Bespreking hengsten in de hengstencompetitie.

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Bespreking hengsten in de hengstencompetitie.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-10-02 21:29

We zijn nu al een tijdje bezig met hengsten te vernoemen zonder inhoud.
Daarom hier een topic over Warmbloed hengsten die de competitie gaan lopen.
Zij zullen regelmatig van commentaar voorzien worden in prestatie,afstamming en eventuele nafok.
Zo'n discussie van de winter kan een aanzet zijn voor fokkers om een goede afweging te kunnen maken bij de beslissing van de juiste keuze voor hun merrie.

Geef nu al een aanzet welke hengsten al zijn aangemeld.

Citaat:
KWPN
14-10-2002: KNHS/KWPN Hengstencompetitie RP van start in Hengelo


De KNHS/KWPN Hengstencompetitie 2002/2003 om de Divoza Bokaal voor de rijpaarden zal op 27 november 2002 van start gaan in het Expo Center te Hengelo (Ov.) tijdens Expo-on-Horse.


In totaal zullen er vier competitiewedstrijden worden gehouden. Hengsten goedgekeurd bij het KWPN, NA/WPN, NRPS en andere in Nederland middels EU regels erkende stamboeken, waarvan de producten in het register A van het KWPN worden geregistreerd, zijn ook gerechtigd deel te nemen aan de wedstrijden van de KNHS/KWPN Hengstencompetitie. De bij het KWPN en NA/WPN goedgekeurde en erkende hengsten komen in aanmerking voor deelname aan de finale en kunnen daardoor voorkomen in het eindklassement. De finales vinden plaats tijdens de KWPN Hengstenkeuring te ’s-Hertogenbosch (30 januari t/m 1 febuari 2003).


Dressuur
Bij de discipline dressuur wordt er gereden in de klasse L (vier- of vijfjarige hengsten), klasse M (maximale leeftijd van zes jaar), klasse Z en eventueel in gevallen waarin dat noodzakelijk is hogere klassen. De hengsten zijn verplicht om op alle wedstrijden uit te komen. De drie beste resultaten worden opgeteld en bepalen, samen met het resultaat van de finalewedstrijd, de eindstand.


Springen
De hengsten in de discipline springen zijn verplicht deel te nemen aan alle vier de competitiewedstrijden. Ook hier wordt gestreden in de klasse L (vier- en vijfjarigen), klasse M (vijf jaar en ouder) en klasse Z (zes jaar en ouder). In de klasse L zal er worden gereden in twee manches, zonder barrage. Voor deze categorie zal uitsluitend een beoordeling op springkwaliteit worden toegepast. In de klassen M en Z zullen uitsluitend klassieke parcoursen worden gereden. De beoordeling zal geschieden volgens tabel A (art. 238.3 AM 5). Bij gelijkheid van punten voor de eerste plaats volgt een barrage op tijd. Overigens is de finale van het L springen ook een tabel A met eventueel barrage (art 238.3 AM 5).


Competitiewedstrijden seizoen 2002/2003:
Hengelo - 27 november 2002
Weert - 19 december 2002
Zuidbroek - 27 december 2002
Goes - 8 januari 2003Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers