[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MirandaT

Berichten: 30451
Geregistreerd: 23-12-04

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-16 10:36

Deze maand waren veel Bokkers en teamleden erg druk met Horse Event, ondanks dat hebben wij natuurlijk niet stil gezeten. Deze maand is de knoop doorgehakt over het nieuwe subforum [KG] Kleurengenetica, een aantal forumzaken zijn verduidelijkt en het team heeft een aantal wijzigingen meegemaakt. Vanuit de Nieuwsredactie zijn een aantal mensen benaderd om te gaan bloggen voor Bokt en de eerste Blogs zijn inmiddels geplaatst. Lees hieronder meer informatie.

Inhoudelijk

Forum en beleid

Oude topics, wel of niet omhoog schoppen?
Vaak gebeurt het dat er TeMs binnenkomen met de mededeling dat er op een oud topic gereageerd wordt.
Dit is niet altijd fout, er mag namelijk wel op een oud topic gereageerd worden, mits de nieuwe informatie past in het oude topic.

De topics die niet naar boven geschopt hoeven te worden zijn hele persoonlijke topics, zoals "Welke kleur past er op mijn pony?" "Wie kan mij helpen met deze pony" etc.
Dit zijn persoonlijke topics, waarbij de nieuwe informatie vaak geen nut meer heeft omdat het paard/pony zich dan al ontwikkeld heeft of wellicht zelfs een andere eigenaar heeft. Bij de sub OV (opsporing verzocht) geldt dit natuurlijk niet, en kan ook bij een heel oud topic de informatie nog heel wenselijk zijn.

Topics die wel 'omhoog' geschopt mogen (kunnen) worden zijn o.a. "Wie rijdt er bitloos?" "Groene zadeldekjes tijdens wedstrijden, wel of niet?"
Dit soort topics zijn algemener en daardoor soms wel nuttig/informatief om die omhoog te schoppen met informatie die een nuttige toevoeging heeft (of iig een toevoeging die op het topic zelf slaat).

Het is dus zeker niet verboden om topics omhoog te schoppen, mits je (de) reactie voldoet aan de richtlijnen die hierboven zijn beschreven.
Zie je een topic die persoonlijk is, de toevoeging niet nuttig is of op een andere manier niet voldoet? TeM dan zeker, dan kunnen de moderatoren ernaar kijken. Bij andere topics zien we al snel dat ze of weer actief worden (leuk!) of weg zakken door gebrek aan interesse voor het onderwerp. Beide zijn prima.

Wil je liever een nieuw topic openen over een onderwerp waarvan er al een oud topic bestaat? Dat mag ook zeker, het is dan ook niet verplicht om een oud topic omhoog te schoppen met hetzelfde onderwerp.
Let wel! Een oud topic is meer dan 1 á 2 jaar en niet 1 á 2 maanden oud.

Als je ziet dat een nieuwe gebruiker in een oud topic een reactie plaatst is het vaak ook fijn als we daarvan een tem ontvangen. De kans is groot dat de gebruiker nog niet helemaal op de hoogte is van hoe Bokt werkt, en kunnen we de gebruiker helpen met een verwijzing naar de help en de regels.

Kleurengenetica subforum
Inmiddels bestaat het subforum Kleurengenetica al een tijdje en we kunnen nu zo langzamerhand concluderen dat het een heel fijn en informatief subforum is geworden. Gebruikers kunnen de weg er naartoe goed vinden, de regels blijken duidelijk en het verloop is erg prettig. Al met al is besloten dat het subforum niet meer een tijdelijke proef is maar het bestaansrecht heeft verworven om een definitief subforum op bokt te zijn.

Handelen op spam(achtige) PB's
Helaas komt het voor dat gebruikers zich niet aan de regels houden en spam(achtige) PB's versturen. Omdat de moderators niet de mogelijkheid hebben om PB's te controleren of op een andere manier na te gaan zijn we in dit soort gevallen helemaal afhankelijk van melding(en) van onze gebruikers. Zonder melding en hulp kunnen we geen actie ondernemen, terwijl het wel storend is voor de gebruikers.

Wanneer je spam(achtige) PB's ontvangt dan vragen we je om dit te melden bij 1 van de moderators. Als er meerdere meldingen binnen komen dan wordt er actie ondernomen. Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt om een PB door te sturen of een printscreen door te sturen zodat de moderators op de hoogte zijn van de exacte inhoud. Bij meerdere meldingen wordt de verstuurder van de spam aangesproken door het moderatorteam.

Voorstel vanuit gebruikers: Kudderegel uitbreiden naar PB-functie
Naar aanleiding van een topic op FZ werd voorgesteld, om de Kudderegel uit te breiden, namelijk door ook het versturen van PB's pas mogelijk te maken wanneer een nieuwe gebruiker bij de Kudde hoort. Hierover is overlegd binnen het team, aangezien er zeker voordelen zouden zijn, voornamelijk dat het spammen/stalking tegen zou werken. Echter, de nadelen van deze maatregel wegen toch zwaarder; zo zou het veel lastiger zijn voor Markt-adverteerders om contact te zoeken via het forum. Daarnaast zou het ook mensen belemmeren om privé-contact willen zoeken met een andere gebruiker zonder uitgebreid van het forum zelf gebruik te willen maken, bijv. als het gaat om een gevonden pony of een andere persoonlijke vraag. Daarnaast wordt het lastiger voor nieuwe gebruikers om hulp te vragen aan andere gebruikers of teamleden. Kortom: de Kudderegels zullen blijven zoals ze nu zijn, en het versturen van PB's blijft mogelijk, ook voor nieuwe gebruikers.

Nieuwsredactie
De Nieuwsredactie is druk bezig met het vormen van een bloggersteam. Het team zal in eerste instantie bestaan uit acht personen, die elk maandelijks een blog schrijven. Inmiddels zijn de eerste twee blogs al geplaatst op VN en op de Facebookpagina van Bokt.

Op dit moment is er nog ruimte in het team. Ben je een ervaren schrijver met een kenmerkende eigen stijl? Heb je bovendien een eigen thema of invalshoek? Zou je graag bloggen voor Bokt? Stuur dan een PB naar Urielle voor meer informatie.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
De Wikimods zijn druk bezig nieuw teamlid Hilary in te werken. Verder zijn er geen ontwikkelingen op het Wiki-front.

Technisch
Door de drukte van Horse Event, zijn er deze maand geen technische nieuwtjes te melden.

Team

Wijziging
Met trots kunnen wij melden dat Amanda het hoofd is geworden van de nieuwsredactie.

Veranderingen binnen het hoofdmodteam
Vanwege drukke werkzaamheden zijn zowel Angela als EvelijnS gestopt binnen het hoofdmodteam. Gelukkig hoeven we ze niet te gaan missen want ze blijven beiden actief als mod. Ondertussen is ook opvolging gevonden: Hanmar en Paisano zijn enkele weken geleden toegevoegd aan het hoofdmodteam. We willen graag Angela en EvelijnS bedanken voor hun inzet als hoofdmod en wensen Hanmar en Paisano heel veel plezier en succes toe als nieuwe hoofdmods!

Terug van break
Met een glimlach kunnen wij melden dat Jitske weer terug is in het team, wij zijn ontzettend blij dat je je oude vertrouwde kleurtje weer hebt.
Ze zal de volgende fora op zich nemen EV, VP, FJ, ENT en LN.

Break
Deze maand heeft Gini haar break genomen. Wij willen je bedanken voor je inzet en je gezelligheid! Hopelijk zien we je gauw weer terug!
Ook Meloen neemt even een break, succes met alles en we zien je gauw weer terug binnen het team.

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Deze maand is er geen Tip of Vraag, wij hebben alle binnengekomen vragen beantwoord en de meest handige tips zijn gegeven. Heb jij een suggestie of een vraag? Dan staat hieronder beschreven hoe je contact kan opnemen.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar [***] of naar goldenarrow.


Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 35883
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 10:57

Bedankt voor de update :)

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 84435
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-16 21:35

Kort maar krachtig. :)

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
NIEUW! Bloemenboog Shoots! Klik hier!
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers