Heeft het ministerie verstand van Paardenhouderij?

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Heeft het ministerie verstand van Paardenhouderij?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-01-03 10:12

M.i. worden alle rassen door het ministerie aangestuurd door het KWPN aangezien zij vertegenwoordigt zijn op alle belangrijke posten die de dienst uitmaken.Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.


Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-03 11:19

Citaat:
M.i. worden alle rassen door het ministerie aangestuurd door het KWPN aangezien zij vertegenwoordigt zijn op alle belangrijke posten die de dienst uitmaken.Hoe kijken jullie hier tegenaan?


Het is een kwestie van tijd.............
Zie de bouwfraude affaire..............
Deze lieden komen er een keer achter dat het einde oefening is.

Dat heb je ook gezien bij de NDR en Ladbrooke

Daarna kwam dat spul het KWPN binnen.

En nu gaat de strijd richting biotechnologie (NRS-Delta)

En dan komt de NMA Knipoog

Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............

Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-03 11:55

In het onderstaande kun je vaak de stamboeken invullen.


Citaat:
NMa maakt rapport op tegen groothandel diergeneesmiddelen
Na een onderzoek heeft de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) redelijke vermoedens dat de Coöperatieve Nederlandse Veterinair-Farmaceutische Groothandel U.A. (kortweg AUV) de Mededingingswet heeft overtreden.
De AUV heeft tot eind 1998 dierenartsen van levering uitgesloten wanneer deze de marktpositie van nabij gevestigde dierenartspraktijken aantastten en heeft deze uitsluitingen tot dusverre gehandhaafd.
Daarnaast bestaat er een afspraak tussen AUV en Aesculaap, eveneens een groothandel van diergeneesmiddelen, die met zich brengt dat Aesculaap de leveringsuitsluiting van AUV overneemt.

Citaat:
Hier herken je de bond van hengstenhouders in en het KWPN--red.troef


Dierenartsen krijgen derhalve door beide groothandels niet meer geleverd, wanneer zij concurrerende diensten en diergeneesmiddelen aanbieden aan dierhouders (vooral veehouders) uit het klantenbestand van een andere dierenarts.

Het assortiment van AUV omvat meer dan 90% van alle in Nederland uitgebrachte veterinair-farmaceutische producten. Slechts één andere groothandel in Nederland, Aesculaap, voert een volledig assortiment diergeneesmiddelen. Dit is ook de enige groothandel die AUV-producten verkoopt.
AUV is sinds 1996 eigenaar van de Aesculaap Groep B.V. met uitzondering van de groothandelsactiviteit. Bij de overname is afgesproken dat Aesculaap het assortiment van AUV mocht voeren op voorwaarde dat Aesculaap de leveringsweigeringslijst van AUV zou hanteren.

Zelfstandig praktiserende dierenartsen in Nederland (in 1999 waren dat er ten minste 1800) treden op als eindgebruiker van praktijkbenodigdheden en als detaillist voor diergeneesmiddelen. Het overgrote deel van deze geneesmiddelen mag uitsluitend door de dierenarts worden toegediend of afgeleverd.

Het door de NMa verrichte onderzoek doet sterk vermoeden dat de leveringsweigeringen stelselmatig zijn toegepast ter handhaving van mededingingsbeperkende afspraken. Door een beleid van leveringsweigeringen te voeren worden namelijk verkoopprijzen bepaald en klanten en markten verdeeld.
Dierenartsen en dierhouders worden zo in hun keuzemogelijkheden beperkt. Sprake lijkt te zijn van een collectieve boycot van AUV en Aesculaap die erop gericht is om ongewenst concurrerend handelen van een aantal dierenartsen tegen te gaan.

De voorlopige onderzoeksbevindingen zijn vastgelegd in een rapport. De betrokken partijen worden nu in de gelegenheid gesteld hierop te reageren. Uiteindelijk zal worden vastgesteld of de Mededingingswet is overtreden en of een boete of een maatregel moet worden opgelegd.

NMa 15/02/01


Inmiddels licht er een miljoenen beboeting.
En dit overkomt ook het KWPN een keer.
Dus zie dat je dat geen lid meer bent daar je anders mee mag betalen.

Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............

gabrycha
Berichten: 1800
Geregistreerd: 09-12-01
Woonplaats: Gehuchtje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-03 20:13

Wat heeft het bovenstaande te maken met de vraag of mensen op het ministerie al dan geen verstand hebben van de paardenhouderij?

Mensen van mijn leeftijd hebben kinderen en ik, ik plak de stickers van de banaan op mijn hoofd...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers