[Dienstmededeling] BBB Februari

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marieke_K

Berichten: 12898
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

[Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-18 20:12

Op het moment van publiceren van deze BBB februari is het voorjaarsvakantie in grote delen van Nederland, maar het is kouder dan het in de kerstvakantie was.. :brr: Nog even doorbijten en het voorjaar staat gelukkig weer voor de deur. De afgelopen maand is er achter de schermen behoorlijk veel gebeurd, zo zijn we gestart met een een proef met de Centrale Topics en er is begonnen met een reorganisatie in de manier van werken van de moderators. Meer daarover kun je hieronder lezen. Veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum
Sinds Valentijnsdag loopt er een proef met de centrale topics. Deze topics zijn soms heel handig, maar niet altijd. Gedurende een proefperiode wordt bekeken hoe het loopt als er niet direct wordt verwezen naar een centraal topic bij een bepaald onderwerp. Meer hierover is te lezen in dit topic: [FZ] [Dienstmededeling] Proef met centrale topics

Nieuwsredactie
Hieronder het overzicht van de top drie van meest bekeken nieuwsberichten van februari.
Top drie nieuwsberichten
Deze maand staat het nieuwsbericht over de knallende ruzie binnen de KNHS over het vertrek van hoofdsponsor Rabobank met stip op 1. Het bericht is maar liefst 10340 keer bekeken.

De Oostvaardersplassen zijn ook veelbesproken. Het eerste bericht dat er bijna 700 dieren zijn afgeschoten leverde 8598 views op. Het bericht van Staatsbosbeheer over het bijvoeren van de dieren loopt nog steeds op qua views. Inmiddels bekeken ruim 9200 mensen dit bericht.

En als derde het bericht over de manegehouder in Baarn die last heeft van auto's op zijn erf van de nabijgelegen school. Dit bericht leverde maar liefst 6714 views op.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Vanuit Beheer
Al langere tijd lopen we er tegenaan dat de verdeling van mods per fora niet efficiënt is. Hier lopen wij bijvoorbeeld tegen aan als iemand afmeld vanwege ziekte of in de vakantieperiode. Het is dan telkens weer een heel geregel om alles georganiseerd te krijgen. Ook het overleg over topics en modzaken verloopt vaak over (te) veel vlakken, vandaar dat we het binnenkort anders gaan doen.

Op dit moment werken we met mods per forum. In de toekomst gaan we werken met een vaste groep mods per tabblad (bijvoorbeeld Algemeen). Elke 'tabbladgroep' krijgt een eigen hoofdmod die tevens de persoonlijke hoofdmod is van de mods binnen de tabbladgroep.

De voorbereidingen zijn al langere tijd aan de gang en we verwachten dat jullie in de tweede en derde week van maart de eerste wijzigingen gaan zien.

Technisch
Zoals Bart al aankondigde was er op 2 februari serveronderhoud. Het duurde allemaal iets langer dan gepland, maar gelukkig kon een ieder na een aantal uur afkicken weer aan het bokken.

Wiki
De Wiki zoekt nog altijd enthousiaste bokkers die en bijdrage willen leveren aan de Wiki. Mocht je vragen hebben over de Wiki, stel ze gerust, het Wikiteam neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het Wikiteam, zullen zij weer berichten plaatsen.

Team
Break
Jans - neemt even een lange pauze van Bokt, toch hopen we dat ze snel weer terug is in het team!

Break
MirandaT heeft na vier jaar haar modjasje tijdelijk uit gedaan. Tot over een tijdje!


Tips van het Team & Vragen van Bokkers
De Nieuwsredactie wordt regelmatig door jullie getipt over mogelijk nieuws voor de voorpagina. Dit waarderen wij enorm! Helaas kunnen wij niet al het nieuws plaatsen dat jullie tippen. Dit kan meerdere redenen hebben. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld geen nieuws over paarden die in de sloot zijn gevallen, tenzij er een bijzondere oorzaak is of een bijzondere reddingsactie. Ook mag de nieuwsredactie niet alle bronnen gebruiken om nieuws door te plaatsen, zoals van de Hoefslag of Tubantia. Van andere sites mag er beperkt nieuws geplaatst worden, zoals van Horses.

Welk nieuws is dan wel geschikt voor de voorpagina van Bokt.nl? In ieder geval alleen paardgerelateerd nieuws.
Wij hanteren de volgende leidraad:
CABABA:
1. Is er sprake van een Conflict?
2. Is het nog Actueel?
3. Is het van Belang voor Bokkers om te weten?
4. Hoe groot is de Afstand? (Nederlands nieuws is vaak interessanter dan iets wat ver weg is gebeurd)
5. Is de persoon of het paard Bekend?
6. Is het een Afwijking? (als het vaker gebeurt, is het minder interessant)
7. Is iemand de eerste?
8. Wat is de omvang van het probleem of de verandering?
9. Heeft het amusementswaarde?
10. Zijn er nieuwe maatregelen (en welk gevolg hebben die)?

Voorpaginanieuws
Een indicatie van nieuws dat op de voorpagina geplaatst mag worden:
 • Winnaars van grote evenementen (NK, WK, internationale wedstrijden vanaf drie sterren)
 • Overlijden en verkopen van een zeer bekend topsportpaard of zeer bekende dekhengst.
 • Communitynieuws over bokkers
 • Opzienbarend binnenlands en buitenlands nieuws
 • Veranderingen in het A-kader
 • Goedkeuringen van dekhengsten van alle stamboeken
 • Ongelukken of overlijden van zeer bekende paardenmensen
 • Geboortes, overlijden of trouwerij van bekende ruiters
 • Interviews
 • Achtergrondartikelen
 • Uitslagen van selectiewedstrijden zoals de Tinello Cup, Boerenbond/Welkoop etc.
 • Uitslagen van kleinere evenementen die wel nieuwswaardig zijn
 • Besmettelijke ziektes alleen bij minstens twee bevestigde bronnen!. Deze topics krijgen direct een slotje en een verwijzing naar de centrale topics die lopen op MD.

Dit plaatsen we in principe niet:
 • Nieuwsberichten die geen verband houden met paarden
 • Onbevestigde berichten (roddels)
 • Paarden die in de sloot belanden
 • Gestolen zadels
 • Commerciële berichten
 • Enquêtes, petities en stemtopics
 • Uitslagen van (veulen)veilingen, tenzij er grote bedragen mee gemoeid zijn of er een bekend paard geveild is.
 • Uitslagen van wedstrijden onder Lichte Tour-niveau, met uitzondering van NK’s en BK’s.
 • Verkopen of ruiterwissels van paarden onder Lichte Tour-niveau

Let wel: dit is een leidraad en is niet altijd zwart-wit. Soms wordt hier van afgeweken, wanneer de Nieuwsredactie vindat dat een bericht toch nieuwswaarde heeft.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Marieke_k.

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand


Banjer
Correspondent

Berichten: 31657
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-18 22:56

Bedankt voor de update :)

Paisano

Berichten: 12587
Geregistreerd: 28-07-08
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-18 11:39

Marieke_K schreef:
Vanuit Beheer
Al langere tijd lopen we er tegenaan dat de verdeling van mods per fora niet efficiënt is. Hier lopen wij bijvoorbeeld tegen aan als iemand afmeld vanwege ziekte of in de vakantieperiode. Het is dan telkens weer een heel geregel om alles georganiseerd te krijgen. Ook het overleg over topics en modzaken verloopt vaak over (te) veel vlakken, vandaar dat we het binnenkort anders gaan doen.

Op dit moment werken we met mods per forum. In de toekomst gaan we werken met een vaste groep mods per tabblad (bijvoorbeeld Algemeen). Elke 'tabbladgroep' krijgt een eigen hoofdmod die tevens de persoonlijke hoofdmod is van de mods binnen de tabbladgroep.

De voorbereidingen zijn al langere tijd aan de gang en we verwachten dat jullie in de tweede en derde week van maart de eerste wijzigingen gaan zien.

Spannende ontwikkelingen bij jullie, ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken, succes! +:)+

Hilli

Berichten: 20733
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-18 10:19

Hopelijk levert het concept 'tabblad'-mods ook op dat er eens aan wat andere dingen gewerkt kan worden, zoals het ontwikkelen van de site, in plaats van het modereren an sich. Anders is en blijft het gewoon een ander model voor 'pappen en nathouden'.

Ik denk dat het kopje over het nieuws niet zo relevant is, want het selecteren van de juiste berichten is een taak van de NR. Die overigens zeer vaak achterloopt (berichten al elders gelezen) en vrijwel nooit iets nieuws toevoegt aan de bestaande kennis van een nieuwsfeit. Ik ben nog altijd van mening dat de NR, in samenwerking met het Beheer, moet nadenken over een ander nieuwsmodel.

Met een beetje duwen past alles.
En rekt het niet, dan scheurt het wel.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-18 11:34

Het werken met tabbladmods is inderdaad een middel en geen doel op zich (als in: veranderen om maar wat te veranderen). We merken al heel lang dat de manier van werken niet heel efficient is. In het huidige systeem heb je altijd een x-aantal mods nodig om fora bemand te houden (met bijbehorende stoelendans bij vakantie. ziekte etc.) en dat is niet perse de beste manier van werken. Die conclusie was niet zo heel moeilijk te trekken, maar de vraag hoe het dan wel zou moeten was een stuk lastiger omdat aan alle andere systemen die de revue gepasseerd hebben een aantal nadelen zaten die te groot waren. Uiteindelijk zijn we hier op uit gekomen en doordat we straks efficienter kunnen werken, krijg je ook meer handen vrij voor andere zaken dan tems afhandelen ed. Uiteindelijk denk ik dat zowel de gebruikers als het modteam er de vruchten van kunnen gaan plukken omdat er meer tijd vrij gaat komen om de site mee verder te ontwikkelen en gebruikers nog meer te faciliteren, maar ook voor extra taken zoals bijv. het organiseren van de Boktdag ed.

Voordat het zover is zullen we eerst nog even de 'verhuizing' door moeten. Niet de allerleukste klus, maar wel noodzakelijk. We zijn op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen en vanaf a.s. maandag zullen jullie waarschijnlijk de nodige veranderingen gaan zien. Naar verwachting zullen we een aantal dagen tot max. een week nodig hebben om al die veranderingen door te voeren. Dat betekent ook dat in die tijd sommige dingen er misschien vreemd uit zullen zien (bijv. ondertitels van mods, de indexen van de fora etc.) omdat er nu eenmaal flink wat handwerk in zit om al die veranderingen door te voeren. Ook kan het zijn dat sommige zaken overgedragen moeten worden omdat sommige mods van fora/tabblad wisselen. Ik reken er eigenlijk op dat het een aantal dagen wat rommelig zal ogen (en waarschijnlijk ook gewoon rommelig gaat zijn). Hopelijk hebben jullie hier ook begrip voor :)

It's not easy being green *** Kermit ***

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-18 13:45

Jullie hebben waarschijnlijk al gemerkt dat de wijzigingen ondertussen doorgevoerd worden. Het gaat slechts om een klein deel van wat er in totaal gedaan moet worden, maar we zijn op weg :) Zoals gezegd zal het er de komende dagen zeker nog rommelig uit gaan zien, maar dat hoort helaas bij een grote verhuizing/verbouwing.

Voorheen had elke hoofdmod een groepje met mods onder zich. De mods waren op hun beurt vertegenwoordigd op een aantal fora. Het e.e.e. hield nauwelijks nog verband met elkaar, maar dat is iets wat straks opgelost is.

Voor jullie als gebruikers is het tabblad 'Algemeen' zichtbaar. Voor de mods achter de schermen is hierin een opsplitsing gemaakt omdat het tabblad te groot is om compleet te kunnen modereren. We hebben de modgroep daarom opgesplits in Algemeen1 en Algemeen2. Voor de tabbladen Informatief en Kantine geldt deze opsplitsing niet omdat deze wat kleiner zijn (of minder modhandelingen hebben).
Voor de Markt zijn verder geen wijzigingen. Hier blijven de mods Ods, C_arola, A_nouk en Sayajones jullie aanspreekpunten.

Hieronder een overzicht van de verdeling van de tabbladen en de mods die per tabblad modereren:

Citaat:
Tabblad Algemeen Groep 1:
- Over Bokt:
FZ, WZ, WWW en MZ.
- Mens en Maatschappij:
MWS, NM, STW, HTT en LZP.
- Nieuws

De mods van Tabblad Algemeen Groep 1:
Hanmar (hoofdmod), Amaryllis, Berdien, Dani, Leo, Murthul, Muurp, WarboelCitaat:
Tabblad Algemeen Groep 2:
- Vrije tijd en hobby:
BB, ENT, VT, LN, UK, FK en BEU.
- Gezellig:
HK, SK, KH, BM en FM (plus tijdelijk forum PF).
- YR:
JH en JHK.

De mods van Tabblad Algemeen Groep 2:
Ods (hoofdmod), Angela, Chocobroodje, Dreamy, Duhelo, Essie73Citaat:
Tabblad Kantine:
- Alles onder het tabblad Kantine plus YRT en JITP.

De mods van Tabblad Kantine:
RianneH (hoofdmod), Balance, LindyH, Lous, Nadia, Neonlight, Zonnebloem18Citaat:
Tabblad Informatief:
- Alles onder het tabblad Informatief.

De mods van Tabblad Informatief:
Nicole288 (hoofdmod), A_nouk, Apple, C_arola, Coby, Dyonne, Petraaken, SayaJones


Deze wijzigingen zullen we op een later tijdstip uiteraard nog toe gaan voegen aan de Help zodat het makkelijk vindbaar is. Voor nu ligt de prioriteit vooral bij het doorvoeren van alle wijzigingen en zodra we dat achter de rug hebben dan gaan we alles 'administratief' verwerken. In elk geval bedankt voor jullie begrip tijdens de roerige verhuismomenten :))

It's not easy being green *** Kermit ***

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-18 15:27

We hebben vandaag weer een stap kunnen zetten. Alle charters met centrale informatie per forum staan sinds vandaag niet meer op een specifieke modnaam maar op naam van het modteam. Daar is nog wel wat werk aan de winkel: in de charters / profiel van het modteam-account komt nog een verwijzing naar de contactpersonen ed., dit wordt op korte termijn in orde gemaakt.

It's not easy being green *** Kermit ***

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 23320
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-18 15:31

Had al eea gezien. Maar wat is een charter?

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man [o]

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: [Dienstmededeling] BBB Februari

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-18 15:44

Een charter is zo'n vast topic dat bovenaan de lijst staat en waarin allerlei informatie staat over het reilen en zeilen op het desbetreffende forum. Deze is bijv. voor FZ: [FZ] Regels en richtlijnen ForumZaken

It's not easy being green *** Kermit ***

Ladybird


Berichten: 14453
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-18 22:52

Ik lees het topic nu pas! Had inderdaad vandaag voor het eerst al een verandering gezien, maar de link nog jiet gelegd! Succes met de uitvoering! :D

Jij bent uniek! want jij bent jij <3
"Kan ik het helpen dat ik je soms mis" ;(
'Als je verdrietig bent, kijk dan in je hart! Daar zul je ontdekken dat je huilt om dingen die je ooit vreugde schonken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers