[AG][VIDEO] AI helpt bij het opsporen van kreupelheid bij paarden

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47920
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

[AG][VIDEO] AI helpt bij het opsporen van kreupelheid bij paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-22 17:20

Horsetalk.co.nz
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Dit is een samenvatting van een artikel op Horsetalk.co.nz. Het hele artikel lees je hier.

Om bewegingsproblemen bij paarden sneller en nauwkeuriger vast te stellen, kan gebruik worden gemaakt van Artificial Intelligence (AI). De technologie zal worden gebruikt door wetenschappers van University of Florida voor het analyseren van high-definition video's van paarden terwijl ze bewegen. Het onderzoek combineert de inbreng van de computers met analyses van de gangen, om de beoordeling van de mobiliteit van paarden te versnellen. Dankzij AI kan een veearts een kreupelheidsonderzoek in 15 minuten doen.

Samantha Brooks en haar collega's doen onderzoek naar kreupelheid bij vee in het algemeen, maar ze werken vooral met paarden omdat ze een goed voorbeeld zijn voor beweging, en omdat de wetenschappers snel veel informatie kunnen verzamelen. Later in het project zullen er ook AI-modellen komen om de bewegingen van varkens en runderen te analyseren.

Waar de wetenschappers bij paarden vooral letten op het zweefmoment, lengte van de passen en het strekken van de benen, zullen ze bij varkens en runderen vooral letten op asymmetrie en houdingen die kunnen duiden op pijn, of een abnormale functie in één of meer ledematen.

"AI kan de bewegingskenmerken van vee sneller en nauwkeuriger beoordelen dan het menselijk oog", zegt Brooks, "maar ze zijn niet gebruiksvriendelijk voor biologen en ook nog niet klaar voor gebruik op de boerderij. Door het aanpassen van AI-methodologieën en het samenvoegen tot een analysepakket dat toegankelijk is voor wetenschappers met verschillende achtergronden, kan AI worden ingezet voor verschillende situaties in de veehouderij."Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker