welsh keuring

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

welsh keuring

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-02 22:57

Een hele tijd terug had ik de vraag gesteld hoe keurinkjes precies in zijn werk gaan,maar echt duidelijk is het mij nog niet geworden.
Vandaar mijn vraag op nieuw.

Ik weet dat er deze winter niks meer is(denk ik tenminste)
Maar wat kan ik verwachten van de zomer?
Mijn welshje zal volgend jaar(2003) een jaartje oud zijn.
Het lijkt mij leuk om eens een keurinkje mee te mogen maken(niet voor de winst hoor als zou dat wel enorm leuk zijn)
Wat voor keurinkjes zijn er en wat houden ze in?
Wie kan mij hier iets meer over vertellen?


bloemkooltje

Berichten: 2143
Geregistreerd: 18-04-02
Woonplaats: Paterswolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:17

ik weet dat er volgende zomer zowieso een keuring in stadskanaal is (wil ik nl zelf ook heen met mijn welsh) verder weet ik eerlijk gezegd niet precies waar de keuringen zijn. er is er ook 1 in Kootwijk.
wat een keuring inhoud:
je moet in een ring lopen met je pony (samen met de andere leeftijdsgenootjes van, volgens mij, hetzelfde geslacht..) en in het midden staat de jury. eerst loop je een rondje met de hele groep en daarna moet je 1 voor 1 in een (mooie!!!! Pling ) draf de ring rond rennen om zo de jury de gangen van de pony te laten zien. het is ook vaak zo dat er 1 iemand met de pony rent, en een ander loopt er met een zweepje of een bakje met steentjes erin achteraan om de pony zo mooi mogelijk te laten lopen. daarna overlegt de jury en laten ze de pony in volgorde van de premies die ze gaan geven ze nog een rondje lopen. soms kan het ook zijn dat de jury er niet uitkomt en de ponies waar ze tussen twijfelen nog een keer laten rennen. (bouw dus een goede conditie op }> Haha! ) als de jury eruit is en ze lopen op de goede volgorde kunnen ze (in goede volgorde..) in het midden gaan staan, naast elkaar en krijgen ze hun lintje en de eigenaren krijgen het commentaar over de ponies te horen.


volgens mij gaat het zo (is tijdje geleden dat ik naar keuringen ben toegeweest dus kan wat vergeten zijn of misschien is er wat verandert..) als ik iets niet goed heb opgeschreven of heb wat gemist: please vult u gerust aan
succes ermee en misschien zie ik je wel op een keuring

*\o/* *\o/*

straat
Berichten: 6
Geregistreerd: 16-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 12:03

In februari is er altijd de centrale hengstenkeuring in Ermelo. Verder zijn er van juni t/m augustus diverse regionale keuringen. Het keuringsseizoen van het stamboek sluit af met de centrale keuring in Kootwijk waar je naar wordt verwezen via de regionale keuringen. Op de website van het stamboek staat ook diverse informatie. Dit adres is: www.nwpcs.nl Als je mee wilt doen aan een keuring moet je wel lid zijn.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Pepperone en 3 bezoekers