altijd even naar kijken en het eventueel aanpassen. Plaats dan even een TeM op het desbetreffende bericht.


Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Marieke_k.

Afwezig tot nader order. Bij vragen graag contact opnemen met een ander teamlid.
It's not easy being green *** Kermit ***


Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 42008
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BBB April 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-18 20:24

Bedankt voor de update :)

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 16323
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Re: [Dienstmededeling] BBB April 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-18 21:28

Gefeliciteerd Amanda met je jubileum!!! Mogen er nog vele jaren van "Bokt-teammie zijn" volgen! *\%/*

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*

Ladybird
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 18254
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Wakkerdam

Re: [Dienstmededeling] BBB April 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-18 00:21

Gefeliciteerd Amanda! :D

Daihyo

Berichten: 85702
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-18 20:57

Bedankt!!
10 jaar alweer. Dan hoor je een soort van bij het meubilair :')

∞ ♥ Jim & Noura ♥ ∞
Onafhankelijk voeradvies voor je paard: https://www.equinoji.nl - voedingsadvies - cursus ruwvoer - snacknetjes te koop
Lees mijn blogs over voeding en ruwvoer op https://www.equinemarkt.nl/blog

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 16323
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Re: [Dienstmededeling] BBB April 2018

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-18 21:03

Dat werd mij idd ook gezegd toen ik 12,5 jaar bij de zaak was Amanda...

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers