[AG] Stempelhengsten: Berlin Holst

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

[AG] Stempelhengsten: Berlin Holst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-10-22 09:33

Stempelhengsten.eu
Fokkerij

Afbeelding
Berlin in 2018, tijdens de Symphonica Horse Show. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


Berlin Holst (1994) is een schimmel hengst die oorspronkelijk Caspar heette en toen hij door stal Eurocommerce werd aangekocht als springpaard de naam Eurocommerce Berlin heeft gekregen. Vanwege zijn bekendheid als springpaard wordt de hengst na zijn sportcarrière in Nederland, België, Frankrijk en Zweden in de fokkerij Berlin genoemd, terwijl in de Duitse fokkerij zijn oorspronkelijke naam Caspar wordt gebruikt.

Zijn vader is de invloedrijke fokhengst Cassini I Holst (V. Capitol I Holst) en zijn moeder is de merrie Estia (V. Caretino Holst). Berlin is ingeteeld op de hengst Caletto II Holst (V. Cor de la Bryère SF), die een inbreng heeft van 25 % op de erfelijke eigenschappen van Berlin. Berlin voert 53 % Holsteins bloed en 43 % volbloed.

In de jaren 2002 – 2008 hebben Wim en Gerco Schröder (NED) Berlin in internationale springconcoursen uitgebracht. In 2006 maakten Gerco en Berlin deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de World Equestrian Games in Aken de landenwedstrijd springen heeft gewonnen en dezelfde combinatie heeft in 2007 deel uitgemaakt van het Nederlandse team dat bij het Europees kampioenschap in Mannheim de Europese landentitel heeft gewonnen.

Berlin heeft in 1997 in Adelheidsdorf deelgenomen aan een verrichtingsonderzoek van 100 dagen, dat hij als zevende van 40 deelnemende hengsten heeft afgesloten.
In 2003 heeft het KWPN Berlin na een kort onderzoek naar karakter en stalgedrag goedgekeurd voor de fokkerij. Later hebben ook het Oldenburg-International- (2005), het Holsteinse- (2006), het Hannoveraanse (2008) en het Oldenburgse stamboek (2010) Berlin goedgekeurd. Ook het BWP, het SBS, het Selle Français stamboek en het Zweedse stamboek hebben Berlin toegelaten tot hun fokkerij.

Tot en met 2020 zijn van Berlin naar schatting ongeveer 1500 nakomelingen geregistreerd. Hij is de vader van circa 200 fokmerries, waarvan er tot en met het voorjaar van 2020 negen moeder van een goedgekeurde hengst zijn geworden.

Berlin heeft 75 goedgekeurde zonen gebracht. waarvan er 22 invloed hebben (gehad) in de fokkerij. Vooralsnog lijkt de hengst Zürich KWPN (2004), die zelf een teleurstellende carrière als springpaard heeft, de springgenen van zijn vader door te geven aan zijn eigen kinderen Tot eind april 2020 zijn al 48 nakomelingen van Zürich uitgebracht in internationale springwedstrijden.

Ruim 420 nakomelingen van Berlin zijn uitgebracht in internationale springconcoursen. Samen hebben die nakomelingen circa € 6.500.000 gewonnen.
De meest succesvolle nakomelingen zijn Bull Run’s Faustino de Tili BWP (Kristen Vanderveen (USA)) en Caspar 232 OS (Emanuele Gaudiano (ITA)).

Lees het volledige artikel op Stempelhengsten.eu.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider en 1 bezoeker