[AG] Stempelhengsten: Comme il Faut

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

[AG] Stempelhengsten: Comme il Faut

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-22 17:33

Stempelhengsten.eu
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Comme Il Faut Westf is een in 2005 geboren hengst, met een afstamming die klinkt als een klok. Aan vaderskant hebben zijn vader Cornet Obolensky BWP, grootvader, Clinton Holst en de overgrootvaders Corrado I Holst en Heartbreaker KWPN allen in internationale springwedstrijden successen geboekt. Daarnaast is zijn moeder, Ratina Z Hann (Ramiro Z x Almé), wellicht de meest succesrijke springmerrie die tot dusver op de concoursvelden actief is geweest. Ze is twee keer olympisch kampioen (1992, 1996), één keer wereldkampioen (1994) en twee keer Europees kampioen (1991, 1997) geworden en ze won de wereldbekerfinale in 1993. Bovendien hebben alle bovengenoemde hengsten zich in de fokkerij meer dan waargemaakt en verdienen ze allemaal de eretitel stempelhengst.

Onder Marcus Ehning heeft ook Comme Il Faut zelf in de jaren 2013 – 2020 vele successen geboekt in de springsport. De combinatie heeft diverse Grand Prix’s gewonnen en won met het Duitse team de zilveren medaille in de landenwedstrijd tijdens het Europees kampioenschap 2019 in Rotterdam.
Comme Il Faut heeft een niet alledaagse winsom van ruim € 1,500.000.

In de fokkerij is Comme Il Faut een veel gebruikte hengst die door vrijwel alle van belang zijnde stamboekorganisaties is goedgekeurd of erkend. Tot 2020 zijn circa 900 nakomelingen van hem geregistreerd. Van de nakomelingen zijn tot april 2020 59 zonen goedgekeurd voor de fokkerij. Velen daarvan zijn nog te jong om te beoordelen als fokhengst, maar enkele zonen, zoals Comilfo Plus Z Westf, Copycat Westf, Comthago VDL Holst, Komme Casall TN Holst en Pegase van ’t Ruytershof BWP lijken perspectief te hebben

Vijf dochters van Comme Il Faut zijn inmiddels moeder van een goedgekeurde hengst geworden en tot april 2020 zijn 111 nakomelingen in internationale springconcoursen uitgebracht.

Lees het uitgebreide artikel op Stempelhengsten.eu

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker