Las Vegas

Moderators: petraaken, Nicole288

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Orame

Berichten: 289
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Fryslan Boppe!!!!

Las Vegas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-05 09:07

Lingh verslaat de hele wereldtop 22-04-2005

Een erg hete Salinero werd zojuist vakkundig door Anky van Grunsven naar het einde van de Grand Prix-proef geloodst. Maar het was niet goed genoeg voor de eerste plaats.

De eerste dag van de Wereldbekerfinale in Las Vegas werd een compleet Holland-festival, met het Wilhelmus zeer verrassend voor Edward Gal.

Met Debbie McDonald en Robert Dover voorlopig aan de leiding dachten de 10.000 Amerikanen in het Thomas & Mack Center dat er misschien een verrassing in de maak was. Maar Edward Gal en een formidabele en onverstoorbare Lingh maakten een eind aan die ' American dream' . Sportief genoeg gingen de Amerikanen als één man staan voor Edward en zijn oogstrelende hengst. Misschien was diens grootste prestatie nog wel dat hij gedurende de hele proef geconcentreerd bleef, ook toen het publiek luidruchtig reageerde op de topscores die zichtbaar werden op het scorebord.
Dat was het grote verschil met Keltec Salinero. Anky van Grunsven lag in het eerste deel van de proef nog op kop, maar na de uitgestrekte galop werd haar Hannoveraan zó heet dat ze vanaf dat moment eigenlijk alleen nog maar blij kon zijn dat Salinero geen grote fouten maakte.

Gal won met 0.625 voorsprong van zijn instructrice Van Grunsven. De plaatsen 3, 4 en 5 kenden een geringe variatie in punten: Debbie McDonald scoorde 75.958, Robert Dover en Kennedy kwamen uit op 75.625 en Jan Brink/Björsells Briar eindigde op 75.538.

Na een nette Grand Prix plaatste Sven Rothenberger met Barclay zich met de tiende plaats (71.167) ook voor de A-finale, die zaterdagavond plaats vindt. .

Ludo Phillipaerts raast naar eerste WB-zege 22-04-2005

Het was ouderwets jacht rijden geblazen in de eerste wedstrijd van de Wereldbekerfinale voor springruiters.

Van alle piloten op zoek naar wereldbekerroem was Ludo Phillipaerts vanavond in het Thomas & Mack Center de snelste. De Belg stuurde Parco met veel druk door de lastige wendingen van het parcours dat zijn moeilijkheidsgraad met name dankte aan de beperkte afmetingen van de ring. Vooral de laatste wending, naar de driesprong, was zeer gewaagd. Parco nam de binnenbocht, maar redde zich prima dankzij zijn ervaring.
De 61.57 van Phillipaerts was een fractie sneller dan de tijd van Marcus Ehning met de zeer goed springende Gitania (62.62). Eerste starter Markus Beerbaum leek lange tijd onverslaanbaar. Met enorm veel lef reed hij Constantin naar 62.70, maar de vloeiende lijnen van Ehning en Phillipaerts bleken toch meer profijt op te leveren.
Achter Markus Beerbaum eindigde Kimberley Frey op de vierde plaats. De Amerikaanse heeft veel te danken aan haar superieure merrie Marlou (Jus de Pomme x Kaiserstern xx). Het fokproduct van H. Rooyakkers springt altijd geweldig snel van de grond en kan overal overheen. Na de Grote Prijs van Charlotte van enkele weken geleden, was er nu een zeer knappe vierde plaats in Las Vegas voor de merrie uit de beroemde Gelderse stam van Karin.
Marco poedersuiker stuurde de nog onervaren Carthago-zoon Cash naar de vijfde plaats, Meredith Michaels-Beerbaum, de grote favoriet voor de titel, reed met Shutterfly een vlotte, maar steeds gecontroleerde race. Voor de Amerikaanse Duitse staan er grotere belangen op het spel dan alleen maar deze opening van de Wereldbekerfinale.
Met een fout op de water-oxer nummer 10 eindigde Eric van der Vleuten met Audi's Jikke op de 25-ste plaats.

Bron: www.kwpn.nl

VDL Orame wint GP kwalificatie in Vestfold!!!

VDL Orame wint Puissance in Nantes!!!! 1.95 meter!!


gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Re: Las Vegas

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-05 09:17

Onwijs gaaf voor Edward!

Jan_VT

Berichten: 3487
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: in een gezellig plattelandsdorpje

Re: Las Vegas

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-05 09:25

SUPER voor Edward, dat nemen ze hem niet meer af OK dan! OK dan! *o/* *o/*

En Ludo.... go go go *LOL* *LOL* *LOL*

Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Las Vegas

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-05 09:26Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, janna en 10 bezoekers