Beaujolais, Lucky Boy, Winchester en Cobblers Treat

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
user_2293
Berichten: 127
Geregistreerd: 18-12-01

Beaujolais, Lucky Boy, Winchester en Cobblers Treat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-01 09:52

ik ben opzoek naar de hengsten BEAUJOLAIS,LUCKYBOYXX,WINCHESTER,COBBLERS TREAT. wie o wie weet de prestaties van de hengsten en wat meer info


rhijnauwen

Berichten: 4985
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-01 13:48

ik heb een aantal jaren geleden de eigenaar van destijds van de hengst Cobblers Threat XX aan de telefoon gehad; hij had niet zo veel goeds te melden over de hengst, hij moest hem regelmatig voeren met een balk in de buurt Huilen ik heb ook een merrie gehad met Cobblers threat bloed,) het zijn moeilijke karakters, maar als het wat verder weg zit (opa's opa of zo iets, dan kan het ook gunstig effect hebben hoor! de paarden hebben tenslotte ook een moeder, oma etc. Haha! het zijn vaak wel mooie paarden!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-01 13:14

Lucky Boy XX is een van de weinige door het KWPN geaccepteerde engels volbloeden. Het is bovendien de opa van onze Hercules (1.71m). Veel weet ik helaas ook niet over hem.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Balte

Berichten: 2921
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: Hombeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-01 15:47

Lucky Boy xx is een zeer belangrijke KWPN hengst geweest. Als je erop begint te letten zit hij bij veel paarden wel ergens bij hun voorouders. Ik dacht dat hij de vader van de moeder van Beaujolais was ?
Hierbij wat info over hem, het komt uit een artikel dat geschreven is toen zijn zoon, A Lucky One, gekeurd is voor BWP (5 februari 1987).

" In de springsport kent iedereen Calypso, het paard dat met de Amerikaanse Melanie Smith in 1982 de Wereldbeker won en voor enkele jaren al meer dan een miljoen dollar prijzengeld opbracht. In dat milieu doet Van Gogh onmiddellijk denken aan de Olympische viervoeter die met Bruno Candrian en Willi Melliger karrevrachten eremetaal veroverde voor Zwitserland. The Freak wordt dan weer gekoppeld aan Hugo Simon, de Oostenrijkse prijswinnaar. Medrano, The Crack, Serus, Optiebeurs Texas, Optiebeurs Future, al deze paarden hebben twee dingen gemeen : ze staan steeds vooraan als de prijzen uitgereikt worden na een internationaal springconcours en ze hebben dezelfde hengst als vader, de legendarische volbloed Lucky Boy.

De Lucky Boy-story :

In 1966 werd de volbloed Lucky Boy in Nederland geboren. Na een sportcarrière op de renbaan, werd hij in 1971 goedgekeurd voor de dekdienst. Op 19 juli 1984 stierf hij op 18-jarige leeftijd. Van hem werden meer dan 1.848 dekkingen officieel geregistreerd (met een hoogtepunt van 248 dekkingen op één jaar !) of gemiddeld 132 per dekseizoen.
Wat zijn nakomelingen betreft was hij een unicum op wereldvlak. In Nederland zijn er meer dan 400 afstammelingen succesvol actief in de sport, zowel in dressuur als in springen. Daarnaast zijn er 96 stermerries en 19 keurmerries van Lucky Boy geregistreerd die de basis vormen voor een verdere kwaliteitsfokkerij.
Afstammelingen belandden over heel de wereld. Naar de Verenigde Staten alleen al zijn er meer dan 45 exemplaren verkocht, sommige voor fenomenale bedragen. Vijf bekende afstammelingen doen thans dekdienst in de USA : Olympus, Turwijnus, Victorie, Windsor en Octrooi."

Tot zover deze "lofzang" op Lucky Boy.
Afbeelding

N'Oubliez Jamais van de Breden Dries - v. Ismir du Tilleul (na 333 dagen dracht geboren op 14 mei10)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers