Amaretto I X Rigoletto

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Amaretto I X Rigoletto

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-01-02 22:58

Amaretto I, weet iemand wat over deze hengst, en ook over Rigoletto, want ik heb me al helemaal rot gezocht op het internet maar ik kan niks vinden! Alvast heel erg bedankt, want ik wil wel eens een plaatje zien van de vader en opa van mijn bokje.
Groetjes he!

Ehmja??


Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 10:08

Hoi,

Ik heb een Amaretto I X Rigoletto X Julio mariner XX.
Hij wordt nu 5 jaar en het is een koffievos. Hij is super lief en wordt uiteindelijk rond de 1.70 mtr. hoog.

Begin 1990 heeft Amaretto I onder Hugo Simon de wereldbeker in mechelen gewonnen. Amaretto I is in 1996 overleden. Mijn paardje is een van zijn laatste zoons. De merrie is namelijk in July gedekt en kort daarop overleed Amaretto I. Jos Lansink en Ben Schroder hebben Amaretto I ook nog gereden.
Dit is Amaretto I onder Hugo Simon.
[img]../upload/1152/amaretto_i.jpg[/img]

Dit is de vader van Amaretto I, namelijk Alexis Z.
Afbeelding

Dit is mijn Pleasure, Amaretto I 's zoon.[img]../upload/1152/pleasure_in_de_wei.jpg[/img]

Groetjes
Denise

Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 11:45

He wat leuk dan heb je bijna dezelfde! die van mij is een schimmelmerrie amaretto X Rigoletto X Amor geloof ik. Ze is nu 6,5 jaar oud eigenlijk 7 maar het is er een van juli dus.. Een plaatje staat bij in the picture bij 'haha mijn beest' Leuk dat je hebt gereageerd en bedankt voor de plaatjes.

Ehmja??

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 12:01

Hoi,

Heeft die van jouw ook KWPN papier en staa er dan bij Alexis Z zijn vader onbekend?

Alexis Z is een Alme Z.

Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 12:03

Volgens mij wel ja... zal effe kijken....
ja, Alexis heeft geen vader!

Ehmja??

Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 12:05

Wat rij jij nu met jouw paard? dressuur of springen? Het is natuurlijk een super springafstamming, maar die van mij dressuurt ook heel best hoor!

Ehmja??

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 12:10

Die van mij heeft nu met dressuur 3 winstpunten na 2 wedstrijden en ook 3 winstpunten bij het springen na 1 wedstrijden.
3 Februari loopt hij in Asten mee met de spring selectie van de NBVr en dat is voor ons het kampioenschap.
En in Maart doet hij mee met de Nationale in Asten.
Ik train met hem bij Wil Schellekens. Ik weet niet of jij hem kent??

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 12:11

Oh ja en hij gaat ook eventing lopen. Hij neemt namelijk alles.

In de vakantie ga ik naar Alexis Z en de fokker van Amaretto I stuur mij vanalles over Amaretto en Alexis.

Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 12:18

Leuk man! Ik heb twee wedstrijdjes in de b gereden, toen had ik 6 winstpunten. Ik ben dus maar naar de L1 gegaan, 1 wedstrijdje gereden en daar had ik ook twee winstpunten. Meer wedstrijden heb ik nog niet gereden met hem, maar dat komt nog wel. Iemand anders gaat met hem springen, maar die moet natuurlijk eerst nog een startkaart aanvragen. Hij heeft al eens een b parcourtje foutloos rondgehobbeld, maar dat stelt eigenlijk niet zoveel voor natuurlijk. Leuk dat je naar die fokker gaat! Ik ben laatst naar de fokker van mijn paard geweest en daar liep die hele moederlijn nog rond, was echt heel erg leuk!
Groetjes!

Ehmja??

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 12:20

Ik ben ook naar de fokker van die van mij geweest, althans niet de fokker, maar zij hebben de moeder gefokt en heel de rest van de familie en pleasure is door hun opgevoedt.
Dus ik vind het wel leuk om naard e fokker van Amaretto te gaan.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-02 14:40

mijn paardje is een Kafu xx X Rigoletto

dit is rigoletto
<IMG SRC="http://httpd.chello.nl/~mmh.martens/stamboom/rigoletto.JPG" WIDTH=385 HEIGHT=280>
Een schimmel van 1.68 groot
Geboren op: 30-05-1960

Zijn vader Ramzes was veel bekender.
Afbeelding

Goedgekeurde zonen van Ramzes zijn: : Ramano, Radetzky, Raubritter, Rhenus, Raimond, Roderich, Rigoletto, Römischer Prinz, Rasputin, Roman, Ramon

Naast de Hannoveraanse hengst Agram en Fredinand telt de anglo-arabische schimmel Ramszes tot de grootste drijfveer van de Duitse Sportpaardenfokker na WO II. Al zijn nakomelingen waren schimmel. Ramzes x werd geboren in 1937 in Polen en kwam in 1948 in het bezit van Clemens Freiherr von Hagel. Deze gaf hem toen als springpaard ter beschikking aan de latere Bondstrainer en springruiter Hans-Heinrich "Micky" Brinkmann, maar benutte hem ook op zijn stoeterij Vornholz als dekhengst. Vornholz is ook nu nog gezien als de bekendste Stoeterij in Duitsland, hoewel het sinds 1978 niet meer bestaat. Talrijke Olympische kampioenen hebben daar het wereldlicht gezien, en zonder Ramzes was het Duitse Warmbloed van nu nauwelijks denkbaar. Ramzes x werkte in 1951 en 1952 als dekhengst op het Holsteinse Landsstoeterij Heuendorf, waar hij zulke goede paarden als wie Retina/Fritz Thiedemann, Romanus/Hans-Günther Winkler en Ramona/Alwin Schockemöhle voortbracht. Deze drie paarden zorgden voor de roem van Ramzes X in Holstein en zorgden ervoor, dat hij in het dekseizoen 1959 en 1960 weer naar Heuendorf terugkeerde. Hij bracht vooral springkampioenen voort, hieronder enkele gekeurde zonen en bekende dochters, van welke Vase als volle zuster van de aangewante Romanus waarschijnlijk de bekendste is. Haar bloed stroomt nu in vele Holseinse paarden. De Ramzes X-lijn splitste zich later in twee veelbetekenende hoofdstammen op; Van uit Holstein nam de Raimond-Ramiro-tak verdere uitbreiding, en bijna wereldwijd. Uit Westfalen zette zich de Radetzky-nakomelingen over Remus I-Romulus I-Romadour II door. Het fenomeen, dat de holsteinse Ramzes x kinderen voornamelijk springpaarden zijn en de Westfaalse Ramzes nakomelingen allemaal in vierkant (Remus/Harry Boldt, Mariano/Dr. Josef Neckermann, Tiga/Heinz Lammers) succes boeken, heeft zich door de F1 generatie met lichte vermindering tot aan nu doorgezet.dit is vertaald uit het duits met hulp van Laura

nog wat gevonden over Ramzes

de legendarische Ramzes x, die in Holstein vererfde voor de springsport en in Westfalen voor de dressuursport.De springsport zou in Duitsland en de rest van de wereld zonder Ramzes x en zijn nakomelingen als Ramiro, Rigoletto, Roman, Capitol I en Polydor niet zijn geweest wat ze nu is. Ook in de dressuurrichting hebben Radetzky, Remus I en Romadour de Ramzes x-dynastie schitterend voortgezet. Ramzes x werd in Polen geboren en was de sterhengst van het Hauptgestüt Janow-Podlaski. Als sportpaard was hij de oogappel van de Gestütoverste. Hij had een enorme uitstraling, een prachtig front, een opvallende halslijn met een karaktervol hoofd. Zijn moeder was ingeteeld op de Arabische hengst Amurath, die ook de Hannoveraanse springpaardenfokkerij tegen wil en dank groot maakte met de verervers Agram en Gotthard. Ramzes x lag ten grondslag aan de gehele Duitse springpaardenfokkerij. Uit zijn eerste Holsteiner-lichting oogstten direct drie van zijn afstammelingen wereldsucces nl. Ramona, Retina en Romanus en dit onder resp. Fritz Thiedeman, H.G. Winkler en Alwin Schockemöhle. Deze grote verervingskracht gaf Ramzes x door aan zijn zoon Ramiro en daarna aan Randel "Z". Ramiro is geboren op Gestüt Vornholz van de bekende fokker Baron von Nagel

Nuv

Berichten: 1127
Geregistreerd: 04-01-02
Woonplaats: hh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-02 16:54

He bedankt kawa! leuk dat je zoveel informatie heb!
Groetjes

Ehmja??

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-02 14:43

Beetje late reactie misschien, maar mijn schimmelruin is een D-Day x Rigoletto Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers