Valse EU paspoorten in omloop.

Moderators: petraaken, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anna42
Berichten: 2001
Geregistreerd: 10-05-03

Valse EU paspoorten in omloop.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 09:30

PERSBERICHT


Tussen het IHW (International Heavy Warmblood) en de stichting ES (Europees Stamboek) heeft in het verleden een samenwerkingovereenkomst bestaan m.b.t de uitgifte van de EU voorgeschreven paspoorten en de chipregistratie. De overeenkomst betrof enkel paarden ingeschreven in het B-sportregister van het IHW.

De stichting ES stelt, overeenkomstig art.2. lid 1, naast het registreren van allerlei soorten paarden een pony's, zich o.a. ten doel: in het bijzonder zich in Europees Gemeenschapsverband bezighouden met het veredelen en registeren van het ras: Zigeuner.
Dit is een niet bestaand ras en er is weinig fantasie voor nodig om te raden wat de werkelijke bedoelingen van de stichting onder voorzitterschap van de heer A.Klaassen zijn.

De inhoudelijke uitvoering van de overeenkomst tussen het IHW en het ES werd door het ES misbruikt om de verscheidenheid aan paarden en pony's, geregistreerd binnen het ES, te voorzien van paspoorten met o.a. het IHW logo. Op deze wijze probeerde de stichting , o.l.v. de heer Klaassen, de binnen het ES ingeschreven paarden en pony's een EU erkende status te geven. Bovendien presenteerde de heer Klaassen het ES publiekelijk als een soort dochterstamboek van IHW. Dit concept werd door de heer Klaassen ook aan gewend en misbruikt om goedgekeurde hengsten van het ES deel te laten nemen aan wedstrijden die alleen openstaan voor EU erkende stamboeken.

De invulling die de heer Klaassen aan de bovengenoemde overeenkomst heeft gegeven, was aanleiding voor het bestuur van IHW, mede op uitdrukkelijk verzoek van de PVE, om de overeenkomst resoluut te beƫindigen.
Desondanks gaat de stichting door om zich publiekelijk, o.a. op haar website, te presenteren als een dochterstamboek van het IHW. Voorts voorziet het ES de amorfe zooi ingeschreven paarden en pony's van illegale, gekopieerde paspoorten. Zowel met het gekopieerde IHW logo en handtekeningen van IHW functionarissen als onder het eigen logo.

Het IHW distantieert zich uitdrukkelijk van deze malafide praktijken. Het IHW benadrukt dat alle door het ES uitgegeven illegale paspoorten, activiteiten en publicaties niets met het IHW van doen hebben.

De naam van het IHW wordt door de illegale handelingen van het ES ernstig geschaad en in diskrediet gebracht. Bovendien worden tal van argeloze paardenliefhebbers, zelfs tot over de landsgrenzen, misleid en verkeren in de waan dat zij over een legaal EU paardenpaspoort beschikken.
Het bestuur van het IHW beraadt zich, in overleg met haar juridische adviseurs, over de juridische stappen tegen het ES.


pietepiet
Berichten: 8
Geregistreerd: 20-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-04 08:01

Maar hoe zit het dan met het IHW ik heb begrepen dat zij ook geen paspoorten mogen uitgeven, hoe dan te handelen met veulens en de inmiddels verplichtte paspoorten???? En er is nog steeds sprake van "2 besturen", vraagt men dit na bij de KvK dan word hier een heel andere naam genoemd als degene hierboven????????????????/. Ik geloof dat er hier continue een soort machtsstrijd gaande is en naar wat ik ervan hoor gaat dit ten kosten van de paarden heel jammer

Nimber

Berichten: 25368
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-04 09:34

valt wel mee hoor.er is maar 1 bestuur (zie website) er is een tijdje een groep mensen geweest (geloof 3 man) waaronder de voorzitter van het ES die ondanks dat de leden op de ledenvergadering een ander bestuur kozen zich toch als betsuur naar voren brachten.
vorige maand is op een extra uitgeroepen ledenvergadering dit groepje nogmaals weggestemd met weet van advokaten en het pve.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: zigoteau en 6 bezoekers